To «ZaZ» ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική για 80 ημέρες

Ένα σπέσιαλ μενού μύησης στην καυτή νοτιοαμερικάνικη κουζίνα σερβίρει το όμορφο all day στέκι της Παλλήνης.

To «ZaZ» ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική για 80 ημέρες

Ένα σπέσιαλ μενού μύησης στην καυτή νοτιοαμερικάνικη κουζίνα σερβίρει εδώ και λίγες ημέρες το όμορφο all day στέκι της Παλλήνης. Στον ένθετο κατάλογο, που θα δίνει το «παρών» στα τραπέζια για δύο περίπου μήνες, οι προτάσεις εμπνέονται από το Μεξικό και το Περού μέχρι την Ουρουγουάη και τη Βραζιλία, φτιάχνοντας ένα ενδιαφέρον γευστικό μωσαϊκό.

Την αρχή κάνουν ενδιαφέρουσες σαλάτες κι από εκεί και πέρα σειρά έχουν οι πολύχρωμες tex mex λιχουδιές –από spicy burritos και enchiladas μέχρι tostadas με γαρίδα και pico de gallo αλλά και ιδιαίτερα tacos με κοτόπουλο ή χοιρινό Iberico με μαρμελάδα από καυτερές πιπεριές, ανανά και κόλιανδρο. Η μοδάτη κουζίνα του Περού εκπροσωπείται με ένα σεβίτσε λευκού ψαριού, με μοσχολέμονο, γλυκοπατάτα, καλαμπόκι και κρεμμύδι, καθώς και δυο ειδών σουβλάκια anticucho (γαρίδα και κοτόπουλο), ενώ δεν λείπει μια μικρή ενότητα αφιερωμένη στα κρεατικά. Γλυκό φινάλε με churros πασπαλισμένα με περουβιανό κακάο αλλά και μιλφέιγ με σάλτσα καραμέλας αρωματισμένη με τσίλι.

Περισσότερες πληροφορίες

Zaz

Εσπερίδων 3 και Λεωφ. Λαυρίου, Κάντζα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.