![3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια](https://www.athinorama.gr/Content/ImagesDatabase/p/750x422/pad/both/lmnts/articles/2537131/nhsiwtissa_9126.jpg?quality=81&404=default&v=4)
Συνδυάζουν τη φρέσκια θαλασσινή γεύση και τη δροσιά του Χαλανδρίου, της Πεντέλης και της Νέας Ερυθραίας.
«Νησιώτισσα»
![3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια - εικόνα 1](https://www.athinorama.gr/lmnts/articles/2537131/nhsiwtissa_9126.jpg)
Από τις υπερυψωμένες βεράντες της σχεδόν ακουμπάς τις πράσινες πλαγιές της Πεντέλης, η κουζίνα ωστόσο σε ταξιδεύει κάπου πλάι στη θάλασσα. Όλων των ειδών τα όστρακα, φρέσκο ψάρι από τη Φολέγανδρο και την Αστυπάλαια, πολλοί μεζέδες και ακόμα περισσότερα τσίπουρα και αποστάγματα.
«Αθερίνα»
![3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια - εικόνα 2](https://www.athinorama.gr/lmnts/articles/2537131/atherina_9124.jpg)
Ανανεωμένο μας υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι το δημοφιλές ψαρομάγαζο της Νέας Ερυθραίας με τον έμπειρο Γιάννη Χρυσοχοΐδη στο τιμόνι της κουζίνας, ο οποίος ρίχνει στο τραπέζι από ελληνοπρεπές καρπάτσιο λαβράκι με ελαιόλαδο και φίνο καπνιστό χέλι με μελιτζάνα μέχρι εντυπωσιακό κοκορέτσι από καλαμάρι με γαρίδα και χταπόδι.
«Fishαλίδες»
![3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια - εικόνα 3](https://www.athinorama.gr/lmnts/articles/2537131/fishalides_9125.jpg)
Ο αεράτος χώρος θυμίζει αυλή σε κάποια νησιώτικη γειτονιά, μόνο που βρίσκεσαι κάτω από τον ανοιχτό καλοκαιρινό ουρανό του Χαλανδρίου. Το φρέσκο ψάρι έρχεται από το δικό τους ιχθυοπωλείο, ενώ ο σεφ Μιχάλης Τζόβας παίζει θαλασσινή μπάλα με πρωτότυπα καρπάτσιο και ταρτάρ και άλλες ευφάνταστες σπεσιαλιτέ.