Περπατώντας γύρω από την ανανεωμένη πλατεία του κέντρου, η όρεξη μας ανοίγει για...
#1 Νεο-αστικές νοστιμιές
Πιάνουμε τραπέζι στο ολοκαίνουργιο «Senios», το υβριδικό καφενείο που δημιούργησε η ομάδα του «Clumsies», και δοκιμάζουμε γκόγκες με ξερή ξινομυζήθρα και γιουβετσάκι με μοσχαρίσια μάγουλα, τρούφα και αρσενικό Νάξου που έρχεται σε κατσαρολάκι, βάζοντας στο παιχνίδι κι ένα από τα ωραιότερα και πιο αρωματικά Negroni της πόλης.
#2 American style burgers
Δίνουμε την παραγγελία μας στο επίσης ολοκαίνουργιο «Pax» και με το βομβητή ανά χείρας περιμένουμε πώς και πώς να ετοιμαστεί το αγαπημένο μας Bourbon Bacon Jam με την υπέροχη μαρμελάδα από μπέρμπον και οι χρυσαφένιες Truffle fries με τριμμένη παρμεζάνα, φρέσκο κρεμμυδάκι και λάδι τρούφας τόσο όσο.
#3 Βραβευμένη πίτσα
Καθόμαστε στα θρανία του «School Pizza Bar» –ανάμεσα στα καλύτερα της πόλης σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρόσφατου διαγωνισμού μας για την καλύτερη πίτσα της Αθήνας– και παραγγέλνουμε διαχρονικά hits όπως η Speciale με μπέικον, πιπεριές και μανιτάρια και η all time classic Margherita.
#4 Ψαράκι to go
Στο λευκοντυμένο «Ζήσης - Ψαράκι στο Χωνάκι» γεμίζουμε το χωνάκι μας με ψιλό ψαράκι και θαλασσινά (γαύρος, αθερίνα, γαριδάκι και πάει λέγοντας) και συνεχίζουμε τις βόλτες μας στο κέντρο. Εκτός βέβαια αν είμαστε σε mood για μεζέδες και τσίπουρα στα τραπέζια του επί του πεζοδρομίου, που προσφέρουν επιπλέον χάζι στην περαντζάδα.
#5 Χειροποίητο παγωτό
Επιλέγουμε κάποια από τις ποιοτικές προτάσεις στη βιτρίνα του χαριτωμένου και πολύχρωμου «-14°», στην Αθηναΐδος, με βάση το φρέσκο ελληνικό γάλα και τα φρούτα εποχής: καϊμάκι με έντονη αίσθηση μαστίχας, κανέλα με ωραία αρώματα, σορμπέ σοκολάτας με πλούσια επίγευση κακάο... Το παγωτό σερβίρεται και πάνω σε φωλιά από κανταΐφι.