Γιορτή ξενόφερτη αλλά απολαυστική το Thanksgiving που πλησιάζει (28/11) γι’αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο ενδιαφέροντα ραντεβού με τη γαλοπούλα αλ αμερικέν στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της πόλης.
«GB Roof Garden»
Στο αριστοκρατικό εστιατόριο της «Μεγάλης Βρεταννίας» θα χαρείτε την ασυναγώνιστη θέα στην Ακρόπολη αλλά κι ένα πλούσιο μενού (€ 75 κατ’άτομο), το οποίο ξεκινά δυνατά με σούπα ψητής σελινόριζας σε αλάτι και καραμέλα μήλου, ενώ για το κυρίως σας θα επιλέξετε ανάμεσα σε ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή μοσχαρίσιο φιλέτο Wellington με αγκινάρες Ιερουσαλήμ, κάστανα, μανιτάρια και σος bordelaise.
«Tudor Hall»
Η πολυτελής σάλα του χρυσοσκουφάτου εστιατορίου στα ψηλά του ξενοδοχείου «King George» μπαίνει στο ρυθμό της ημέρας με ένα ειδικό μενού (€ 70 κατ’άτομο) που μας ανοίγει την όρεξη με βελουτέ γλυκοπατάτας με καρότο και καπνιστό κρεμμύδι, προσφέρει επιλογή ανάμεσα σε δύο κυρίως πιάτα και ολοκληρώνεται γλυκά με μια πολύ ιδιαίτερη τάρτα κολοκύθας με σαντιγί από πραλίνα φιστικιού και καραμελωμένα φιστίκια.
«Βυζαντινό»
Παράδοση αποτελεί πια ο κατάφορτος μπουφές στο all day εστιατόριο του «Hilton» που γεμίζει τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ με ένα πανόραμα ευχαριστήριων και όχι μόνο γεύσεων σαν την ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και σιρόπι σφενδάμου, σάλτσα gravy και σάλτσα κράνμπερι, τις γλυκοπατάτες με κανέλα και κρούστα marshmallow, αλλά και 14 διαφορετικά γλυκά (€ 45 κατ’άτομο).
«La Suite Lounge»
Παραδοσιακό αμερικάνικο χρώμα έχει το ειδικό μενού (€ 35 κατ’άτομο) που θα σερβιριστεί το βράδυ στο πανέμορφο εστιατόριο του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus», φέρνοντας στο τραπέζι από κολοκυθόσουπα με sour cream μέχρι γεμιστή γαλοπούλα συνοδεία cranberries και gravy sauce. Σημειώστε επίσης, πως την επομένη (29/11) και με αφορμή το Black Friday o executive chef Βασιλης Μήλιος έχει δημιουργήσει ένα ευφάνταστο Black Truffle Menu (€ 35 κατ’άτομο), συνοδεία όλων των ποτών και των κρασιών με 15% έκπτωση.
«Premiere»
Το γαστρονομικό εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου «Athenaeum InterContinental» υπόσχεται πανοραμική θέα στην πόλη αλλά κι ένα ξεχωριστό ευχαριστήριο δείπνο 5 σταδιών (€ 50 κατ'άτομο), ανάμεσα στα οποία σούπα βελουτέ κολοκύθας με γκαλανγκάλ και μέλι, ριζότο με σελινόριζα, φιστίκι Αιγίνης και πράσινο μήλο, γαλοπούλα ψημένη με μπαχαρικά, πουρέ καρότο με miso και σάλτσα με τρούφα.
«St’ astra»
Στην κορυφή του ξενοδοχείου «Radisson Blu Park Hotel» θα μας υποδεχτούν με ζεστό κρασί αρωματισμένο με μπαχαρικά, ο dj θα παίζει γιορτινές μουσικές και το σπέσιαλ μενού ένεκα της ημέρας (€ 38 κατ’άτομο) επιφυλάσσει από κολοκυθόσουπα με καρότο και τζίντζερ μέχρι γαλοπούλα αργοψημένη στο φούρνο με αποξηραμένα φρούτα αλλά και ψητό τσιζκέικ σοκολάτας με σος από καραμέλα και bourbon.
«Frankie»
Σε διπλό ταμπλό χτυπά εδώ και λίγο καιρό το ιταλιάνικο μέλος της οικογένειας των nice n easy, οπότε είτε κινείστε στο Κολωνάκι είτε στη Νέα Ερυθραία το εορταστικό μενού (€27 κατ’άτομο) που θα σερβιριστεί περιλαμβάνει βελουτέ σούπα από άγριο μαϊντανό και σελινόριζα, ρολό γαλοπούλας γεμιστό συνοδεία τραγανών νιόκι και σεμιφρέντο κολοκύθας με δάκρυα σοκολάτας και σάλτσα από κυδώνι και βασιλικό.
«Chefi»
Είναι από τα πιο δημοφιλή ραντεβού για… γαλοπούλα όπως Αμερική, γι’αυτό και το αγαπημένο εστιατόριο του Χαλανδρίου κάνει δύο seating ανήμερα Thanksgiving (6.30 και 8.30 μ.μ.). Το ειδικό μενού περιλαμβάνει βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και σπιτικά κρουτόν παρμεζάνας, πατατοσαλάτα με καλαμπόκι, σταφύλια, Caesar dressing και προσούτο, ψητή γαλοπούλα γεμισμένη με κάστανο, σταφίδες και κάσιους καθώς και μηλόπιτα με σος καραμέλα (€ 35 κατ’άτομο).
«Nice ’n’ Easy»
Τόσο στο πλήρως ανανεωμένο εστιατόριο του Κολωνακίου όσο και στην Κηφισιά, το ειδικό μενού (€ 27 κατ'άτομο) ανοίγει με βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με προσούτο, συνεχίζεται με την πρωταγωνίστρια ψητή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας και γέμιση από κάστανα και κλείνει με μηλόπιτα με παγωτό.
«Zinglee»
Το ατμοσφαιρικό all day μπιστρό σκορπά φέτος ευχαριστήρια vibes στην Τσακάλωφ με ένα σπέσιαλ μενού τριών σταδίων (€27 κατ’άτομο). Για κυρίως θα απολαύσετε στήθος γαλοπούλας γεμιστό με σταφίδες και cranberries σε σάλτσα εσπεριδοειδών και πιπερόριζας, ενώ για επιδόρπιο ένα ενδιαφέρον τσιζκέικ χαρουπιού με σάλτσα κόκκινων φρούτων και αρμπαρόριζα.
«Αthénée»
Το αριστοκρατικό και κοσμοπολίτικο εστιατόριο μας υποδέχεται και φέτος με ένα ειδικό εορταστικό μενού (€ 35). Κατά τη διάρκεια του δείπνου θα δοκιμάσουμε σούπα γλυκοκολοκύθας με ξινή κρέμα, τρυφερά σαλατικά με blue cheese, πράσινο μήλο και καραμελωμένα φουντούκια, ψητό φιλέτο γαλοπούλας με λαχανάκια Βρυξελών και τσιζκέικ κολοκύθας.
«Po’ Boys»
Το όμορφο στέκι στου Ψυρρή στήνει ένα πλουσιοπάροχο τραπέζι πέντε πιάτων (από βελουτέ κολοκύθας με κάρδαμο μέχρι σαλάτα με ρόδι, μήλα, καραμελωμένα pecan και ψητό κατσικίσιο τυρί μέχρι σιγοκαπνιστή γαλοπούλα ή σιγοκαπνιστό χοιρινό λαιμό με γλάσο μελιού και πουρέ σελινόριζας), ενώ την εορταστική ατμόσφαιρα θα συμπληρώσει ζωντανή μουσική. Το μενού κοστίζει € 19 κατ'άτομο και θα γίνουν δύο seating (8 και 10 μ.μ.).