«Cycladic Café»: Ο Μπαξεβάνης μπήκε στο μουσείο

Γεύσεις με το άγγιγμα του βραβευμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη σερβίρονται εδώ και λίγο καιρό στο εστιατόριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, δίνοντάς μας την αφορμή να βρεθούμε ξανά στον φουτουριστικό κυκλαδίτικο κήπο του.

«Cycladic Café»: Ο Μπαξεβάνης μπήκε στο μουσείο

Μπαίνοντας στο καφέ-ρεστοράν του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εύκολα θυμάσαι το λόγο για τον οποίο αγαπάς να γευματίζεις στα εστιατόρια των μουσείων όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό. Το σκηνικό, άκρως εντυπωσιακό μέσα στην απλότητά του, οφείλει πολλά στο μοναδικό στέγαστρο που φιλοτέχνησε πριν από λίγα χρόνια ο Στέλιος Κόης για να διακοσμήσει την οροφή. Καθισμένος στα τραπέζια ή στους μαρμάρινους πάγκους με τα γκρίζα μαξιλάρια δεν μπορείς παρά να το περιεργαστείς, έτσι όπως δεσπόζει στο χώρο και θυμίζει κυκλαδίτικο κύμα σε διαρκή κίνηση. Τριγύρω, αναρριχητικά φυτά σκαρφαλώνουν στον τοίχο και βάζουν τη γήινη πινελιά στη συνολική εικόνα, που θυμίζει νησιώτικο κήπο από το μέλλον.

Στα της κουζίνας τώρα, την οποία διαχειρίζεται η Begnis Catering, οι εξελίξεις είναι ενδιαφέρουσες, καθώς ο καταξιωμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης προίκισε το ολοκαίνουργιο μενού του εστιατορίου με κάποια πιάτα στο γνώριμο ύφος του, που μοσχοβολά Ελλάδα: πολύ ντελικάτο φαγκρί που έρχεται ψημένο σωστά, πάνω σε ένα μικρό αρωματικό βουνό από αγριόχορτα αρωματισμένα με ούζο και λεμόνι, νόστιμο κριθαρότο στα πράσινα, με πουρέ σπανάκι, σπαράγγια, λιαστή ντομάτα και γαλομυζήθρα, αλλά και πολύ ωραίος γύρος από μαριναρισμένο μπούτι κοτόπουλου, που σερβίρεται με τα παρελκόμενά του και baby φουρνιστές πατάτες.

«Cycladic Café»: Ο Μπαξεβάνης μπήκε στο μουσείο - εικόνα 1

Γύρω τους υπάρχουν κι άλλες προτάσεις, αφού το μενού σού προσφέρει τη δυνατότητα να ελιχθείς ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. Εμείς απολαύσαμε λ.χ. μια αλλιώτικη σούπα από αφρό πατάτας με πραλίνα φουντουκιού, που έκρυβε μέσα της αβγά ποσέ και ξεχείλιζε από comfort φινέτσα, αλλά και την πολύ ευχάριστη σαλάτα από μικρόφυλλες πρασινάδες πασπαλισμένες με ελαφριά βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας, σταφίδες, ψητά baby λαχανικά και πικάντικες νότες από κατσικίσιο τυρί. Παίζουν όμως ακόμη πιάτα όπως τα χειροποίητα ραβιόλι μαϊντανόριζας με γαρίδες και αρωματική μπισκ, μια ταλιάτα από μοσχάρι γάλακτος για όσους αγαπούν το κρέας και μια ωραία κολεξιόν από παρασκευές με αβγά για όσους βρεθούν εδώ σε ώρα brunch.

Η ατμόσφαιρα σε κάθε περίπτωση ευνοεί τη χαλάρωση, είτε για ένα πλήρες γεύμα είτε για να τσιμπολογήσεις με ένα ποτήρι κρασί, μαζί ασφαλώς με λίγη ή περισσότερη τέχνη. Η φετινή μεγάλη έκθεση του μουσείου, σε συνεργασία με τον οργανισμό Neon, «Ιn the realm of the senses», είναι αφιερωμένη στο σύνολο του έργου της Αμερικανίδας επιδραστικής καλλιτέχνιδας Lynda Benglis με την ιδιαίτερη αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό και διαρκεί μέχρι τις 15/3.

Περισσότερες πληροφορίες

Cycladic Cafe

(Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης) Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.