3 ιδέες για γιορτινό «άρτο και θέαμα»

Ιδού τα εστιατόρια της Αθήνας που συνδυάζουν πετυχημένα δείπνα μετά θεαμάτων και προσφέρονται για γιορτινές εξόδους με τα όλα τους.

3 ιδέες για γιορτινό «άρτο και θέαμα»

Χώροι ατμοσφαιρικοί και πολυπρόσωποι, με αναφορές μεσαιωνικές, ζεστές και εξωτικές, τα εστιατόρια της Αθήνας που συνδυάζουν πετυχημένα δείπνα μετά θεαμάτων, προσφέρονται για γιορτινές εξόδους με τα όλα τους. Για παράδειγμα, το πετρόκτιστο «Piedra» στου Ρουφ μάς αγκαλιάζει με την μοναδική εμπειρία του να απολαμβάνουμε καρέ μαύρου χοίρου με κρούστα μουστάρδας, τριλογία σιναπιού και πουρέ σελινόριζας, συνοδεία κορυφαίων τενόρων και σοπράνο, όχι από την απόσταση μιας λυρικής, αλλά κυριολεκτικά με την οικειότητα του διπλανού τραπεζιού.

Κοντά του, στο σαν μονεμβασιώτικο κάστρο «Malvazia», η κουζίνα υπογραμμίζει τον διάλογο της ελληνικής παράδοσης με τις μεσογειακές γεύσεις μέσα από πιάτα όπως το ραγού από μοσχαρίσιο χτένι σε βελουτέ πουρέ καρότου με σάλτσα από Σαν Μιχάλη Σύρου, την ώρα που λατίνικα fados παρασέρνουν τον νου σε μέρη εξωτικά.

Και στο «El Convento Del Arte» στο Μεταξουργείο, πιάτα όπως το χοιρινό φιλέτο γεμιστό με παρμεζάνα, σε πουρέ πατάτας και παντζαριού, αφηγούνται τις δικές τους γευστικές ιστορίες, όσο στη σκηνή ξεδιπλώνονται θεατρικές παραστάσεις και μουσικά shows από ένα πρόγραμμα πλούσιο και μεγαλοπρεπές, σαν τον μοναδικό, ατμοσφαιρικό διάκοσμο μεσαιωνικής πολυτέλειας που εμπνεύστηκε η Πέμυ Ζούνη.

3 ιδέες για γιορτινό «άρτο και θέαμα» - εικόνα 1
«El Convento Del Arte»

Περισσότερες πληροφορίες

Malvazia

Αγαθημέρου 1, Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.