Χώροι ατμοσφαιρικοί και πολυπρόσωποι, με αναφορές μεσαιωνικές, ζεστές και εξωτικές, τα εστιατόρια της Αθήνας που συνδυάζουν πετυχημένα δείπνα μετά θεαμάτων, προσφέρονται για γιορτινές εξόδους με τα όλα τους. Για παράδειγμα, το πετρόκτιστο «Piedra» στου Ρουφ μάς αγκαλιάζει με την μοναδική εμπειρία του να απολαμβάνουμε καρέ μαύρου χοίρου με κρούστα μουστάρδας, τριλογία σιναπιού και πουρέ σελινόριζας, συνοδεία κορυφαίων τενόρων και σοπράνο, όχι από την απόσταση μιας λυρικής, αλλά κυριολεκτικά με την οικειότητα του διπλανού τραπεζιού.
Κοντά του, στο σαν μονεμβασιώτικο κάστρο «Malvazia», η κουζίνα υπογραμμίζει τον διάλογο της ελληνικής παράδοσης με τις μεσογειακές γεύσεις μέσα από πιάτα όπως το ραγού από μοσχαρίσιο χτένι σε βελουτέ πουρέ καρότου με σάλτσα από Σαν Μιχάλη Σύρου, την ώρα που λατίνικα fados παρασέρνουν τον νου σε μέρη εξωτικά.
Και στο «El Convento Del Arte» στο Μεταξουργείο, πιάτα όπως το χοιρινό φιλέτο γεμιστό με παρμεζάνα, σε πουρέ πατάτας και παντζαριού, αφηγούνται τις δικές τους γευστικές ιστορίες, όσο στη σκηνή ξεδιπλώνονται θεατρικές παραστάσεις και μουσικά shows από ένα πρόγραμμα πλούσιο και μεγαλοπρεπές, σαν τον μοναδικό, ατμοσφαιρικό διάκοσμο μεσαιωνικής πολυτέλειας που εμπνεύστηκε η Πέμυ Ζούνη.
3 ιδέες για γιορτινό «άρτο και θέαμα»
Ιδού τα εστιατόρια της Αθήνας που συνδυάζουν πετυχημένα δείπνα μετά θεαμάτων και προσφέρονται για γιορτινές εξόδους με τα όλα τους.