Στην καινούργια «Ψαρού» της Γλυφάδας βουτήξαμε σε μια θάλασσα μεζέδες

Τρίτη έδρα για ένα σύγχρονο σενάριο θαλασσινής ουζο-τσιπουροκατάνυξης με ποικιλία πιάτων, κλασικών και λίγο πιο ασυνήθιστων, και γλυκές τιμές.

Στην καινούργια «Ψαρού» της Γλυφάδας βουτήξαμε σε μια θάλασσα μεζέδες

Τρίτη έδρα για ένα σύγχρονο σενάριο θαλασσινής ουζο-τσιπουροκατάνυξης με ποικιλία πιάτων, κλασικών και λίγο πιο ασυνήθιστων, και γλυκές τιμές.

Στην καινούργια «Ψαρού» της Γλυφάδας βουτήξαμε σε μια θάλασσα μεζέδες - εικόνα 1

Tα δύο συνονόματά της «αδερφάκια», ένα στη Σαρωνίδα, λίγο πριν από το Μαύρο Λιθάρι, και άλλο ένα στην Πλατεία Κανάρη στο Λαύριο, ατενίζουν τα κύματα. Η «Ψαρού» της Γλυφάδας, που είναι και το νεότερο τέκνο της «οικογένειας», μεταφέρει το ίδιο, ανάλαφρο concept σε πιο αστικό, αλλά εξίσου χαλαρό και ανοιχτόκαρδο σκηνικό: εκεί όπου η Λαζαράκη συναντάει τη Δούσμανη, τριγυρισμένο από βιτρίνες και παρκαρισμένα αυτοκίνητα, το γουστόζικο θαλασσινό μεζεδοπωλείο ανοίγει τζάμια και οροφή κι έχεις την αίσθηση ότι είσαι ταυτόχρονα και μέσα και έξω. Οι τιμές είναι προσιτές, οπότε δεν χρειάζεται να το πολυσκεφτείς για να πιά­σεις μία από τις γκρι και λεμονί καρέκλες για μια δόση προσιτού θαλασσινού μεζεδολογήματος.

Στην καινούργια «Ψαρού» της Γλυφάδας βουτήξαμε σε μια θάλασσα μεζέδες - εικόνα 2

Μου αρέσει που κρατάνε την παράδοση –και τον αυθορμητισμό– του δίσκου με τους μεζέδες. Από εκεί και πέρα, η μαύρη ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς είναι πλούσια, γευστική, με κρεμώδη υφή κι έχει παρέα της τραγανά κράκερ γαρίδας, η φακοσαλάτα με καπνιστή ρέγγα και ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και πιπεριά είναι επίσης ωραία. Από τα μικρόψαρα, βασικό συστατικό της συνταγής, πέτυχα τηγανητές κουτσομούρες, που ήρθαν σε ένα όμορφο τηγανάκι (αν ήταν πιο τραγανές, θα ήταν καλύτερες) και νόστιμες ψητές σαρδέλες.

Τα μύδια τεριγιάκι πασπαλισμένα με σουσάμι είναι ό,τι πρέπει για όσους αγαπούν τις γλυκές γεύσεις και προσθέτουν μια έθνικ νότα στο μενού, που πατάει μεν στα κλασικά, παίζει όμως με τις γεύσεις και τα υλικά, κάνοντας έτσι και πιο μοντέρνου στιλ προτάσεις. Στα πιάτα ημέρας, λόγου χάρη, πετύχαμε ένα πουγκί από μαριναρισμένο κολοκύθι με γέμιση από πλιγούρι με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά, που ήταν ευχάριστα δροσερό, αλλά κάπως άτονο – μικρή αδυναμία που εύκολα διορθώνεται με περισσότερα μυρωδικά. Στο τέλος κερνάνε παγωτό ξυλάκι.

Δώστε βάση!

Στα ούζα και τα τσίπουρα

Στην καινούργια «Ψαρού» της Γλυφάδας βουτήξαμε σε μια θάλασσα μεζέδες - εικόνα 3

Τα μπουκαλάκια, παραταγμένα στη σειρά, σε προϊδεάζουν καταλλήλως: στον κατάλογο θα βρεις γύρω στα 30 διαφορετικά ούζα (πέρα από την αυτονόητη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο, παίζουν ετικέτες από την Καβάλα, το Άργος, το Μεσολόγγι κ.α.) και 20 τσίπουρα από τον Τίρναβο και τα Τρίκαλα, το Σουφλί, τη Δράμα... Το σύνολο των επιλογών, μαζί με κάποιες πρόσφατες αφίξεις που θα σας τις πουν προφορικά, φτάνει τις 55.

Στο δίσκο με τους μεζέδες

Στην καινούργια «Ψαρού» της Γλυφάδας βουτήξαμε σε μια θάλασσα μεζέδες - εικόνα 4

Προσγειώνεται δίπλα στο τραπέζι σου φορτωμένος κάθε λογής πιά­τα, κι έτσι διαλέγεις ιδίοις όμμασι ανάμεσα σε αμπελοφάσουλα, τυροκαυτερή, πατατοσαλάτα, πικάντικες πιπερίτσες με κατίκι και φέτα, φάβα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, μύδια καπνιστά... Αξίζει να «ψαρέψετε» το συνδυασμό τσίρου με τραγανές μπάμιες τουρσί, είναι πραγματικά ωραία έκπληξη – ουζομεζές από τους λίγους, ισορροπημένος και με τσαγανό.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαρού

Δούσμανη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.