Από το κέντρο της πόλης μέχρι τα βόρεια και τα νότια προάστια, επιλέγουμε έξι στέκια και ισάριθμα σενάρια προσεγμένης ιταλοφαγίας.
#1 «Da Bruno»
Τριάντα και κάτι χρόνια στο ιταλιάνικο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης, το ζεστό στέκι του Δημήτρη Τσουκάρη στο Παλαιό Φάληρο ποντάρει στο γευστικό ρεπερτόριο μιας αυθεντικής τρατορίας. Τα πιάτα του μήνα κρύβουν πάντα διαμαντάκια, το ίδιο και η λίστα με τα ντιζεστίφ, ενώ το προφιτερόλ με τα αφράτα σου, που βουτάς σε φοντί σοκολάτας, είναι must.
#2 «Cupola»
Ψηλοτάβανη σάλα, ανοιχτή κουζίνα και στον τοίχο του πολύ δημοφιλούς ιταλικού του Παγκρατίου η επιγραφή «Butta la pasta» σου ανοίγει την όρεξη για ωραία pasta (fresca εν προκειμένω), πίτσα σε ειδικό φούρνο και τις υπόλοιπες ιταλικές γεύσεις του σεφ Stefano Rossi. Μια αξιόλογη λίστα κρασιών και aperitivi συμπληρώνουν την εικόνα.
#3 «Italίδα»
Κάτω στον Πειραιά, έκανε αίσθηση με το που άνοιξε τόσο με το ατμοσφαιρικό ντεκόρ της όσο και με το ωραίο μενού που επιμελείται ο Κώστας Τσίγκας και σταχυολογεί αυθεντικές γεύσεις της Μπότας, οικείες και πιο ιδιαίτερες. Τo vitello tonnato, η καρμπονάρα και κάποια από τις πίτσες με τα ψαγμένα toppings ανάμεσα στα γευστικά «πρέπει».
#4 «Aperio Cucina & Vino»
Το γευστικό σενάριο στο ολοκαίνουργιο all day ιταλικό του Χολαργού ξεκινά να γράφεται από νωρίς με προτάσεις για brunch και συνεχίζεται μέχρι αργά με φρεσκοψημένη πίτσα και άλλες ιταλικές γεύσεις, μαζί με κρασιά από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα, κοκτέιλ και ωραίες μουσικές από DJ.
#5 «Mano d’Oro»
Στο στιλάτο lounge bar-restaurant που δημιούργησαν ο Παναγιώτης και ο Λεωνίδας Μπέλμπας απολαμβάνεις πριν απ’ όλα την υπέροχη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης και στη συνέχεια τις ωραίες γεύσεις, όπως η κλασική ναπολιτάνικη πίτσα και η pasta fresca με αβγά σε πολλές συνταγές. Εναλλακτικά οι αναπαυτικοί καναπέδες προσφέρονται για lounging και τσιμπολόγημα.
#6 «Parlo»
Ανοιχτόκαρδο και cosy, συνδυάζει τη μίνιμαλ ατμόσφαιρα με τη θαλπωρή του ξύλου και, παρότι βρίσκεται σε μια off-Broadway γωνιά του Νέου Ψυχικού, γεμίζει καθημερινά. Εδώ κάνουμε focus σε κάποια από τις διάσημες πίτσες του μαγαζιού, στην pasta fresca και στα σωστά ριζότο, τα οποία απολαμβάνουμε σε πλούσιες μερίδες και καλές τιμές.