To «Le Petit Bistrot» ανοίγει διά χειρός Lucien

Το θρυλικό «Chez Lucien» των Πετραλώνων αναβιώνει μέσα από το ολοκαίνουργιο μπιστρό στο ίδιο σημείο της Τρώων όπου έγραψαν ιστορία οι γαλλικές γεύσεις του Lucien Lescanne.

To «Le Petit Bistrot» ανοίγει διά χειρός Lucien

Το θρυλικό Chez Lucien των Πετραλώνων αναβιώνει, τις επόμενες μέρες, μέσα από το ολοκαίνουργιο «Le Petit Bistrot», στο ίδιο ακριβώς σημείο -Τρώων 32- όπου έγραψαν ιστορία οι κλασικές γαλλικές γεύσεις και το χαλαρό περιβάλλον του Lucien Lescanne. Ο χώρος εντελώς ανανεωμένος, κομψός και cosy, με art nouveau πινελιές, μας πηγαίνει κατ’ ευθείαν σε παριζιάνικο café-bistrot, σε απόλυτη αρμονία με την κουζίνα. Το μενού, που εκτελεί η έμπειρη ομάδα του «Le Petit Bistrot» σε επιμέλεια του ίδιου του Lucien, διατηρεί τα αγαπημένα πιάτα του, σαν την κρεμμυδόσουπα γκρατινέ, την entrecôte café de Paris (από dry-aged Charolais πλέον), το confit πάπιας, την créme brulée, μαζί με νέες προτάσεις στις αυθεντικές τους συνταγές και με επιλεγμένες πρώτες ύλες. Πέρα από το μενού, θα υπάρχουν καθημερινά προτάσεις ημέρας, ενώ δεν θα λείπει -για την ιστορία του μαγαζιού!- και η δημοφιλής “Formule Lucien”, με επιλογή τριών πιάτων από το μενού στην ίδια παλιά τιμή των € 27, αλλά μαζί και μια πρόταση “Entrecôte-frites- salade” για δυο άτομα στα € 29. Η λίστα κρασιών προτείνει επιλεγμένες γαλλικές ετικέτες σε προσιτές τιμές.

Τρώων 32, Άνω Πετράλωνα, 6947155827

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.