12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Γιορτή ξενόφερτη αλλά απολαυστική το Thanksgiving που πλησιάζει γι’αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο ενδιαφέροντα ραντεβού με τη γαλοπούλα αλ αμερικέν στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της πόλης.

12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Γιορτή ξενόφερτη αλλά απολαυστική το Thanksgiving που πλησιάζει (28/11) γι’αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο ενδιαφέροντα ραντεβού με τη γαλοπούλα αλ αμερικέν στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της πόλης.

«GB Roof Garden»

12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών - εικόνα 1

Στο αριστοκρατικό εστιατόριο της «Μεγάλης Βρεταννίας» θα χαρείτε την ασυναγώνιστη θέα στην Ακρόπολη αλλά κι ένα πλούσιο μενού (€ 75 κατ’άτομο), το οποίο ξεκινά δυνατά με σούπα ψητής σελινόριζας σε αλάτι και καραμέλα μήλου, ενώ για το κυρίως σας θα επιλέξετε ανάμεσα σε ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή μοσχαρίσιο φιλέτο Wellington με αγκινάρες Ιερουσαλήμ, κάστανα, μανιτάρια και σος bordelaise.

«Tudor Hall»

12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών - εικόνα 2

Η πολυτελής σάλα του χρυσοσκουφάτου εστιατορίου στα ψηλά του ξενοδοχείου «King George» μπαίνει στο ρυθμό της ημέρας με ένα ειδικό μενού (€ 70 κατ’άτομο) που μας ανοίγει την όρεξη με βελουτέ γλυκοπατάτας με καρότο και καπνιστό κρεμμύδι, προσφέρει επιλογή ανάμεσα σε δύο κυρίως πιάτα και ολοκληρώνεται γλυκά με μια πολύ ιδιαίτερη τάρτα κολοκύθας με σαντιγί από πραλίνα φιστικιού και καραμελωμένα φιστίκια.

«Βυζαντινό»

12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών - εικόνα 3

Παράδοση αποτελεί πια ο κατάφορτος μπουφές στο all day εστιατόριο του «Hilton» που γεμίζει τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ με ένα πανόραμα ευχαριστήριων και όχι μόνο γεύσεων σαν την ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και σιρόπι σφενδάμου, σάλτσα gravy και σάλτσα κράνμπερι, τις γλυκοπατάτες με κανέλα και κρούστα marshmallow, αλλά και 14 διαφορετικά γλυκά (€ 45 κατ’άτομο).

«La Suite Lounge»

12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών - εικόνα 4

Παραδοσιακό αμερικάνικο χρώμα έχει το ειδικό μενού (€ 35 κατ’άτομο) που θα σερβιριστεί το βράδυ στο πανέμορφο εστιατόριο του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus», φέρνοντας στο τραπέζι από κολοκυθόσουπα με sour cream μέχρι γεμιστή γαλοπούλα συνοδεία cranberries και gravy sauce. Σημειώστε επίσης, πως την επομένη (29/11) και με αφορμή το Black Friday o executive chef Βασιλης Μήλιος έχει δημιουργήσει ένα ευφάνταστο Black Truffle Menu (€ 35 κατ’άτομο), συνοδεία όλων των ποτών και των κρασιών με 15% έκπτωση.

«Premiere»

12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών - εικόνα 5

Το γαστρονομικό εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου «Athenaeum InterContinental» υπόσχεται πανοραμική θέα στην πόλη αλλά κι ένα ξεχωριστό ευχαριστήριο δείπνο 5 σταδιών (€ 50 κατ'άτομο), ανάμεσα στα οποία σούπα βελουτέ κολοκύθας με γκαλανγκάλ και μέλι, ριζότο με σελινόριζα, φιστίκι Αιγίνης και πράσινο μήλο, γαλοπούλα ψημένη με μπαχαρικά, πουρέ καρότο με miso και σάλτσα με τρούφα.

«St’ astra»

12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών - εικόνα 6

Στην κορυφή του ξενοδοχείου «Radisson Blu Park Hotel» θα μας υποδεχτούν με ζεστό κρασί αρωματισμένο με μπαχαρικά, ο dj θα παίζει γιορτινές μουσικές και το σπέσιαλ μενού ένεκα της ημέρας (€ 38 κατ’άτομο) επιφυλάσσει από κολοκυθόσουπα με καρότο και τζίντζερ μέχρι γαλοπούλα αργοψημένη στο φούρνο με αποξηραμένα φρούτα αλλά και ψητό τσιζκέικ σοκολάτας με σος από καραμέλα και bourbon.

«Frankie»

12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών - εικόνα 7

Σε διπλό ταμπλό χτυπά εδώ και λίγο καιρό το ιταλιάνικο μέλος της οικογένειας των nice n easy, οπότε είτε κινείστε στο Κολωνάκι είτε στη Νέα Ερυθραία το εορταστικό μενού (€27 κατ’άτομο) που θα σερβιριστεί περιλαμβάνει βελουτέ σούπα από άγριο μαϊντανό και σελινόριζα, ρολό γαλοπούλας γεμιστό συνοδεία τραγανών νιόκι και σεμιφρέντο κολοκύθας με δάκρυα σοκολάτας και σάλτσα από κυδώνι και βασιλικό.

«Chefi»

12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών - εικόνα 8

Είναι από τα πιο δημοφιλή ραντεβού για… γαλοπούλα όπως Αμερική, γι’αυτό και το αγαπημένο εστιατόριο του Χαλανδρίου κάνει δύο seating ανήμερα Thanksgiving (6.30 και 8.30 μ.μ.). Το ειδικό μενού περιλαμβάνει βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και σπιτικά κρουτόν παρμεζάνας, πατατοσαλάτα με καλαμπόκι, σταφύλια, Caesar dressing και προσούτο, ψητή γαλοπούλα γεμισμένη με κάστανο, σταφίδες και κάσιους καθώς και μηλόπιτα με σος καραμέλα (€ 35 κατ’άτομο).

«Nice ’n’ Easy»

12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών - εικόνα 9

Τόσο στο πλήρως ανανεωμένο εστιατόριο του Κολωνακίου όσο και στην Κηφισιά, το ειδικό μενού (€ 27 κατ'άτομο) ανοίγει με βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με προσούτο, συνεχίζεται με την πρωταγωνίστρια ψητή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας και γέμιση από κάστανα και κλείνει με μηλόπιτα με παγωτό.

«Zinglee»

12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών - εικόνα 10

Το ατμοσφαιρικό all day μπιστρό σκορπά φέτος ευχαριστήρια vibes στην Τσακάλωφ με ένα σπέσιαλ μενού τριών σταδίων (€27 κατ’άτομο). Για κυρίως θα απολαύσετε στήθος γαλοπούλας γεμιστό με σταφίδες και cranberries σε σάλτσα εσπεριδοειδών και πιπερόριζας, ενώ για επιδόρπιο ένα ενδιαφέρον τσιζκέικ χαρουπιού με σάλτσα κόκκινων φρούτων και αρμπαρόριζα.

«Αthénée»

12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών - εικόνα 11

Το αριστοκρατικό και κοσμοπολίτικο εστιατόριο μας υποδέχεται και φέτος με ένα ειδικό εορταστικό μενού (€ 35). Κατά τη διάρκεια του δείπνου θα δοκιμάσουμε σούπα γλυκοκολοκύθας με ξινή κρέμα, τρυφερά σαλατικά με blue cheese, πράσινο μήλο και καραμελωμένα φουντούκια, ψητό φιλέτο γαλοπούλας με λαχανάκια Βρυξελών και τσιζκέικ κολοκύθας.

«Po’ Boys»

12 ιδέες για την Ημέρα των Ευχαριστιών - εικόνα 12

Το όμορφο στέκι στου Ψυρρή στήνει ένα πλουσιοπάροχο τραπέζι πέντε πιάτων (από βελουτέ κολοκύθας με κάρδαμο μέχρι σαλάτα με ρόδι, μήλα, καραμελωμένα pecan και ψητό κατσικίσιο τυρί μέχρι σιγοκαπνιστή γαλοπούλα ή σιγοκαπνιστό χοιρινό λαιμό με γλάσο μελιού και πουρέ σελινόριζας), ενώ την εορταστική ατμόσφαιρα θα συμπληρώσει ζωντανή μουσική. Το μενού κοστίζει € 19 κατ'άτομο και θα γίνουν δύο seating (8 και 10 μ.μ.).


Περισσότερες πληροφορίες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Zinglee

Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Athenee

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.