Το ένα μετά το άλλο τα εστιατόρια της πόλης λανσάρουν τα ολοκαίνουργια μενού τους ακονίζοντας μαχαίρια και πιρούνια πάνω από πιάτα που ευωδιάζουν φθινόπωρο.
«V1935»
Στο all day εστιατόριο στο ισόγειο του ομώνυμου ξενοδοχείου στην οδό Βουλής όπου κάποτε στεγαζόταν το πρώτο μπακάλικο των αδερφών Βασιλόπουλων, ο Γιάννης Στανίτσας κάνει παιχνίδι με μοντέρνες ελληνικές σπεσιαλιτέ και καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες. Χορτόπιτα με βότανα και στραγγιστό γιαούρτι, σκιουφιχτά με μπολονέζ γαρίδας και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, γαλακτομπούρεκο με κραμπλ τσουρεκιού και παγωτό κανέλας.
«Olive Garden»
Στο πανέμορφο rooftop εστιατόριο του ξενοδοχείου «Titania» που χαρίζει σταθερά ένα από τα ωραιότερα πανοραμικά πλάνα της Αθήνας, ο executive chef Χρήστος Τζιλήρας υφαίνει έναν πολύ ταιριαστό γαστρονομικό καμβά με μοντέρνες και κοσμοπολίτικες ελληνικές γεύσεις. Καλαμάρι σχάρας με ζεστή σαλάτα από βιολογικές φακές Γρεβενών, συκώτι από νεαρό μοσχάρι με πουρέ κρεμμυδιού, φιλέτα μπαρμπουνιού με καπνιστό πουρέ κουνουπιδιού.
«Galaxy»
Στην κορυφή του ξενοδοχείου «Hilton» ρεμβάζεις τη μοναδική θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τους φωτισμένους δρόμους της Αθήνας και επιλέγεις ανάμεσα στις μοντέρνες πολυσυλλεκτικές γεύσεις που προτείνουν ο executive chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου και ο σεφ του εστιατορίου Γιώργος Καπέρδας. Κολοκυθόσουπα βελουτέ με φθινοπωρινή τρούφα και παστέλι, ποικιλία ψητών κουνουπιδιών με κρέμα παντζαριού και φυστικοβούτυρο, ελάφι φιλέτο με τερίνα σελινόριζας και σος ελληνικού καφέ.
«Βασίλαινας»
Λίγο προτού γιορτάσει τα 100 χρόνια ιστορίας του, το εμβληματικό εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα υποδέχεται τη νέα σεζόν με ολοκαίνουργια πιάτα διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Μάνου Γαρνέλη. Ταρτάρ φαγκρί με μήλο, κρέμα αρακά και σορμπέ κόκκινης πιπεριάς, φιλέτο τόνου με πίκλα τοπιναμπούρ και κρέμα πραλίνας φουντουκιού και καφέ, σφυρίδα με γιαχνερά χόρτα, κοκκάρια και λεμονόχορτο.
«Chefi»
Ανοίγοντας πλέον και τα μεσημέρια της Κυριακής, το αγαπημένο εστιατόριο του Χαλανδρίου έχει φέτος διάθεση για μοντέρνες γεύσεις with a greek twist στη ζεστασιά της ανανεωμένης σάλας. Eυφάνταστα γιουβαρλάκια θαλασσινών, αποδομημένος μουσακάς με pulled beef, κρέμα πατάτας και τσάτνεϊ ντομάτας, φρέσκο ραβιόλι με σάλτσα παστιτσάδας, ραβανί με ανανά και γκανάς pina colada.
«Κιουζίν»
Οι νέες και πολύ αναπαυτικές δερμάτινες καρέκλες, τα ολοκαίνουργια σερβίτσια και ο πλήρως ανανεωμένος επάνω χώρος δίνουν το στίγμα της αλλαγής στο ζεστό εστιατόριο του Κολωνακίου, μαζί με τα νέα πιάτα της Κάτια Έλστερν που βλέπουν την παράδοση με μοντέρνα ματιά. Τηγανιά μαύρου χοίρου με λεμονάτη σάλτσα κρασιού, φρικασέ μανιταριών, γουρουνοπούλα σιγομαγειρεμένη με μπίρα, κρέμα μήλου με άρωμα μούστου και καραμέλα. Σημειώστε και τα πολύ ενδιαφέροντα live, όπως αυτό με τη Miss Saxo Vaya που έρχεται με soulful και jazzy saxo tunes το βράδυ του Σαββάτου 9/11.
«Zillers»
Με φρέσκιες λίστες φαγητού και ποτού μας υποδέχεται το boutique εστιατόριο της Μητροπόλεως που ατενίζει τον ιερό βράχο από απόσταση αναπνοής, ενώ η ταλαντούχα σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη εμπλουτίζει την εμπειρία με προτάσεις στο γνώριμο ύφος της. Σαλάτα αβοκάντο με φινόκιο, βασιλικό, τζίντζερ τουρσί και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, καπνιστό χταπόδι με πουρέ λευκών φασολιών, σφυρίδα με ριγανάτο πουρέ πατάτας, πράσινα φασόλια και σάλτσα ξινόγαλου.