Το νέο «Musique Café & More» είναι μοντέρνο και ναξιώτικο

Δεύτερο «Musique Café & More» στη Νάξο, τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών του δημοφιλούς εστιατορίου του Παγκρατίου, πάνω στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, με συναρπαστική θέα στην επιβλητική Πορτάρα.

Το νέο «Musique Café & More» είναι μοντέρνο και ναξιώτικο

Ντιζαϊνάτη σάλα με χαλαρή ατμόσφαιρα, δροσερή και με τη σφραγίδα των θερινών αργών ρυθμών η σκεπαστή βεράντα, σε καλωσορίζουν από την είσοδο στο θαλασσινό κάδρο του γαλάζιου καθώς ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Καστρίσιος και ο αρχιτέκτονας Σωτήρης Μαλάς, διαμόρφωσαν αρμονικά έναν ενιαίο χώρο κυκλαδίτικης αισθητικής. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζει το πάτωμα αλλά και το τεράστιο μπαρ έχουν κατασκευαστεί από μωσαϊκό, ενώ τα μαρμάρινα και τραπέζια και οι καρέκλες από μπαμπού δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε μιαν άλλη εποχή.

Την κουζίνα του εστιατορίου επιμελείται όπως και στο «Musique Cafe & More» του Παγκρατίου, ο σεφ Δημήτρης Βλάχος και έχει καρδιά που χτυπάει στο ρυθμό των ολόφρεσκων ναξιώτικων προϊόντων. Διότι τα πάντα εδώ, έρχονται από τη φάρμα που έφτιαξαν οι ιδιοκτήτες στο χωριό τους, τις Εγγαρές, αποκλειστικά και μόνο για να τροφοδοτούν τα εστιατόριά τους, στη Νάξο και στην Αθήνα. Κοτόπουλα και κοκόρια, αβγά, αρνιά, κατσίκια, γουρουνόπουλα, μια τεράστια γκάμα από λαχανικά και φρούτα ανάλογα με την εποχή, αρωματικά βότανα και χόρτα, ενώ όλα τα τυριά καθώς και το μοσχαρίσιο κρέας είναι από τη Νάξο.

Το νέο «Musique Café & More» είναι μοντέρνο και ναξιώτικο - εικόνα 1

Τα πιάτα του κυρίως μενού, δείχνουν μια παιχνιδιάρικη διάθεση που αξιοποιεί τη μεσογεική fusion τάση αλλά που στηρίζεται γερά στην υπεροχή των τοπικών προϊόντων. Η σταβλίσια με θαλασσινό αλάτι βρίσκεται δίπλα στο burger με τηγανητό καβούρι και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, τα Linguine με φρέσκια μαύρη τρούφα και μοσχαρίσιο καρπάτσο συνυπάρχουν με το παραδοσιακό απειραθίτικο χοιρινό ρόστο και τον φρέσκο μπακαλιάρο ποσέ με νιόκι πατάτας (ό, τι κι αν πάρετε πάντως, ζητήστε οπωσδήποτε και μια έξτρα μερίδα χρυσαφένιες πατάτες Νάξου -ασυναγώνιστες). Σχεδόν καθημερινά διαμορφώνεται ένα μίνι ιδιαίτερο μενού ημέρας, ανάλογα με την έμπνευση της κουζίνας που περιλαμβάνει ορεκτικά, κυρίως πιάτα και γλυκά. Στα συν, η φροντισμένη λίστα κρασιών κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και με επιλεγμένες ετικέτες ξένων οίνων.

Πέρα από το καλό φαγητό όμως, το μαγαζί, έχει γίνει ήδη ένα στέκι, όπου μπορείς να πας μόνος με τον υπολογιστή σου ή το βιβλίο σου, να απολαύσεις την υπέροχη θέα, να συναντήσεις φίλους για «υψηλές» συζητήσεις, να ρεμβάσεις το ηλιοβασίλεμα, ή να γιορτάσεις μια ιδιαίτερη στιγμή, ατενίζοντας την επιβλητική Πορτάρα από την σούπερ βεράντα του.

Το εστιατόριο λειτουργεί από τις 8 το πρωί προσφέροντας πρωινό, brunch μέχρι τη 1 το μεσημέρι, και συνεχίζει με τον κυρίως κατάλογο μέχρι τις 3 μετά τα μεσάνυχτα! Εξυπακούεται ότι το μπαρ είναι πάντα ανοιχτό για ποτό, κοκτέιλς ή ένα δροσερό ποτήρι κρασί.

iΟδός Αριάδνης, Παραλία Αγίου Γεωργίου, Νάξος (δίπλα στη Μαρίνα) | 2285027278 - 6987556383 | Facebook, Instagram musiquecafenaxos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.