To «Le Petit Bistrot» ανοίγει διά χειρός Lucien

Το θρυλικό «Chez Lucien» των Πετραλώνων αναβιώνει μέσα από το ολοκαίνουργιο μπιστρό στο ίδιο σημείο της Τρώων όπου έγραψαν ιστορία οι γαλλικές γεύσεις του Lucien Lescanne.

To «Le Petit Bistrot» ανοίγει διά χειρός Lucien

Το θρυλικό Chez Lucien των Πετραλώνων αναβιώνει, τις επόμενες μέρες, μέσα από το ολοκαίνουργιο «Le Petit Bistrot», στο ίδιο ακριβώς σημείο -Τρώων 32- όπου έγραψαν ιστορία οι κλασικές γαλλικές γεύσεις και το χαλαρό περιβάλλον του Lucien Lescanne. Ο χώρος εντελώς ανανεωμένος, κομψός και cosy, με art nouveau πινελιές, μας πηγαίνει κατ’ ευθείαν σε παριζιάνικο café-bistrot, σε απόλυτη αρμονία με την κουζίνα. Το μενού, που εκτελεί η έμπειρη ομάδα του «Le Petit Bistrot» σε επιμέλεια του ίδιου του Lucien, διατηρεί τα αγαπημένα πιάτα του, σαν την κρεμμυδόσουπα γκρατινέ, την entrecôte café de Paris (από dry-aged Charolais πλέον), το confit πάπιας, την créme brulée, μαζί με νέες προτάσεις στις αυθεντικές τους συνταγές και με επιλεγμένες πρώτες ύλες. Πέρα από το μενού, θα υπάρχουν καθημερινά προτάσεις ημέρας, ενώ δεν θα λείπει -για την ιστορία του μαγαζιού!- και η δημοφιλής “Formule Lucien”, με επιλογή τριών πιάτων από το μενού στην ίδια παλιά τιμή των € 27, αλλά μαζί και μια πρόταση “Entrecôte-frites- salade” για δυο άτομα στα € 29. Η λίστα κρασιών προτείνει επιλεγμένες γαλλικές ετικέτες σε προσιτές τιμές.

Τρώων 32, Άνω Πετράλωνα, 6947155827

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/04/2025

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.