Για 7η χρονιά, τo Pasta World Championship της φημισμένης ιταλικής μάρκας ζυμαρικών Barilla επιστρέφει δυναμικά στις 24 και 25 Οκτωβρίου με μια διήμερη γαστριμαργική πρόκληση: 18 ταλαντούχοι σεφ από όλο τον κόσμο ηλικίας έως 35 ετών θα διαγωνιστούν για να αναδειχθεί ο επόμενος Master of Pasta.
Οι 18 επιλεγμένοι υποψήφιοι θα έρθουν αντιμέτωποι όχι μόνο με την πρόκληση της δημιουργίας ενός ανατρεπτικού πιάτου, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό, ενώ στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχουν εμβληματικοί σεφ και προσωπικότητες του χώρου της γαστρονομίας. Τα κριτήρια με τα οποία θα αναδειχθεί ο νικητής είναι η πρωτοτυπία, το στήσιμο του πιάτου και, φυσικά, η μαγειρική δεξιοτεχνία, μέσα από τρεις «καυτές» δοκιμασίες.
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στο φετινό Pasta World Championship ένας από τους χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, ο Σταμάτης Μισομικές, ο οποίος θα κληθεί να μοιραστεί τις υψηλού επιπέδου γνώσεις του, πειραματιζόμενος με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα.
Φέτος, ο βασικός άξονας του Pasta World Championship επικεντρώνεται γύρω από την ιδέα «Eat Postitive», σε μια προσπάθεια της Barilla να συμβάλλει στην προώθηση της σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Έτσι, οι 18 συμμετέχοντες θα κληθούν να διαδώσουν αυτή τη φιλοσοφία, δημιουργώντας πιάτα που υιοθετούν το μοντέλο της υγιεινής διατροφής.
Περισσότερα στο www.pastaworldchampionship.com.