Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι

Η άνθηση του Κουκακίου δεν περιορίζεται στα cafes και τα bars, περνάει και από το τραπέζι, με εστιατόρια ικανά να καλύψουν όλα τα γούστα και τις ορέξεις.

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι

Η άνθηση του Κουκακίου δεν περιορίζεται στα cafes και τα bars, περνάει και από το τραπέζι, με εστιατόρια ικανά να καλύψουν όλα τα γούστα και τις ορέξεις – ξεδιαλέξαμε τα έξι που ­αγαπήσαμε περισσότερο.

#1 «Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου»

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι - εικόνα 1

Κάτι ανάμεσα σε γκαλερί και ταβερνάκι, η φάμπρικα του προστάτη ­αγίου των μαγείρων έχει ενέργεια νεανική, όχι μόνο χάρη στο διάκοσμο πειραγμένου νεο-καφενείου αλλά και στην κουζίνα της, που προσεγγίζει την εντοπιότητα με διάθεση εξερευνητική κι ευσέβεια αντίστοιχη της θητείας του ιδιοκτήτη δίπλα σε Αγιορείτες. Η αίσθηση εποχικότητας αψηφά τους περιορισμούς του σταθερού μενού, ενώ η εξαιρετική κάβα ολοκληρώνει την εμπειρία.

#2 «Tuk Tuk Thai»

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι - εικόνα 2

Μικρό στο μάτι αλλά μεγάλο στο γουόκ, αυτό το κουκλίστικο ταϊλανδέζικο με την υπέροχη ποπ διακόσμηση γεμίζει την ατμόσφαιρα της γειτονιάς με μυρωδιές από κάρι, νουντλ και ντάμπλινγκ σχεδιασμένα «για τη μέση» των μόλις 4 τραπεζιών. Η πραγματική του δύναμη όμως είναι το μενού των «aahaan jaan diaw» (ελληνιστί πιάτα του εργαζομένου), που μετατρέπουν το lunch break σε εξωτικό ταξίδι.

#3 «Balcony»

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι - εικόνα 3

Στρατηγικά τοποθετημένο επί της Μακρυγιάννη, με φάτσα προς την Ακρόπολη και το μουσείο της, πετυχαίνει, με επικεφαλής τον σεφ Βασίλη Ρούσο, αυτό ακριβώς: να παντρέψει το κλασικό με το μοντέρνο, με κοσμοπολιτισμό αλλά χωρίς περιττές φιοριτούρες, σε πιάτα σαφή και στιβαρά, όπως τα φρέσκα σκιουφιχτά με ραγού βοδινού και ξερή κεφαλονίτικη μυζήθρα.

#4 «Κούβελος»

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι - εικόνα 4

Πέτρινοι ασπρισμένοι τοίχοι, ξύλινα μαδέρια στην οροφή, πιάνο και σαξόφωνο να παίζουν στο βάθος… Αν αυτά δεν αρκούν για να μυρίσεις παλιά Αθήνα, τότε σίγουρα θα βοηθήσει η κουζίνα, με κλασικές σπεσιαλιτέ να διατηρούνται απαράλλαχτες (το ροζμπίφ με το χοντρό μακαρόνι είναι ένα κεφάλαιο μόνο του, οι πίτες με το χειροποίητο φύλλο φέρνουν στο νου τις γεύσεις της γιαγιάς), αλλά και νέες προτάσεις να καρυκεύουν την παράδοση με ζωηράδα.

#5 «Guarantee»

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι - εικόνα 5

Με πληθωρική ανοιχτοχεριά στα γεμίσματα και ευφάνταστη ποικιλία στις επιλογές (πού αλλού μπορείς να βρεις 25 είδη τυριού, φρεσκοκομμένα αλλαντικά από jamon μέχρι σπάλα di polpa και χειροποίητη μπεαρνέζ να βάλεις σε φρατζολάκι καμπαγιού ή μίνι λαγάνα;), το θρυλικό σαντουιτσάδικο του Κουκακίου είναι καρπός του έρωτα των δυο του ιδιοκτητών, γι’ αυτό κι έχει στεριώσει εκεί απ’ το 1988.

#6 «Μάνη Μάνη»

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι - εικόνα 6

Η δημιουργική προσέγγιση του σεφ Αλέξανδρου Φουρούλη στην κουζίνα της πατρίδας του έχει δώσει στο κομψό εστιατόριο της Φαλήρου όχι μόνο το όνομα, αλλά και τον χαρακτήρα του, με παραδοσιακές μανιάτικες συνταγές να αποκτούν άλλη ζωή, όπως η τσουχτή του, μια ελληνικού ταμπεραμένου παραλλαγή της καρμπονάρας, με σύγκλινο, αβγό και τριμμένη μυζήθρα καψαλισμένη σε βούτυρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Κούβελος

Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

ΜάνηΜάνη

Φαλήρου 10 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Guarantee

Βείκου 41, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Tuk Tuk Thai Street Food

Βεΐκου 40, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.