Ο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός χώρος του «Lazaro 1971» ξετυλίγει ένα κουβάρι νοστιμιάς που πλησιάζει τον μισό αιώνα ιστορίας. Ήταν φθινόπωρο του 1971 όταν η οικογένεια Βουλγαράκη προσέγγισε τον διάσημο Μπαρμπα-Λάζαρο προκειμένου να κατεβάσει το διάσημο πεϊνιρλί του με την αυθεντική ανατολίτικη συνταγή από τη Δροσιά στο Παλαιό Φάληρο και το μαγαζί παραμένει έκτοτε σημείο αναφοράς αλλά και στέκι σημαντικών προσωπικοτήτων.
Το πεϊνιρλί –με κασέρι και βούτυρο Κερκύρας, με τσιγαριστό κιμά, αβγό ποσέ και πούδρα πάπρικας, με κρέμα φέτας, κρεμμύδι, ελιές, σαλάμι αέρος Θάσου και άλλους ωραίους συνδυασμούς– αποτελεί, ασφαλώς, την αιχμή του δόρατος και πλαισιώνεται, στη νέα εποχή του εστιατορίου, από πολλές γεύσεις, διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Βασίλη Τσατσάκη, που αποδίδουν την παράδοση με μοντέρνα οπτική. Καπνιστό ψαρονέφρι καρπάτσιο με γραβιέρα Ίου, τραγανά λαδοπιτάκια με γύρο μαύρου χοίρου, παστίτσιο με χειροποίητα σκιουφιχτά και ραγού καπνιστής μοσχαρίσιας ουράς αλλά και αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο στο ζωμό του βρίσκουν εξαιρετική συντροφιά στη φροντισμένη wine list, που προσφέρει επιλογές για κάθε γούστο.
Το σέρβις είναι ιδιαίτερα επαγγελματικό, οι τιμές πολύ φιλικές και τα καθιερωμένα live με έντεχνα και λαϊκά ακούσματα (κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ καθώς και κάθε Κυριακή μεσημέρι) φτιάχνουν ένα ασυναγώνιστο πακέτο εξόδου που προσφέρει κάτι για τον καθέναν.