Τα lunch menus συμφέρουν

Ανάμεσα στα γιορτινά ψώνια κάνουμε lunch break σε δημοφιλή εστιατόρια, τα ειδικά μεσημεριανά μενού των οποίων δίνουν νόστιμες και οικονομικά προσιτές λύσεις.

Τα lunch menus συμφέρουν

Ανάμεσα στα γιορτινά ψώνια κάνουμε lunch break σε δημοφιλή εστιατόρια, τα ειδικά μεσημεριανά μενού των οποίων δίνουν νόστιμες και οικονομικά προσιτές λύσεις.

«Mono»

Τα lunch menus συμφέρουν - εικόνα 1

Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου προτείνει μια σειρά από μενού τριών πιάτων με ένα ποτήρι κρασί από 1 έως 7 μ.μ., εκτός σαββατοκύριακου. Με € 24 έχεις κροκέτα πατάτας με ουρά μόσχου και τυρί fontal ή κεφτεδάκια γαλοπούλας με εστραγκόν και τηγανητούς γίγαντες, σνίτσελ ή παπαρδέλες με ουρά από μοσχάρι και παρφέ λευκής σοκολάτας με μάνγκο σε καμένη μαρέγκα. Στα € 29 διαλέγεις ανάμεσα σε άισμπεργκ με κόκκινα φασόλια ή χωριάτικη με κουλούρι Θεσσαλονίκης ή χταπόδι τεμπούρα, ρολό γαλοπούλας με πορτοκάλι και φασκόμηλο ή μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με μελάσα ή σολομό σε χυμό παντζαριού με μαύρο ρύζι και μπανόφι ή μπακλαβά με παγωτό σφένδαμο.

«Simul gastronomic situ»

Τα lunch menus συμφέρουν - εικόνα 2

Δύο μενού προτείνει ο σεφ Νίκος Θωμάς, από 1 έως 6 μ.μ., καθημερινά πλην Κυριακής. Στα € 30 έχουμε λάχανο σχάρας με κατσικίσιο γιαούρτι, φουντούκι, μήλο, ταλιατέλες με Bolognese άγριων μανιταριών, λαχανίδα, αβγοτάραχο και μπάρα σοκολάτας. Στα € 42 παντζαροσαλάτα με χαρούπι, κατσικίσιο τυρί με μαστίχα Χίου, καρύδια, σορμπέ μανταρίνι, καλαμάρι σχάρας με πουρέ μαϊντανόριζας, μπιζέλια, τσάτνεϊ από chorizo, γάλα καρύδας και κόλιαντρο, κροκέτα μοσχαρίσιας ουράς σε μπεσαμέλ \και κρέμα μελιτζάνας και μπανόφι.

«Βασίλαινας»

Τα lunch menus συμφέρουν - εικόνα 3

Δύο μενού διαφορετικής κατεύθυνσης σερβίρονται από 1 μέχρι 5 μ.μ., καθημερινά πλην Κυριακής. Το ένα με € 25 περιλαμβάνει μεζέ-­καλωσόρισμα, πράσινη σαλάτα με ντοµατίνια, ρέβα, ραπανάκι και βινεγκρέτ λέμονγκρας, μοσχαρίσιο διάφραγμα σχάρας με βασιλομανίταρα, νιόκι, καπνιστό κρεμμύδι και γλυκό ημέρας. Το άλλο, στα € 27, βουτάει στη θάλασσα με ταραμοσαλάτα «Bασίλαινας» και αραβικές πίτες, καλαμάρι σχάρας μαζί με σαλάτα με μαυρομάτικα, μους καπνιστής τσακώνικης μελιτζάνας, μαρμελάδα ντομάτας και λουκάνικο Δράμας, λαβράκι σχάρας με σαλικόρνια, μαραθόριζα και κουνουπίδι σε βινεγκρέτ εστραγκόν και γλυκό ημέρας.

«Τηλέμαχος Athens»

Τα lunch menus συμφέρουν - εικόνα 4

Η έννοια του μεσημεριανού μενού εδώ είναι διευρυμένη, αφού το μενού των € 24 σερβίρεται Δευτέρα με Παρασκευή, από 1 μέχρι 8 μ.μ., και περιλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, μπιφτέκι από σιτεμένο βοδινό κρέας και γλυκό ημέρας. Το μενού των € 30 σερβίρεται επίσης καθημερινά, από τη 1 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα, και περιλαμβάνει ταρτάρ και καρπάτσιο από premium μοσχαρίσιο φιλέτο Fassona Piemontese, σαλάτα με κρητικό παξιμάδι, κατίκι, φινόκιο, ντοµατίνια, ρόκα και ντρέσινγκ οξύμελου, μοσχαρίσιο φιλέτο και γλυκό ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου 10 (στοά), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.