25η Μαρτίου στην πόλη και αναζητούμε διευθύνσεις για να απολαύσουμε το πατροπαράδοτο έδεσμα της ημέρας.
Βασίλαινας
Ο μπακαλιάρος με το παραδοσιακό κρουστό κουρκούτι και το ελαφρύ τηγάνι επιστρέφει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Βρασίδα, έχοντας για παρέα σαρακοστιανές λιχουδιές - από χταπόδι με ρεβιθάδα και ριζότο σουπιάς μέχρι αστακομακαρονάδα - αλλά και, γιατί όχι, μια μοντέρνα ρετσίνα από την πλούσια κάβα με τις 170 ετικέτες κρασιών.
Chefi
Ένα ειδικό μενού 4 πιάτων (€ 35 κατ'άτομο) σερβίρει το χαλανδριώτικο εστιατόριο το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου. Τιμώμενο πιάτο ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά γλυκοπατάτα και κρέμα αρακά, και τριγύρω του μια κακαβιά με μπρουσκέτα ζυμωτού ψωμιού, ένα κριθαρότο παντζαριού με καλαμάρι σχάρας κι ένα ιδιαίτερο γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι και λευκή σοκολάτα.
Βόλτα
Αν σας βγάλει ο δρόμος σας προς Κάτω Πετράλωνα, πριν ή μετά τη βόλτα, εδώ θα βρείτε το πατροπαράδοτο έδεσμα σε δύο εκδοχές: με κουρκούτι και μηλέικη αλιάδα ή τσιλαδιά, όπως τη φτιάχνουν στη Μεσσηνία, με φρέσκια τομάτα, κρεμμύδι, σταφίδα και ελαιόλαδο.