Γύρω στα 25 ολοκαίνουργια γευστικά στέκια για κάθε διάθεση μόλις άνοιξαν ή σηκώνουν αυλαία αυτές τις ημέρες προικίζοντας τις γιορτινές μας εξόδους με την αύρα του καινούργιου.
Ανάβουν φώτα αυτήν την εβδομάδα
Zuka Athens
Την Πέμπτη 12/12 κάνει grand opening το πολυτελές bar restaurant που ξαναζωντανεύει τον κλασικό χώρο του «Kalua» στην οδό Αμερικής. Το εντυπωσιακό σκηνικό έχει την υπογραφή του γνωστού αρχιτέκτονα Θανάση Κυρατσού, τις πανασιατικές γεύσεις δημιουργεί ο Νίκος Χολέβας, ενώ ο pastry chef Γιάννης Καλδάνης βάζει τις γλυκές πινελιές. Την party ατμόσφαιρα συμπληρώνουν οι ζωντανές εμφανίσεις του Νίκου Σαλέα κάθε Κυριακή και της Χριστιάνας Μπούνια από Τετάρτη έως Σάββατο. Αμερικής 6, Σύνταγμα, 2103639174
Mandrake House
Μια μοντέρνα gastropub με lifestyle χαρακτήρα παίρνει θέση επί της Λεωφόρου Κηφισίας την Παρασκευή 13/12 με ένα μεγάλο πάρτυ και guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο. Μεγάλος και άνετος χώρος με jungle style διακοσμητική διάθεση και γεύσεις διεθνείς με ιταλικό πρόσημο που διανθίζονται με ένα pop up menu από τη δημοφιλή sushi αλυσίδα «Tokyo Joe». Σταθερά event κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, και brunch τις Κυριακές. Ολυμπιονικών 310 & Παπαναστασίου, Νέο Ψυχικό
Άνετον
Από το Σάββατο14/12 μας υποδέχεται στη νέα του έδρα στην καρδιά της πόλης το γνωστό εστιατόριο του Αμαρουσίου. Μίνιμαλ ατμόσφαιρα με πινελιές της δεκαετίας του ΄50 στη σάλα με τα γήινα χρώματα, το τσιμέντο και το ξύλο, αλλά και μια άνετη μπάρα που προσφέρεται και για φαγητό. Η γευστική πρόταση του σεφ Βασίλη Ζώη κινείται και εδώ σε πολυσυλλεκτική λογική που ακολουθεί τον κύκλο των εποχών, ενώ ενισχυμένη είναι πλέον η λίστα κρασιών με τη φροντίδα της sommelier Μαρίας Νίκα. Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα, 2108066700
Shamonette
Η Shamone, η φανταστική πορνοστάρ που επινόησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος για να ονομάσει το club που άνοιξε με τον Βαγγέλη Γερασίμου στο Γκάζι απέκτησε κόρη. Η «Shamonette» κατοικεί σε έναν μικρό χώρο στην οδό Νίκης που ανοίγει τις πόρτες του την Κυριακή 15/12 και θα μας τρατάρει fingerfood και κοκτέιλ διά χειρός Δημήτρη Δημητριάδη και Δήμητρας Αντωνακοπούλου από το «Artisanal» της Κηφισιάς. Νίκης 23, Σύνταγμα
Μόλις κρέμασαν ταμπέλα
Huaca
Την αγάπη τους για την ιαπωνοπερουβιανή κουζίνα εκφράζουν η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης με αυτό το πολύ ατμοσφαιρικό resto bar που δημιούργησαν στου Μετς, μεσοτοιχία με το «Κάιν». Την επιμέλεια του μενού, που ανθολογεί από πολύ ιδιαίτερα τιραντίτο, σεβίτσε και ταρτάρ μέχρι κάουσας και special rolls έχει ο στενός συνεργάτης του Χρόνη Δαμαλά, Δημήτρης Κότσαλης, ενώ τα signature cocktail υπογράφει ο Άρης Χατζηαντωνίου («Momix»). Τιμολέοντος 1, Μετς, 2114138347
Pat Pong
Το ταϊλανδέζικο εστιατόριο του Γιώργου Μελισσάρη και του Γιάννη Μωράκη μεταφέρθηκε στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Noma» στην πλατεία Αγίας Ειρήνης σε εκδοχή streetfood. Ο ταλαντούχος σεφ του «Nikkei» Σπύρος Μαυροειδής προτείνει ένα πλήρες mix ταϊλανδέζικων γεύσεων είτε στο ζεστό και χαρούμενο χώρο είτε to go, που περιλαμβάνει από σούπες tom και pad thai μέχρι noodles και ρύζια σε διάφορες συνταγές. Αθηναΐδος 11, πλατεία Αγίας Ειρήνης, 2103315381
Hill Athens
Ολοκαίνουργιο πρόσωπο και όνομα έχει εδώ και πολύ λίγες ημέρες το δημοφιλές «Chocolat Royal» του Θησείου. Η ριζική ανακαίνιση προίκισε το χώρο του εστιατορίου με κομψή ατμόσφαιρα, ενώ την επιμέλεια της κουζίνας ανέλαβε ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης που ποντάρει στις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις και τις επιλεγμένες πρώτες ύλες. Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, 2103469077
Giacomo Kolonaki
Το γνωστό ιταλικό της Κηφισιάς απέκτησε δεύτερη και πιο κεντρική έδρα στο χώρο όπου βρίσκαμε για χρόνια το «Freud Oriental» του Κολωνακίου. Ο κατάλογος είναι ως επί το πλείστον κοινός, η εμφανής πέτρα στους τοίχους και τα καλοστρωμένα τραπέζια δημιουργούν κομψή ατμόσφαιρα, ενώ δεν λείπουν κάποια live με ιταλική μουσική. Ξενοκράτους 21, Κολωνάκι, 2107299597
Harites
Η ομάδα που μας έχει δώσει το «Papillon» στο Νέο Ψυχικό και το «40 Forty» στην πλαζ του Αστέρα έπιασε κεντρικό πόστο στη Χάριτος, με στόχο να αναβιώσει τις παλιές και πιο κεφάτες εποχές του Κολωνακίου, ειδικά τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου. Το ντεκόρ με τις μαξιμαλιστικές ελληνικές πινελιές συμπληρώνουν comfort και πιο μοντέρνες γαλανόλευκες γεύσεις με το χαρακτηριστικό άγγιγμα του βραβευμένου σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη. Χάριτος 43, Κολωνάκι, 2107227771
Avant Garde
Ο χώρος του παλιού «Pausa» στο Μαρούσι μετατράπηκε σε ένα μοντέρνο wine resto που αγαπά τις γαλλικές γεύσεις και το κρέας. Μίνιμαλ ατμόσφαιρα στην ψηλοτάβανη σάλα, εμφανής γυάλινη κάβα με γύρω στις 90 ετικέτες από τον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα, αλλά και μπάρα με κοκτέιλ και ειδικό food menu. Ηφαίστου 3, Μαρούσι, 2106180533
L' Entrecôte, Café De Paris
O Βασίλης Κωνσταντινίδης μεταφέρει την περίφημη sauce cafe de Paris στον πρώτο όροφο του γευστικού πολυχώρου «Yoleni’s». Σερβίρεται με ελληνικό κρέας και συνοδεύεται από τηγανιτές πατάτες Νάξου και σαλάτα, αποκλειστικά σε μενού που κοστίζει € 29,90. Σόλωνος 9, Κολωνάκι, 2122223623
To Αλλιώτικο του Βόλου
Το ζεστό οικογενειακό τσιπουράδικο της Καλογρέζας απέκτησε αδερφάκι στην Πεύκη. Και εδώ μπορείς να παραγγείλεις από τον κατάλογο ή να ακολουθήσεις την βολιώτικη κουλτούρα του μεζέ, με γεύσεις της θάλασσας και της στεριάς σε γύρες. Πίνδου 24 & Ν. Πλαστήρα, Άνω Πεύκη, 2108023456
Ob La Di
Μάρμαρο στους τοίχους και τη μπάρα όπου κάθεσαι κιόλας, ξανθό ξύλο στα τραπέζια αλλά κι ένας καταπράσινος vertical garden με φυσική φύτευση δίνουν τον τόνο στο όμορφο all day στέκι σε μια ήσυχη πλατεία των Μελισσίων. Οι παρέες μοιράζονται στο μεγάλο καναπέ και το μοναστηριακό τραπέζι πίνοντας κοκτέιλ και τσιμπολογώντας από το μενού που εστιάζει στην πίτσα, τα ζυμαρικά και τις σαλάτες, ενώ το σαββατοκύριακο το brunch έχει την τιμητική του. Πλ. Ελευθερίας 10, Μελίσσια, 2106096550
S Project
Ένα μαγαζί-γωνία με θετικά vibes και ποιοτικές προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας. Από νωρίς καθημερινά με specialty καφέδες και brunch, μοντέρνες comfort γεύσεις διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Γιάννη Στανίτσα για τη συνέχεια, αλλά και ιδιαίτερη έμφαση στα βιολογικά και φυσικά κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Λεωφόρος Πηγής 22 & Τροίας 1, Μελίσσια, 2108101532
Sera Fait
To όμορφο all day resto βάζει τη γευστική πινελιά σε μια βόλτα στους χώρους του Σεράφειου Κέντρου. Ο Βασίλης Ζαρκάδης, από την ομάδα του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, επιμελείται το μενού που εστιάζει στην πίτσα και τα ζυμαρικά με ελληνικές πινελιές και comfort χαρακτήρα. Πειραιώς 160 & Πέτρου Ράλλη, Αθήνα, 2103472922
Amadeus
Το γνωστό deli κατάστημα του Χολαργού θέτει σε πλήρη λειτουργία έναν αυτόνομο all day χώρο με θέα στο πηγαινέλα της λεωφόρου. Η αρχή γίνεται από νωρίς με έναν πλούσιο κατάλογο για brunch με πολλές υγιεινές επιλογές, και συνεχίζεται για το υπόλοιπο της ημέρας με ένα μενού που δίνει έμφαση στις σούπες, τις σαλάτες, τα ζυμαρικά και την πίτσα. Λεωφόρος Μεσογείων 176, Χολαργός, 2106537080
Ovio
Παρουσιάζει την ιταλική κουζίνα με τη ματιά του Πάνου Ιωαννίδη, κεντημένη με Ελλάδα και λίγη Ανατολή. Περισσότερα εδώ.
Ciboulette
Από τη γαλλική ονομασία του σχοινόπρασου παίρνει το όνομά του το ολοκαίνουργιο all day bistro στην Πλουτάρχου. Περισσότερα εδώ.
Ψ...art με θέα
Το ζεστό και φιλόξενο θαλασσινό εστιατόριο που γνωρίσαμε στο Γκάζι μάς υποδέχεται πλέον σε μια υπερυψωμένη βεράντα πάνω από το Μικρολίμανο με πανοραμική γαλάζια θέα. Περισσότερα εδώ.
Steve's deli Tavern
Μια αλλιώτικη ταβέρνα με νεοϋορκέζικη αύρα σε μια παλιά αποθήκη του Κεραμεικού. Περισσότερα εδώ.
Ετοιμάζονται για γιορτινή πρεμιέρα
Λίγο νωρίτερα το περιμέναμε το εστιατόριο «Stories Urban Bistronomy» στην κορυφή του καινούργιου ξενοδοχείου «The Editor» στην πλατεία Αγίας Ειρήνης που ετοιμάζεται τελικά για γιορτινή πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα. Ο Γιάννης Λιόκας προτείνει ένα comfort menu με μοντέρνο ελληνικό χρώμα αλλά και πανοραμική θέα στη νυχτερινή Αθήνα.
Ένα ολοκαίνουργιο μέλος αποκτά οσονούπω η οικογένεια των TGI Fridays στον πρώτο όροφο του Golden Hall, ό,τι πρέπει για πριν και μετά το γιορτινό shopping στο πολυτελές εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου.
«Brasserie Lorraine» θα λέγεται τελικά το γαλλικό μπιστρό που ανοίγουν ο Γιώργος Μελισσάρης και ο Γιάννης Μωράκης στη θέση του παλιού «Mohnblumchen» στο Κολωνάκι. Πρεμιέρα στις 20/12 με κλασικές και κατά τι εκσυγχρονισμένες γαλλικές γεύσεις από τον Παναγιώτη Ζώκο.
Ο «Ρόδακας» είναι η νέα πρόταση του Νίκου Κουτουζή, σε ένα παλιό οίκημα στου Μετς, με αστική ατμόσφαιρα και τις ανάλογες γεύσεις διά χειρός του Γιάννη Στανίτσα, που θα σερβίρονται σε λίγες ημέρες σε τρία διαφορετικά δωμάτια με καλοστρωμένα τραπέζια.
Θυμίζοντας πολυτελές γιοτ, το «Horizon Luxury Resto Bar» καταπλέει οσονούπω στο Μικρολίμανο με all day προτάσεις και brunch στο ισόγειο, ένα αλά καρτ εστιατόριο στον πρώτο όροφο με μοντέρνες γεύσεις από τον Γιάννη Στανίτσα, και λίγο αργότερα ένα cocktail bar στο rooftop.
Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν, τέλος, στο «12» στις παλιές «Χάντρες» του Θησείου, όπου το γευστικό κόνσεπτ θα περιστρέφεται γύρω από την κλασική και αστική ελληνική κουζίνα με τη μοντέρνα ματιά του Γιάννη Στανίτσα, διανθισμένο με διάφορα δρώμενα.