Ο χτιστός φούρνος που δεσπόζει στο μέσον περίπου του στιλάτου «Aperio Cucina & Vino» που μόλις άνοιξε στο Χολαργό, σε προϊδεάζει για την ιταλική γευστική πλεύση, το ντεκόρ πάλι ποντάρει ιδιαίτερα στο συνδυασμό του φυσικού ξύλου με τα πετρόλ στοιχεία και τα φυτά εσωτερικού χώρου δημιουργώντας περιβάλλον θαλπωρής.
Το ολοκαίνουργιο αδερφάκι του «White Spoon», που ουσιαστικά πυροδότησε την πιάτσα του Χολαργού και έπειτα επεκτάθηκε και στην Αγία Παρασκευή με το «Big Spoon», ανοίγει από το πρωί για καφέ, μια πιαντίνα με προσούτο San Daniele, αβγά ποσέ σε φοκάτσια αρωματισμένη με δεντρολίβανο και άλλες προτάσεις για ιταλιάνικο brunch, και συνεχίζει με κλασικές γεύσεις της Μπότας: αραντσίνι με γκουαντσιάλε, πεκορίνο και πέστο λιαστής ντομάτας, μοσχαρίσιο καρπάτσιο και βιτέλο τονάτο για την αρχή, μια αυθεντική καρμπονάρα ή παπαρδέλες αλά νορτσίνα με λουκάνικο και πάστα τρούφας για τη συνέχεια, μαζί φυσικά και με άλλες προτάσεις και πίτσα κατευθείαν από τον φούρνο όπως αυτή με σάλτσα γλυκοπατάτας με μοτσαρέλα, φιλέτο καπνιστού μοσχαριού και τσιμιτσούρι. Κρασιά από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα, κοκτέιλ και DJ καθημερινά με μουσικές ‘80s-‘90s και τζαζ.
Tip: το όμορφο πατάρι του με το μοναστηριακό τραπέζι και την πλήρως λειτουργική κουζίνα κάνει ήδη σουξέ με παρέες που το κλείνουν ολόκληρο για τις συγκεντρώσεις τους.
Καλωσόρισες «Aperio Cucina & Vino» στον Χολαργό
Το «White Spoon» απέκτησε μόλις αδερφάκι που παρλάρει ιταλικά.