Αστεράτη ψαροφαγία στον «Αστερία»

Η νέα άφιξη στην Πλατεία Περιστερίου είναι ένα μοντέρνο εστιατόριο που μοσχομυρίζει κομψή ψαροφαγία, βασισμένη στην εξαιρετική πρώτη ύλη, με διαπιστευτήρια άκρως ελληνικά.

Αστεράτη ψαροφαγία στον «Αστερία»

Οχι ακριβώς το πιο προφανές σημείο για καλό ψάρι το Περιστέρι, θα έλεγε κάποιος, όμως με την υπογραφή του Γιάννη Στανίτσα στην κουζίνα και με το πάθος του για καλά ελληνικά προϊόντα ως βασική συνιστώσα του μενού, ο «Αστερίας» έρχεται να ενισχύσει τη θαλασσινή φαρέτρα της περιοχής, και μάλιστα με αξιώσεις. Η σάλα, φωτεινή και άνετη, αποπνέει φρεσκάδα και τσαχπινιά με τα όμορφα, θαλασσινών εμπνεύσεων πλακάκια και το κομψό μπαρ της και, μολονότι θα ωφελούνταν από ένα touch επιπλέον θέρμης στη διακόσμηση, είναι αρκετά αφαιρετική ώστε να κατευθύνει το ενδιαφέρον εκεί που μετράει: στο μενού. Εκεί ο Γιάννης Στανίτσας έχει συνθέσει μια κάρτα ικανή να καλύψει όλες τις ορέξεις των θαμώνων, από τις περιστασιακές λιγούρες του περαστικού που μύρισε ουζάκι και ιώδιο μέχρι τον ψαροφάγο με απαιτήσεις, όχι μόνο σε γεύσεις αλλά και σε εμπνεύσεις.

Δυνατή τεχνική κι εξαιρετική πρώτη ύλη συναντιούνται σε πιάτα όπως η αεράτη τριλογία ταραμά (αυτός με γαρίδα και zest λεμονιού κερδίζει σε ζωηράδα τον ντελικάτο λευκό και το μαύρο από μελάνι σουπιάς, όμορφα παντρεμένο με τη γλυκάδα του αβγοτάραχου Μεσολογγίου) ή το καρπάτσιο από κέφαλο Αιτωλικού, που δένει διασκεδαστικά τη φρεσκάδα του ψαριού με τη σπιρτάδα της σος περγαμόντου και την τραγανή ιωδιούχα έκρηξη που φέρνει το φύκι από τη Βοϊδοκοιλιά.

Αστεράτη ψαροφαγία στον «Αστερία» - εικόνα 1

Ο παστουρμάς μπακαλιάρου, που παρασκευάζεται από τους ίδιους, είναι ένα πιάτο με ιδιαίτερο γευστικό βάρος για μερακλίδικους ουρανίσκους, ενώ τα γιουβαρλάκια γαρίδας, με την ωραία, στακάτη υφή στο δάγκωμα, αγκαλιάζουν τις αισθήσεις με μυρωδάτη σπιτίσια θαλπωρή – εδώ λίγο κράτημα στον άνηθο ίσως βοηθούσε το θαλασσινό να αποκαλύψει περισσότερο την έντασή του.

Ευρύτατη λίστα κρασιών με προσεγμένες επιλογές κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και ψαγμένη κάρτα παλαιωμένων και μη αποσταγμάτων ολοκληρώνουν την εμπειρία της επίσκεψης, η οποία διευκολύνεται από ιδιωτικό στεγασμένο πάρκινγκ.

Δοκιμάστε άφοβα

Αστεράτη ψαροφαγία στον «Αστερία» - εικόνα 2

Λαβράκι ταρτάρ

Μαριναρισμένο με γάρο, την ελληνική fish sauce όπως σημειώνει το μενού, αυτό το... ψαρωτικό πιάτο ενθουσιάζει με τη δροσερή, φρουτένια νοστιμάδα που αναδεικνύει τη ζωηρή και γευστική μπουκιά του πρωταγωνιστή του.

Πανδαισία σαλατικών με καπνιστό χέλι

Πανδαισία όνομα και πράγμα, γεμίζει το στόμα φρεσκάδα με την πλούσια ποσότητα από ελληνικές φύτρες, ενώ το τρυφερό χέλι Μεσολογγίου γειώνει όμορφα την μπουκιά, αγκαλιασμένη με τη γλυκιά σπιρτάδα της βινεγκρέτ φραγκοστάφυλου και παντζαριού.

Ροφός με ξινό τραχανά

Πιάτο γεμάτο γεύσεις με διάρκεια και βάθος, είναι ιδανικό για χειμωνιάτικα απόβραδα, έτσι που σκεπάζει με τη θέρμη του τον ουρανίσκο, συνδυάζοντας εξαιρετικό ψήσιμο στο ψάρι με ανακουφιστική μαμαδίστικη θαλπωρή στον τραχανά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tomata / Sani Resort, Χαλκιδική

Ανάμεσα στην ασίγαστη περατζάδα και με θέα τα σκάφη, φωλιασμένη στην ολόλευκη, φωτεινή βεράντα της στο κέντρο της Sani Marina, η "Tomata" του sui generis σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου επιβεβαιώνει για ακόμη μια χρονιά τη θέση της ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
15/08/2024

Μanko Athens

Το αθηναϊκό mega beach bar restaurant στην αυτοκρατορία παγκόσμια του διάσημου Περουβιανού σεφ Gaston Acurio προσφέρει high end διασκέδαση με περουβιανή κουζίνα και πάρτυ.

Τα εστιατόρια που πρέπει να επισκεφτείτε στην Κέρκυρα

Τα πιο εκφραστικά, τολμηρά, συναισθηματικά, παραδοσιακά, νεωτεριστικά πιάτα του νησιού των Φαιάκων, που ξεχωρίσαμε στις καλοκαιρινές μας γευσιγνωσίες.

Ποια είναι η γαστρονομική "αγία τριάδα" του Sani Resort;

Τρία εστιατόρια που κρατούν ψηλά τη γαστρονομική σημαία του πολυτελούς προορισμού, επιβεβαιώνουν και φέτος την πρωτοκαθεδρία τους στις καλοφαγικές μας προτιμήσεις.

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.