3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια

Συνδυάζουν τη φρέσκια θαλασσινή γεύση και τη δροσιά του Χαλανδρίου, της Πεντέλης και της Νέας Ερυθραίας.

3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια

Συνδυάζουν τη φρέσκια θαλασσινή γεύση και τη δροσιά του Χαλανδρίου, της Πεντέλης και της Νέας Ερυθραίας.

«Νησιώτισσα»

3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια - εικόνα 1

Από τις υπερυψωμένες βεράντες της σχεδόν ακουμπάς τις πράσινες πλαγιές της Πεντέλης, η κουζίνα ωστόσο σε ταξιδεύει κάπου πλάι στη θάλασσα. Όλων των ειδών τα όστρακα, φρέσκο ψάρι από τη Φολέγανδρο και την Αστυπάλαια, πολλοί μεζέδες και ακόμα περισσότερα τσίπουρα και αποστάγματα.

«Αθερίνα»

3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια - εικόνα 2

Ανανεωμένο μας υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι το δημοφιλές ψαρομάγαζο της Νέας Ερυθραίας με τον έμπειρο Γιάννη Χρυσοχοΐδη στο τιμόνι της κουζίνας, ο οποίος ρίχνει στο τραπέζι από ελληνοπρεπές καρπάτσιο λαβράκι με ελαιόλαδο και φίνο καπνιστό χέλι με μελιτζάνα μέχρι εντυπωσιακό κοκορέτσι από καλαμάρι με γαρίδα και χταπόδι.

«Fishαλίδες»

3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια - εικόνα 3

Ο αεράτος χώρος θυμίζει αυλή σε κάποια νησιώτικη γειτονιά, μόνο που βρίσκεσαι κάτω από τον ανοιχτό καλοκαιρινό ουρανό του Χαλανδρίου. Το φρέσκο ψάρι έρχεται από το δικό τους ιχθυοπωλείο, ενώ ο σεφ Μιχάλης Τζόβας παίζει θαλασσινή μπάλα με πρωτότυπα καρπάτσιο και ταρτάρ και άλλες ευφάνταστες σπεσιαλιτέ.


Περισσότερες πληροφορίες

Νησιώτισσα

Λεωφ. Πεντέλης 168, Άνω Βριλήσσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.