«Glyfada Riviera Hotel»: Διακοπές στη Γλυφάδα με γκουρμέ διάθεση

Με την παρουσία του Ολιβιέ ­Καμπανά σε ρόλο executive chef, το εμβληματικό ξενοδοχείο εισέρχεται δυναμικά στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης.

«Glyfada Riviera Hotel»: Διακοπές στη Γλυφάδα με γκουρμέ διάθεση

Η πλήρης ανακαίνιση του εμβληματικού ξενοδοχείου «Glyfada Riviera Hotel» το βάζει στην κορυφή της καλοκαιρινής ατζέντας των Αθηναίων, κάτι που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την παρουσία του Ολιβιέ ­Καμπανά σε ρόλο executive chef και σηματοδοτεί την επιστροφή του στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης.

Στη νέα του εποχή ως πολυτελές city resort, το ιστορικό πεντάστερο ξενοδοχείο της Γλυφάδας έχει ολοκαίνουργιο πρόσωπο, το οποίο δεν περιορίζεται στους εντυπωσιακούς εξωτερικούς χώρους με τους πανέμορφους φροντισμένους κήπους και το ατμοσφαιρικό «Cave Spa», αλλά αγκαλιάζει και τα πλήρως ανανεωμένα δωμάτια με τα μίνιμαλ ξεκούραστα χρώματα, τις μοντέρνες παροχές και την πανοραμική θέα στη θάλασσα, συστατικά που μας προσκαλούν όλο το χρόνο, και πολύ περισσότερο τώρα το καλοκαίρι, σε μια ανάπαυλα από την πυρετώδη ζωή της πόλης.

«Glyfada Riviera Hotel»: Διακοπές στη Γλυφάδα με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 1

Βεβαίως, ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι που προκαλεί αίσθηση είναι η γαστρονομική διάσταση της εμπειρίας που προσφέρει πλέον το «Glyfada Riviera Hotel». Το κύριο στοιχείο ενδιαφέροντος είναι το fine dining εστιατόριο «Μaraveal», όπου ο εξαιρετικά ταλαντούχος Καμπανά δημιουργεί ένα μενού βασισμένο στα πολυσύνθετα σπονδυλωτά πιάτα που τον καθιέρωσαν. Ο σεφ υφαίνει τη γαστρονομική του πρόταση με διλογίες όπως αυτή με φουαγκρά, που σερβίρει σαν καπνιστό παγωτό συνοδεία μαρμελάδας λεμονιού και ποσέ σε γλυκό κρασί Σαντορίνης, αλλά και τριλογίες όπως αυτή με τον τόνο, που έρχεται tataki με πράσινο μήλο και ψητά αχλάδια με ζελέ σόγιας, καρπάτσιο με κρέμα satay και η κοιλιά (otoro) συνοδεία αρωματικού χαβιαριού από λάιμ.

Δεν μένει όμως μόνον εκεί, διότι προτείνει θαυμάσια tapas στο wine lounge bar «Le Méli Mélo», αλλά δημιουργεί επίσης μια σειρά ευφάνταστων πιάτων –από αρνάκι μουσακά μέχρι τόνο με ζελέ σόγιας, σορμπέ πράσινο μήλο, βλαστάρια και σουσάμι– για την κάρτα του pool bar-restaurant «Atoll». Θα τα απολαύσουμε δίπλα στο focal point της θερινής δράσης, την τεράστια πισίνα του ξενοδοχείου, όπου μπορείς να κολυμπήσεις, να χαρείς το εξαιρετικό σέρβις και να κάνεις τα πάντα από την άνεση της ξαπλώστρας σου. Φαίνεται πως η παραλία απέκτησε μόλις το καινούργιο της hot spot για το φετινό καλοκαίρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Maraveal

«Glyfada Riviera Hotel», Λεωφ. Ποσειδώνος 40, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.