Κουρνιασμένο στην καρδιά του αθηναϊκού food village, στην οδό Βουλής και σε ένα κτήριο με έντονη τη μεσοπολεμική αύρα, το luxury boutique hotel «V1935» παίζει εδώ και λίγες εβδομάδες σε διπλό ταμπλό γεύσης, ανοίγοντας σε θαμώνες κι επισκέπτες του Κέντρου όχι μόνο το όμορφο rooftop του, αλλά και το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ισογείου.
Κομψά μεταλλικά σαλόνια τύπου φερ φορζέ, περίτεχνες μπορντούρες στο ξύλινο μπαρ και προσεγμένη μουσική, συνθέτουν αύρα ρομαντικής κομψότητας, σε έναν χώρο που αντλεί την αισθητική του από την αστική παράδοση της περιοχής, ενώ ανάλαφρες και μυρωδάτες ναπολετάνικες πίτσες, αφράτες, δροσερές σαλάτες και νόστιμα, ευφάνταστα cocktails δίνουν γεύση στην άκρως ρομαντική, χαλαρή ατμόσφαιρα ενός spot που ταιριάζει χάρμα με τα καλοκαιρινά μας απόβραδα, κάτω απ’ τα αστέρια του αθηναϊκού ουρανού.
Στο δε ισόγειο, αντίκες συνυφασμένες με τον χαρακτήρα του κτηρίου – επιβλητική παρουσία, λόγου χάρη, το παλιό αυθεντικό ντουλάπι πάγου, που έχει μετατραπεί σε σύγχρονο ψυγείο χωρίς να χάσει ούτε σκλήθρα απ’ την, μελωμένη απ’ τον χρόνο, ξύλινη επένδυσή του – στολίζουν τις γωνιές μιας σάλας συνδεδεμένης με την αστική και την εμπορική ιστορία της Αθήνας: Οι πέτρινοι τοίχοι της στέγαζαν κάποτε το μπακάλικο των αδερφών Βασιλόπουλου, πρώτος κρίκος μιας απ’ τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής που έχει γνωρίσει η Ελλάδα.
Εδώ, τα ξύλινα σκαλιστά τραπέζια υποδέχονται ελληνικές γεύσεις πειραγμένες από την ομάδα του σεφ Γιάννη Στανίτσα, με τα σκιουφιχτά με μπολωνέζ γαρίδας και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, για παράδειγμα, να είναι ένα comfort πιάτο με απροσδόκητες υφές και όμορφα τονισμένη τη μυρωδιά της θάλασσας. Παράλληλα, ο μουσακάς με αρνίσιο κρέας και κρέμα γραβιέρας, ψημένος αυτοστιγμεί σε μικρό πήλινο κιούπι, φέρνει στο πιάτο μια ανάλαφρη, αλλά βαθιά στη γεύση της εκδοχή του κλασικού πιάτου, που μοσχοβολάει Ελλάδα με τρόπο που θα ικανοποιήσει όχι μόνο τους ξενόφερτους, αλλά και τους ντόπιους foodies εξίσου.