Δρακούλης και Κατριβέσης σε εκρηκτικό συνδυασμό

Ο νεοαφιχθείς στο «Drakoulis» Δημήτρης Κατριβέσης αποδίδει τιμές στο σπάνιο γιαπωνέζικο Wagyu, αλλά βάζει στο μενού και άλλα αστέρια.

Δρακούλης και Κατριβέσης σε εκρηκτικό συνδυασμό

Άλλη φάση ξημέρωσε για το κρέας στην πόλη με την καινούργια συνεργασία του ψαγμένου χασάπη Στράτου Δρακούλη και του εξπρεσιονιστή σεφ Δημήτρη Κατριβέση, που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Αιχμή του δόρατος αυτήν την περίοδο είναι το Matsusaka, ένα από τα πιο σπάνια γιαπωνέζικα κρέατα, που κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην Ευρώπη και του οποίου ο Δρακούλης έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία. Τo Matsusaka, ένα από τα τρία κρέατα της συνομοταξίας του Kobe, θεωρείται σπανιότερο από τον διά­σημο αδερφό του, αφού προέρχεται αποκλειστικά από αγελάδες και όχι από αρσενικά ζώα, ενώ μόλις 2.500 αγελάδες είναι διαθέσιμες κάθε χρόνο.

Για να το τιμήσει, ο Κατριβέσης έφτιαξε μια πρόταση από σπέσιαλ πιάτα με την αφεντιά του. Όπως καταλαβαίνετε οι τιμές τους καίνε λιγάκι (από € 26 έως € 88), αλλά εδώ μπαίνει το ουσιαστικό δίλημμα της κρεατοφαγίας στις μέρες μας. Να φας μία φορά το μήνα ένα σούπερ εκλεκτό κρέας για την εμπειρία ή να το παραλείψεις λόγω τιμής. Εγώ σας προτείνω να μπείτε μια φορά στον πειρασμό και στη συνέχεια να αποφασίσετε για τη στρατηγική σας.

Δρακούλης και Κατριβέσης σε εκρηκτικό συνδυασμό - εικόνα 1

Υπόψη δε ότι στο Matsusaka ακόμη και τα θεωρούμενα δεύτερα κομμάτια είναι πρώτης τάξεως. Μια λεπτή φετούλα από το καπάκι του στρογγυλού, λόγου χάρη, γραμμωμένη σαν μάρμαρο από το φανταστικό λιπάκι του, που μοσχοβολάει και αφήνει γλύκα και κρεατένια δύναμη πάνω στη γλώσσα. Το ανοιχτό nigiri με τη χάρη του, σερβιρισμένο αφαιρετικά πάνω σε φύκι nori, συνδυάζεται εξαιρετικά με το πολύ καλό ρύζι και την αιχμηρή δροσιά του shiso. Το καρπάτσιο από στρογγυλό και πάλι είναι σούπερ ντελικάτο. Το tataki από τη σπάλα (chuck) έχει αρρενωπή σκληράδα αλλά και τρυφερότητα και νοστιμιά στο βάθος. Εξαιρετικό, με μια υπνωτιστική νοστιμάδα, είναι το σάντουιτς Katsu Sando με τηγανητή πικάνια Matsusaka.

Βεβαίως μπορείτε να δοκιμάσετε κι ένα steak από το ίδιο premium κρέας. Ο παντογνώστης χασάπης, ο κ. Δημήτρης εξ Αυστραλίας, όταν του ζητήσαμε μια άλλη επιλογή, μας πρότεινε ένα συγκινητικό striploin από αυστραλιανό Wagyu, που έχει στο σιτηρέσιό του μεταξύ άλλων κι ελληνικές ελιές! Άλλες σπεσιαλιτέ που δεν πρέπει να χάσετε είναι η beef marmelade με ξίδι κερασιού, μαριναρισμένο κρεμμύδι, κομματάκια φουαγκρά, αλάτι βανίλιας, το μεδούλι με πιπεριά Chipotle, ταμάρινθο και homemade μαύρο σκόρδο αλλά κι ένα από τα καλύτερα κριθαρότα στην Ελλάδα με σιγομαγειρεμένο Wagyu, που η σχεδόν καραμελωμένη umami νοστιμιά του κεντιέται με παρμεζάνα, μελιτζάνα, miso και εστραγκόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.