«Spit Jack»: Κοσμοπολίτικη ροτισερί με άποψη

Άξιος πρεσβευτής του multi culti γευστικού μωσαϊκού που ξεδιπλώνεται από την Ερμού μέχρι την Πλάκα, το «Spit Jack» είναι ένα μέρος που μεταφέρει ατόφια τη νεοϋορκέζικη μητροπολιτική αισθητική στο αθηναϊκό downtown.

«Spit Jack»: Κοσμοπολίτικη ροτισερί με άποψη

Δέρμα, ξύλο και πολυέλαιοι δίνουν στη σάλα στιλ στιβαρό, τοίχοι από σπατουλαριστή γκριζάδα και δύο τσιμεντένια γουρουνάκια αλαφραίνουν με ανεπιτήδευτη τσαχπινιά την αύρα, ενώ τα κάδρα με τους τατουαρισμένους σελέμπριτι δίνουν μια rock ’n’ roll νότα σε ένα νεοϋορκέζικο μπιστρό με θέση φαβορί στις προτιμήσεις των επισκεπτών του. Είτε πετύχετε τα παπάκια και τις πορκέτες να στριφογυρίζουν στη ροτισερί πίσω από τη μαρμάρινη μπάρα είτε όχι, τα custom-made μπαλταδάκια που είναι αραδια­σμένα στα κουβέρ ξεκαθαρίζουν εξαρχής ότι οι τύποι εδώ παίρνουν το κρέας πραγματικά στα σοβαρά.

Πάπια ψημένη στην εντέλεια (σε σούβλα και όχι στο τηγάνι, όπως συνηθίζεται στη γειτονιά), κοτοπουλάκι ζουμερό και πορκέτα με πέτσα-πυροτέχνημα αποτελούν την τριλογία της σούβλας, ενώ το σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο short rib, που σερβίρεται βάσει διαθεσιμότητας, λιώνει και μόνο που το κοιτάζεις. Ο κρεατοφαγικός πυρήνας διανθίζεται με ποικιλία από κομψές σαλάτες (ενθουσιαστήκαμε με τη φινετσάτη απόλαυση γλυκιάς φρεσκάδας που κρύβει η εκτός μενού, αλλά τακτικά διαθέσιμη Sweet Tomato Salad με burrata) και προσεγμένα sides (άκρως ινσταγκραμικά τα corn cobs, με ευχάριστη homey γεύση και spicy απόηχο). Από τα Jasmine Rice Bοwls, καθιερωμένα πια ως αυτοτελείς και ολοκληρωμένες lunch break προτάσεις, απολαύσαμε την ευχάριστη comfort οικειότητα που αγκαλιάζει τις ασιατικές νότες του μπολ με την τρυφερή πάπια, με ρύζι σωστά βρασμένο και δροσιά από φύτρες, μυρωδικά και τζίντζερ.

«Spit Jack»: Κοσμοπολίτικη ροτισερί με άποψη - εικόνα 1

Προσεχώς το μενού θα αναβαθμιστεί, με αρνάκι ελληνικών αρωμάτων να ενισχύει τις κρεατοφαγικές επιλογές, νέες προτάσεις να εμπλουτίζουν την γκάμα σε sides και σαλάτες και τη λίστα κρασιών να διευρύνεται, φροντίζοντας έτσι το all day μενού να έχει ποικιλία για τους everyday θαμώνες του, οι οποίοι είναι αρκετοί και τα βράδια κινούνται κυρίως με κρατήσεις.

Αγία κρεατοφαγική τριάδα

«Spit Jack»: Κοσμοπολίτικη ροτισερί με άποψη - εικόνα 2

Crackling porchetta

Απαλά καρυκευμένο για να αφήνει τις γεύσεις να αναδειχτούν, το γουρουνάκι του «Spit Jack» σκάει στο στόμα σαν γευστικό πυροτέχνημα, με το κρατσάνισμα της πέτσας του να δικαιολογεί το όνομα του πιάτου.

Half crispy duck

Το μόνο μέρος στη γειτονιά, όπου η πάπια σιγοψήνεται στη σούβλα αντί να καψαλίζεται στο τηγάνι. Το ντελικάτο πουλερικό διατηρεί όλες τις γευστικές του νότες, με τραγανή την πέτσα και τρυφερή τη σάρκα του.

Slow cooked short rib

Αρκετά τρυφερό ώστε να διαλύεται στο πιρούνι, το αργομαγειρεμένο μοσχαράκι, το οποίο σερβίρεται επιβλητικό, με το κόκαλό του δίπλα, κρύβει ωραία smokey επίγευση κι ευχάριστα γλυκόξινα παιχνιδίσματα στο ντρέσινγκ.

Περισσότερες πληροφορίες

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.