Νόστιμα νέα από τις Κυκλάδες

Ανανεωμένο υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το ρομαντικό εστιατόριο «Alios Ilios», ενώ και η Νάξος μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της γαστρονομίας.

Νόστιμα νέα από τις Κυκλάδες

Ανανεωμένο υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το ρομαντικό εστιατόριο «Alios Ilios» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2019) στο πολυτελές ξενοδοχείο «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa» (2897502151) στη Σαντορίνη. Ο νέος σεφ Βασίλης Κατσίκας προτείνει δημιουργικές εκδοχές κλασικών πιάτων, όπως ο τραχανάς, το παστίτσιο ή το φρικασέ. Ιντριγκαδόρικη ιδέα το ορεκτικό «Παλικάρια», μια συνταγή των αρχαίων Κρητών σε σύγχρονη εκδοχή. Κι όλα αυτά με απλόχερη θέα στη μαγευτική δύση του ήλιου της Οίας.

Νόστιμα νέα από τις Κυκλάδες - εικόνα 1
«Barozzi»

Δυνατά μπαίνει στο παιχνίδι της γαστρονομίας η Νάξος καθώς ο βραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης (Χρυσός Σκούφος 2019 για το εστιατόριο «Aleria») έχει αναλάβει ως consulting chef του πολύ κομψού εστιατορίου «Barozzi» (2285027672) στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, με chef de cuisine τον Κωνσταντίνο Βότανο. Το μενού εστιάζει στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα ενσωματώνοντας πολλά ναξιώτικα προϊόντα, ορισμένα από τα οποία σε συνεργασία με τοπική βιολογική φάρμα και πιάτα όπως το ντολμαδάκι από ταρτάρ ναξιώτικου μοσχαριού, τσιπς αμπελόφυλλου αφράτο αβγολέμονο κρύο και λάδι άνηθου και το κατσικάκι με μελιτζάνα, κιτρολέμονο και κατσικίσιο τυρί.

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.