Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament»

Το ανανεωμένο a la carte μενού στο κομψό εστιατόριο του ξενοδοχείου «NJV Athens Plaza» προσθέτει ένα μοντέρνο twist στη μεσογειακή κουζίνα, τιμώντας την καθιερωμένη θαλασσινή πλεύση του εστιατορίου.

Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament»

Η αίσθηση της πολυτέλειας και του καλού γούστου σε τυλίγει αμέσως μόλις βρεθείς στο lobby ξενοδοχείου «N.J.V Athens Plaza», φτάνοντας βέβαια και στο ιστορικό εστιατόριο «The Parliament», ίσως το καλύτερο «παράθυρο με θέα» στην αστική γοητεία της πλατείας Συντάγματος και στην πάντα φωτισμένη και festive οδό Βουκουρεστίου. Το ανανεωμένο a la carte μενού που έχει δημιουργήσει ο chef Νίκος Γιαννόπουλος και ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας προσθέτει ένα μοντέρνο twist στη μεσογειακή κουζίνα, τιμώντας την καθιερωμένη θαλασσινή πλεύση του εστιατορίου: ορεκτικά και σαλάτες όλο χρώμα, αρώματα και θαλασσινή αλμύρα, όπως το μαστιχωτό και γευστικό καλαμάρι σχάρας, η ευρηματική σαλάτα με κινόα, δυόσμο, αποξηραμένα φρούτα και πούδρα αυγοτάραχου, η Parliament seafood salad, με μενταγιόν αστακού (άψογο το ψήσιμο), για να αναφέρουμε κάποια.

Ξεκινώντας τα κυρίως πιάτα, βουτήξαμε στα βαθιά (νερά) με ένα ωραιότατο λαβράκι σοτέ σε κρούστα μυρωδικών με σπαράγγια και σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς και ένα asian style σολομό με τζίντζερ και σόγια, noodles, λαχανικά και μανιτάρια Σιμέτζι. Το wow των κρεατικών ήταν η στιβαρή μπριζόλα Tomahawk Black Angus με μυρωδικά και χοντρό αλάτι που έφθασε μεγαλοπρεπώς στο τραπέζι και σούπερ επιδόρπιο, το μπισκότο sable κακάο, με κάστανο, τραγανά μαρεγκάκια και σάλτσα μύρτιλο του Διονύση Αλέρτα.

Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament» - εικόνα 1
Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.