Ενώ εσείς θα επιδίδεστε σε χαρούμενες ασκήσεις shopping, έξι ωραία εστιατόρια στρώνουν το τερέν για την καλοπέρασή σας στην καρδιά της πανέμορφης συνοικίας των βορείων προαστίων.
#1 «Artisanal»
Σε ένα πανέμορφο θεατρικό σκηνικό με ξεχωριστά vintage αντικείμενα κι έναν εκπληκτικό κήπο που έχει μετατραπεί σε φετίχ για τους Κηφισιώτες. Ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης δημιουργεί μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα, προτείνει νοστιμότατο brunch, ενώ το μπαρ είναι ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας κι έχει βραβευτεί στα Αθηνόραμα Bar Awards.
#2 «Nice ’n’ Easy»
Ερωτευμένο με το παλιό Χόλιγουντ και την τζαζ, γεμάτο έγνοια για τη διατροφική επάρκεια και ποιότητα, το all day εστιατόριο των Δημήτρη Χριστοφορίδη και Χρήστου Αθανασιάδη είναι ψηλοτάβανο, cool και χαρούμενο. Η πολυσυλλεκτική κουζίνα του με bio υλικά είναι πολύ νόστιμη και παίζει με superfoods, χορτοφαγία αλλά και βουβαλίσια κρέατα.
#3 «Dos Hermanos»
Η στιλάτη πολυχρωμία, οι κομψές ταπετσαρίες, οι σκαλιστοί καθρέφτες, οι δερμάτινες καρέκλες και τα κεντημένα σομπρέρο του ζωγραφίζουν Μεξικό. Ανάμεσα σε απολαυστικές φαχίτας, ζουμερές εντσιλάδας και μπουρίτος, τραγανά τάκος, ζωηρά τσίλι κον κάρνε, η γεύση αποκτάει χρώμα latino και οι Margaritas είναι ό,τι πρέπει δίπλα τους.
#4 «Square Sushi»
Ένα από τα δημοφιλή στέκια σούσι στα β.π., με μοντέρνο στιλ, προτείνει μια τεράστια ποικιλία από περίπου 150 διαφορετικά εδέσματα. New style (Picasso Roll, Miami Dragon Roll) και casual maki, vegetarian και tempura rolls (fried sushi), ρολά fusion (Sweet & Spicy Salmon Roll), nigiri και sashimi, σούσι σαλάτες και τεμπούρες σε γλυκές τιμές.
#5 «Buba»
Ο εξωτισμός που έχει απλωθεί σε αυτό το νεοκλασικό έχει τη σοφιστικέ ιδιαιτερότητα την οποία ξέρει πώς να διαμορφώνει ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης. Οι πολυτελείς ταπετσαρίες με τα πορτρέτα των βασιλιάδων της Ταϊλάνδης σας βάζουν σε exotic πνεύμα, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με την κουζίνα που είναι κυρίως thai, με ολίγη Κίνα και Βιετνάμ.
«#6 Wagamama»
Το διάσημο casual πολυασιατικό εστιατόριο είναι φωτεινό, πολυεπίπεδο, με ωραίες, καθαρές γεωμετρικές γραμμές κι ένα μενού με πολλούς πειρασμούς. Άφθονα σούσι, γκιόζα και ράμεν αλλά και ποικίλα από κάρι, ντονμπούρι (μπολ με ρύζι και από πάνω λαχανικά, κρέας κ.ά.), τεπανιάκι και ταϊλανδέζικα. Μη φοβού τα καυτερά... Τα κάνουν ωραία!