Το «Hervé» εισάγει cool fine dining ήθη στην Αθήνα

Ο Ερβέ Προνζάτο ετοιμάζεται να συναρπάσει την Αθήνα με ένα ανερχόμενο στον κόσμο γαστρονομικό στιλ τρώγειν στην μπάρα μιας ανοιχτής κουζίνας.

Το «Hervé» εισάγει cool fine dining ήθη στην Αθήνα

Περπατάω στην Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Η φάτσα στο 170 είναι ακόμη πρόχειρη, στην πόρτα δεν έχει μπει η κλειδαριά με τον κωδικό που θα παίρνεις με μήνυμα όταν κάνεις κράτηση για να την ξεκλειδώνεις. Με το που μπαίνω μέσα το κλίμα αλλάζει· μια πολύ στιλάτη σάλα, ενιαία, με την ανοιχτή κουζίνα στο κέντρο της και γύρω γύρω μια μπάρα όπου θα μπορούν να καθίσουν 18 άτομα. Από τη μια ατμόσφαιρα fine dining και από την άλλη ντεκόρ που ροκάρει με street art του καλλιτέχνη Wall Street από το Μαϊάμι και του Αυστραλού Andy Baker κόντρα σε παλιά πέτρα και τούβλο.

Το «Hervé» εισάγει cool fine dining ήθη στην Αθήνα - εικόνα 1

Ύστερα από έξι χρόνια στη Μαλαισία και στο Μπαχρέιν, ο επί πολλά χρόνια βραβευμένος από τους Χρυσούς Σκούφους Ερβέ Προνζάτο, Γάλλος με ιταλικό αίμα αλλά πολιτογραφημένος Έλληνας, επιστρέφει στη θετή του πατρίδα. Κι ανοίγει ένα γαστρονομικό εστιατόριο που συντονίζεται με μια ξεχωριστή, πολύ cool τάση η οποία κερδίζει διαρκώς έδαφος στους κύκλους της υψηλής γαστρονομίας.

Το «Hervé» εισάγει cool fine dining ήθη στην Αθήνα - εικόνα 2

Σαν τα διάσημα «Frantzen» στη Στοκχόλμη, «Momofuku Ko» στη Νέα Υόρκη, «Gagan» στην Μπανγκόκ, «Chef’s Table at Brooklyn Fare», το «Hervé» στην Αθήνα βάζει στο επίκεντρο την ωραία του κουζίνα τριγυρισμένη από μια μπάρα. Δεν θα υπάρχει παρά μόνο ένα τραπέζι στο πλάι για τέσσερα άτομα. «Είναι το πιο προσωπικό, δικό μου για πρώτη φορά εστιατόριο και δεν ήθελα να κλειστώ στην κουζίνα», μου λέει ο Ερβέ Προνζάτο. «Μου αρέσει η επαφή με τον κόσμο, κι αυτό το στιλ που οι μάγειρες δεν είναι κρυμμένοι, το φαγητό είναι fine dining αλλά η ατμόσφαιρα ριλάξ αναπτύσσεται πολύ».

Είμαι ο πρώτος άνθρωπος που κάθεται στο μπαρ αυτού του εστιατορίου για να δοκιμάσει φαγητό και μου αρέσει πολύ αυτό που βλέπω: μια ομάδα νέων σεφ με επικεφαλής τον Ερβέ να καλλιτεχνούν φτιάχνοντας μικρά κομψοτεχνήματα πάνω σ’ ένα εντυπωσιακό πράσινο μάρμαρο από την Ινδία, να ψήνουν και να καπνίζουν στη ρομπάτα, να γκρατινάρουν στη σαλαμάνδρα, να παγώνουν στο pacojet.

Το «Hervé» εισάγει cool fine dining ήθη στην Αθήνα - εικόνα 3

Και τώρα γευσιγνωσία! Στην αρχή φέρνουν μπροστά σου έναν ξύλινο δίσκο με έξι μικρές μπουκιές, τη μία πιο προκλητική από την άλλη. Ξεχωρίζω μια τάρτα με καβούρι μαριναρισμένο σ’ έναν ξινούτσικο χυμό ceviche με καρύδα, τσίλι και κορίανδρο που μοσχοβολάει Ασία. «Ταξίδεψα και έφαγα πολύ σε Κίνα, Ινδία, Μαλαισία, Βιετνάμ... Είναι πολύ έντονες εμπειρίες, που αλλάζουν το μυαλό σου, και θέλω να βάλω πολλά στοιχεία ασιατικού fusion στην κουζίνα μου». Δυο άλλες μπουκιές διασχίζουν στιλάτα τη Μεσόγειο μ’ ένα μαύρο μαξιλάρι που έχει πάνω του αφρό τόνου με ισπανική αντζούγια κι ένα ζελέ από bitter lemon και tonic να εξιτάρει τη γλώσσα, ενώ μια τάρτα με grana padano, ζελέ σελινόριζας, πράσα καραμελωμένα σε βούτυρο τρούφας και καπνιστό λάδι τρούφας πάνω τους βουλιάζει σε umami νοστιμάδα.

Το «Hervé» εισάγει cool fine dining ήθη στην Αθήνα - εικόνα 4

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσω κάποια από τις 18 γεύσεις που δοκίμασα σε αυτό το μενού. Ωστόσο η γλύκα γαρίδων Κοιλάδας με μια μυρωδάτη μπισκ­ γκρέιπφρουτ, το ίδιο φρούτο σε γρανίτα και μπροκολάκια σοταρισμένα με soya sauce παλαιωμένη για 25 χρόνια ηλεκτρίζει με fusion edge, ενώ ένα ορτύκι με άψογα ψημένο στήθος και μια φανταστική, ιδανικά spicy σάλτσα με πιπέρι Σετσουάν, μύρτιλα και αρμπαρόριζα και το μπουτάκι κονφί σε ελαιόλαδο με καπνιστά κάσιους και τσάτνεϊ χουρμά με κύμινο σου μεταφέρουν τη σιγουριά της έμπειρης, επιπέδου Michelin προσέγγισης του fine dinning.

Το «Hervé» εισάγει cool fine dining ήθη στην Αθήνα - εικόνα 5

To «Hervé», θα ανοίξει την Πέμπτη 23 Ιουλίου σερβίροντας και στη μπάρα μπροστά στην κουζίνα του, αλλά και στην όμορφη αυλή του πνιγμένη στο πράσινο με γλάστρες και κάθετους κήπους, με την επίκαιρη εντυπωσιακή street art τοιχογραφία του #misterachilles.

Περισσότερες πληροφορίες

Herve

Τριών Ιεραρχών 170, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.