Η μοντέρνα όψη της παράδοσης στο «Lazaro 1971»

Ο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός χώρος του Φαλήρου ξετυλίγει ένα κουβάρι νοστιμιάς που πλησιάζει τον μισό αιώνα ιστορίας.

Η μοντέρνα όψη της παράδοσης στο «Lazaro 1971»

Ο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός χώρος του «Lazaro 1971» ξετυλίγει ένα κουβάρι νοστιμιάς που πλησιάζει τον μισό αιώνα ιστορίας. Ήταν φθινόπωρο του 1971 όταν η οικογένεια Βουλγαράκη προσέγγισε τον διάσημο Μπαρμπα-Λάζαρο προκειμένου να κατεβάσει το διάσημο πεϊνιρλί­ του με την αυθεντική ανατολίτικη συνταγή από τη Δροσιά στο Παλαιό Φάληρο και το μαγαζί παραμένει έκτοτε σημείο αναφοράς αλλά και στέκι σημαντικών προσωπικοτήτων.

Η μοντέρνα όψη της παράδοσης στο «Lazaro 1971» - εικόνα 1

Το πεϊνιρλί –με κασέρι και βούτυρο Κερκύρας, με τσιγαριστό κιμά, αβγό ποσέ και πούδρα πάπρικας, με κρέμα φέτας, κρεμμύδι, ελιές, σαλάμι αέρος Θάσου και άλλους ωραίους συνδυασμούς– αποτελεί, ασφαλώς, την αιχμή του δόρατος και πλαισιώνεται, στη νέα εποχή του εστιατορίου, από πολλές γεύσεις, διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Βασίλη Τσατσάκη, που αποδίδουν την παράδοση με μοντέρνα οπτική. Καπνιστό ψαρονέφρι καρπάτσιο με γραβιέρα Ίου, τραγανά λαδοπιτάκια με γύρο μαύρου χοίρου, παστίτσιο με χειροποίητα σκιουφιχτά και ραγού καπνιστής μοσχαρίσιας ουράς αλλά και αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο στο ζωμό του βρίσκουν εξαιρετική συντροφιά στη φροντισμένη wine list, που προσφέρει επιλογές για κάθε γούστο.

Η μοντέρνα όψη της παράδοσης στο «Lazaro 1971» - εικόνα 2

Το σέρβις είναι ιδιαίτερα επαγγελματικό, οι τιμές πολύ φιλικές και τα καθιερωμένα live με έντεχνα και λαϊκά ακούσματα (κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ καθώς και κάθε Κυριακή μεσημέρι) φτιάχνουν ένα ασυναγώνιστο πακέτο εξόδου που προσφέρει κάτι για τον καθέναν.

Περισσότερες πληροφορίες

Lazaro 1971

Ζησιμοπούλου 24A, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.