Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας

Το ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή, αφού καθιέρωσε την προσιτή και ποιοτική ψαροφαγία στο γευστικό στερέωμα της πόλης και χαιρόμαστε που το «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας ωριμάζει όμορφα.

Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας

Το ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή, αφού καθιέρωσε την προσιτή και ποιοτική ψαροφαγία στο γευστικό στερέωμα της πόλης και χαιρόμαστε που το «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας ωριμάζει όμορφα. Κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι εδώ –είτε στην μπροστινή πλευρά για να χαζεύουμε το πηγαινέλα της Πανδώρας είτε στην πιο ήσυχη και δροσερή πίσω αυλή με τα φυτά και την εντυπωσιακή θαλασσινή τοιχογραφία– είμαστε σίγουροι πως όλο και κάτι νέο θα έχουν να μας προτείνουν.

Να, όπως τα ολοκαίνουργια ωμά τους, από σεβίτσε και ταρτάρ μέχρι διάφορα rolls που ετοιμάζει ο Ασιάτης σεφ σε δικό του πόστο μέσα στο μαγαζί, με τόνο, σολομό και ό,τι πιο φρέσκο κολυμπάει στη θάλασσα. Σημαντικό δέλεαρ και ο ειδικός κατάλογος με τα πιάτα ημέρας, που αριθμεί σταθερά οκτώ έως δέκα επιλογές και μπορεί να κρύβει από σαρδέλα φούρνου ελαφρώς πικάντικη και γαύρο ριγανάτο μέχρι ξεχωριστές σπεσιαλιτέ, όπως ο λαχανοντολμάς με ψίχα μπακαλιάρου αλλά και μεγάλο ψάρι στην εποχή του.

Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας - εικόνα 1

Θα τιμήσουμε βεβαίως και τα κλασικά σουξέ της κουζίνας, όπως η θρακιώτικη σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι, η ταραμοσαλάτα, το μαριναρισμένο χταποδάκι, το πεντατράγανο και νοστιμότατο μικρό μπαρμπούνι, κρατώντας πάντα χώρο για το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, τις «παντρεμένες» σαρδέλες, που έρχονται ψημένες στη σχάρα και γεμισμένες με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό.

Αν η παρέα αγαπά τα ζυμαρικά, θα κινηθούμε προς μια λινγκουινάδα ή ένα κριθαρότο με γαρίδες, μύδια και κυδώνια και θα τσεκάρουμε την εμπλουτισμένη λίστα, που κάνει πλέον μια ολοκληρωμένη πρόταση με ψαγμένα ούζα και τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς κι εμφιαλωμένα κρασιά, για να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει. Στο φινάλε το καλό μωσαϊκό με μπίτερ σοκολάτα είναι, όπως πάντα, κερασμένο, όμως και το χειροποίητο προφιτερόλ είναι ωραίο και αξίζει να το παραγγείλουμε. Τιμές εξαιρετικές, σέρβις ταχύτατο.

Περισσότερες πληροφορίες

Σαρδελάκι

Πανδώρας 16, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.