Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σεμινάρια της Metro Cash & Carry

Ένα διήμερο δωρεάν χρήσιμων εκπαιδευτικών σεμιναρίων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιχειρηματίες από τον κλάδο HO.RE.CA. στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Πετυχαίνουμε Μαζί» της METRO Cash & Carry.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σεμινάρια της Metro Cash & Carry

Η πρωτοβουλία της ελληνικής αλυσίδας χονδρικής πώλησης Metro Cash & Carry να διοργανώσει δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης για συνεργάτες της, επιχειρηματίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο HO.RE.CA. (ξενοδοχείου, εστιατορίου, καφέ), μας βάζει στη σκέψη πως τέτοιες ενέργειες μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχουν στον κλάδο και πως είναι ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση.

Όταν πληροφορήθηκα για τους εισηγητές των τεσσάρων σεμιναρίων, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Πετυχαίνουμε Μαζί», τότε θέλησα να παρακολουθήσω κι εγώ από κοντά τα σεμινάρια, που έγιναν πρόσφατα. Ήταν όλοι καταξιωμένα ονόματα στο χώρο τους, με πολλές ιδιότητες ο καθένας και όλοι θα μιλούσαν για σύγχρονες πρακτικές και διεξόδους στα μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην οργάνωση και λειτουργία τους.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σεμινάρια της Metro Cash & Carry - εικόνα 1

Έτσι, λοιπόν, η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με τον νομικό Βασίλη Καρκατζούνη - Chief Legal Officer της πλατφόρμας νομικής πληροφόρησης Lawspot – και την ομιλία του «Νομικές εξελίξεις που ενδιαφέρουν την επιχείρησή σας», κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για θέματα φορολογίας, προσωπικών δεδομένων, εξωδικαστικούς μηχανισμούς και συνομίλησε μαζί τους δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα τους.

Στο δεύτερο κομμάτι της ημέρας, ο δημοφιλής nomad chef Ανδρέας Λαγός στην παρουσίαση του, με θέμα «Η κουζίνα έχει τον πρώτο ρόλο: τάσεις, γεύσεις, οργάνωση, άνθρωποι», μίλησε για την φιλοσοφία πίσω από το «στήσιμο» και την ορθή οργάνωση, όχι μόνο της κουζίνας, αλλά και των ανθρώπων που την απαρτίζουν.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σεμινάρια της Metro Cash & Carry - εικόνα 2

Την δεύτερη μέρα των σεμιναρίων, ο κορυφαίος sommelier Ανδρέας Ματθίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, στο σεμινάριο του με τίτλο «Το κρασί στην επιχείρησή μας» έκανε κατανοητά τα είδη, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ανάλογα με την προέλευση, την οινοποίηση και την καλλιέργεια, καθώς και την αξία του κρασιού, μέσα από μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας. Δοκιμάσαμε μαζί του 2 βασικές λευκές και 2 ερυθρές ελληνικές ποικιλίες κρασιού και αναλύσαμε τα βασικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τις διαφορές μεταξύ τους.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σεμινάρια της Metro Cash & Carry - εικόνα 3

Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος, ο Σπύρος Κερκύρας, καταξιωμένος bartender, επιχειρηματίας και CEO της Bar Solutions, στην ομιλία του με τίτλο «H οργάνωση ενός επιτυχημένου μπαρ σε 10 απλά βήματα», μας έδωσε χρηστικές συμβουλές για την οργάνωση ενός επιτυχημένου μπαρ και μας έδειξε μέσα από καθημερινά παραδείγματα την διαχείριση της «φύρας».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σεμινάρια της Metro Cash & Carry - εικόνα 4

Τα σεμινάρια ανέδειξαν λύσεις για πολλά σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στον κλάδο HO.RE.CA. και έλυσε πολλές απορίες που τέθηκαν στους ομιλητές, ένδειξη ότι όσα ειπώθηκαν τους ενδιέφεραν άμεσα. Παράλληλα, υπογράμμισαν την αξία του προγράμματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των METRO Cash & Carry «Πετυχαίνουμε Μαζί», αφού τα θετικά σχόλια και το αίτημα των συμμετεχόντων για συνέχιση της δράσης έδωσε το κίνητρο στους διοργανωτές για την επέκτασή της με νέα σεμινάρια, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Όσα τρόφιμα δεν καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων δωρίσθηκαν στη ΜΚΟ «Μπορούμε».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Miyoko Schinner είναι μια vegan αντάρτισσα

H Ιαπωνο-Αμερικανή vegan chef και επιχειρηματίας μιλά στο "α" λίγο πριν την εμφάνισή της στην σκηνή του TEDx Athens για τη γαστρονομική της επανάσταση, τα φυτικής προέλευσης προϊόντα και πώς ο διατροφικός ακτιβισμός άλλαξε τη ζωή της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
03/10/2024

Preview: Ο Άνταμ Κοντοβάς σε fusion με το "Rock ‘n’ Roll"

O δημοφιλής out of the box σεφ αλλάζει ριζικά το μενού του εμβληματικού μπαρ-ρεστοράν.

Γευστική βόλτα στην Καλλιθέα: Από fine dining μέχρι θαλασσινά μεζεδάκια

Η Καλλιθέα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία γευστικών επιλογών, και ακολουθούν πέντε εστιατόρια που καλύπτουν από fine dining εμπειρίες μέχρι all-day στέκια και παραδοσιακές γεύσεις.

Μπήκαμε στην "Παρέα της Φανής" στο Χαλάνδρι

Μια κρεατοταβέρνα γειτονιάς αυθεντική κι ανεπιτήδευτη, με μεζέδες που θα ζήλευαν πολλά στυλάτα meat houses, έχει γίνει αθόρυβα σταθερό στέκι δεινών κρεατοφάγων της πόλης.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Fine dining σε σούπερ τιμή πλάι στο κύμα

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για ένα γαστρονομικό δείπνο με τον ήχο του κύματος στα αυτιά μας.

Εκεί τρώνε όλοι: Η πιο hot foodie πιάτσα της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Βρίσκεται, προφανώς, στα πέριξ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων και μπορείς να αντιληφθείς τους λόγους.

3 γευστικά spot στο Μαρούσι

Το Μαρούσι προσφέρει μια ποικιλία από γευστικές επιλογές για κάθε γούστο.