Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σεμινάρια της Metro Cash & Carry

Ένα διήμερο δωρεάν χρήσιμων εκπαιδευτικών σεμιναρίων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιχειρηματίες από τον κλάδο HO.RE.CA. στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Πετυχαίνουμε Μαζί» της METRO Cash & Carry.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σεμινάρια της Metro Cash & Carry

Η πρωτοβουλία της ελληνικής αλυσίδας χονδρικής πώλησης Metro Cash & Carry να διοργανώσει δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης για συνεργάτες της, επιχειρηματίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο HO.RE.CA. (ξενοδοχείου, εστιατορίου, καφέ), μας βάζει στη σκέψη πως τέτοιες ενέργειες μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχουν στον κλάδο και πως είναι ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση.

Όταν πληροφορήθηκα για τους εισηγητές των τεσσάρων σεμιναρίων, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Πετυχαίνουμε Μαζί», τότε θέλησα να παρακολουθήσω κι εγώ από κοντά τα σεμινάρια, που έγιναν πρόσφατα. Ήταν όλοι καταξιωμένα ονόματα στο χώρο τους, με πολλές ιδιότητες ο καθένας και όλοι θα μιλούσαν για σύγχρονες πρακτικές και διεξόδους στα μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην οργάνωση και λειτουργία τους.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σεμινάρια της Metro Cash & Carry - εικόνα 1

Έτσι, λοιπόν, η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με τον νομικό Βασίλη Καρκατζούνη - Chief Legal Officer της πλατφόρμας νομικής πληροφόρησης Lawspot – και την ομιλία του «Νομικές εξελίξεις που ενδιαφέρουν την επιχείρησή σας», κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για θέματα φορολογίας, προσωπικών δεδομένων, εξωδικαστικούς μηχανισμούς και συνομίλησε μαζί τους δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα τους.

Στο δεύτερο κομμάτι της ημέρας, ο δημοφιλής nomad chef Ανδρέας Λαγός στην παρουσίαση του, με θέμα «Η κουζίνα έχει τον πρώτο ρόλο: τάσεις, γεύσεις, οργάνωση, άνθρωποι», μίλησε για την φιλοσοφία πίσω από το «στήσιμο» και την ορθή οργάνωση, όχι μόνο της κουζίνας, αλλά και των ανθρώπων που την απαρτίζουν.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σεμινάρια της Metro Cash & Carry - εικόνα 2

Την δεύτερη μέρα των σεμιναρίων, ο κορυφαίος sommelier Ανδρέας Ματθίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, στο σεμινάριο του με τίτλο «Το κρασί στην επιχείρησή μας» έκανε κατανοητά τα είδη, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ανάλογα με την προέλευση, την οινοποίηση και την καλλιέργεια, καθώς και την αξία του κρασιού, μέσα από μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας. Δοκιμάσαμε μαζί του 2 βασικές λευκές και 2 ερυθρές ελληνικές ποικιλίες κρασιού και αναλύσαμε τα βασικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τις διαφορές μεταξύ τους.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σεμινάρια της Metro Cash & Carry - εικόνα 3

Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος, ο Σπύρος Κερκύρας, καταξιωμένος bartender, επιχειρηματίας και CEO της Bar Solutions, στην ομιλία του με τίτλο «H οργάνωση ενός επιτυχημένου μπαρ σε 10 απλά βήματα», μας έδωσε χρηστικές συμβουλές για την οργάνωση ενός επιτυχημένου μπαρ και μας έδειξε μέσα από καθημερινά παραδείγματα την διαχείριση της «φύρας».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σεμινάρια της Metro Cash & Carry - εικόνα 4

Τα σεμινάρια ανέδειξαν λύσεις για πολλά σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στον κλάδο HO.RE.CA. και έλυσε πολλές απορίες που τέθηκαν στους ομιλητές, ένδειξη ότι όσα ειπώθηκαν τους ενδιέφεραν άμεσα. Παράλληλα, υπογράμμισαν την αξία του προγράμματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των METRO Cash & Carry «Πετυχαίνουμε Μαζί», αφού τα θετικά σχόλια και το αίτημα των συμμετεχόντων για συνέχιση της δράσης έδωσε το κίνητρο στους διοργανωτές για την επέκτασή της με νέα σεμινάρια, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Όσα τρόφιμα δεν καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων δωρίσθηκαν στη ΜΚΟ «Μπορούμε».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/11/2024

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.