Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα

Τα έχει (και) αυτά η καλοκαιρινή Αθήνα: παρεΐστικοι μεζέδες κάτω από μια μουριά, δίπλα σε ένα αιωνόβιο πλατάνι και σε μια off-broadway αυλή.

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα

Τα έχει (και) αυτά η καλοκαιρινή Αθήνα: παρεΐστικοι μεζέδες κάτω από μια μουριά, δίπλα σε ένα αιωνόβιο πλατάνι και σε μια off-broadway αυλή.

«Άνοιξη Παρά Τέταρτο»

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα - εικόνα 1

Είναι γοητευτικά νοσταλγικό, έχει πάρει το όνομά του από ένα ποίημα του Ελύτη και φλερτάρει με τη φιλοσοφία των τσιπουράδικων του Βόλου: κάθεσαι στην περιποιημένη αυλή του εκεί στην Άνοιξη και με το που διαλέξεις ποτό –αντί για τσίπουρο μπορεί να είναι μπίρα, κρασί ή αναψυκτικό– έρχεται η πρώτη γύρα-έκπληξη. Οι επόμενες, σε ποσότητα ανάλογη της παρέας, συνεχίζουν όσο θέλεις: μπορεί να είναι ρεγγοσαλάτα, τηγανητό γαριδάκι, κουτσομουράκι, θράψαλο γεμιστό, κριθαρότο με γαρίδες… Λειτουργεί από τις 5 μ.μ. καθημερινά και τα παρασκευοσαββατοκύριακα από τη 1 μ.μ., ενώ και τον Δεκαπενταύγουστο θα ανοίξει από το μεσημέρι.

«Πλάτανος»

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα - εικόνα 2

Μια καινούργια άφιξη με… παλιά δαντέλα, που ανανέωσε μια πλατεία όπου οι Κυψελιώτες έδιναν τα ραντεβού τους από πολύ παλιά – στο ίδιο σημείο βρισκόταν ο ιστορικός «Σβίγγος» και γυρίστηκαν σκηνές της «Θείας από το Σικάγο». Τα τραπέζια τριγυρίζουν τον υπεραιωνόβιο πλάτανο-σήμα κατατεθέν της Αγίας Ζώνης, ο χώρος είναι ζεστός και προσεγμένος και όσοι το έχουν ήδη μάθει κάνουν στάση και για καφέ από το πρωί. Από το μεσημέρι και μετά αναλαμβάνει ο Μιχάλης Ζάχαρης κι έχει κέφια: μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει από μίνι μεζεδάκια που έρχονται με το τσίπουρο μέχρι πιάτα έξτρα γενναιόδωρα, βάζοντας τη δική του πινελιά σε οικείες γεύσεις. Μη χάσετε τις παντρεμένες σαρδελίτσες και το ασυνήθιστο πικάντικο σπεντζοφάι με λουκάνικο, λίγο παστουρμά και γαρίδες.

«Aποστακτήριον»

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα - εικόνα 3

Φιλικό και νόστιμο, στήνει τραπέζια κάτω από μια μουριά, απέναντι από τα πεύκα της πλατείας, έχει αύρα γειτονιάς και είναι από τις πιο συνεπείς επιλογές της περιοχής. Στο μενού εναλλάσσονται διάφορα ωραία: γαύρος μαρινάτος και κριθαρότο με γαρίδες, ντοματοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα, τυροκροκέτες με καπνιστό τυρί Μετσόβου και τυροπιτάρι με χειροποίητο φύλλο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με ταλαγάνι και ντομάτα, χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μουστάρδας... Είναι ανοικτό καθημερινά, από τις 7 μ.μ. και μετά.

Περισσότερες πληροφορίες

Άνοιξη παρά Τέταρτο

Αθηνών-Χαλκίδος 17, Άνοιξη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Πλάτανος

Αγ. Ζώνης 43, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει τι εστί "cena spettacolo" στο "Dal Professore Gastro Bar"

Από τον "προφέσορα" της ιταλικής κουζίνας Νίκο Δημητροκάλη και την ομάδα του ολόφρεσκου γαστρομπάρ στην Πραξιτέλους.

14/01/2025

Νέο ωράριο λειτουργίας για το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Ανοιχτό και τις βραδινές ώρες θα είναι το εστιατόριο του μουσείου.

"Sister": Στο Ψυχικό για pad thai και ωραίες μουσικές

Το thai bar restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη έχει άποψη, γοητεία και νοστιμιά.

Καπάνι Μάρκετ: Το νέο οινορεστοράν του Μεταξουργείου έχει κάτι από Θεσσαλονίκη και Φλώρινα

Η φιλοσοφία της υπαίθριας αγοράς συνυπάρχει με παραδοσιακή γεύση και DJ sets με βινύλια.

Το Cafe Society επιστρέφει στο "Mona Athens"

Από τις 23 Ιανουαρίου και για ένα μήνα, κάθε Πέμπτη έως Κυριακή, η Γαλλίδα σεφ Justine Pruvot αναλαμβάνει το brunch στο δημοφιλές σποτ του Ψυρρή.

"Ryotei 118": Ένα διαφορετικό ιαπωνικό στη Γλυφάδα

Ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας παρουσιάζει μία χαλαρή gastropub με έμπνευση από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

TROFELIA: Φέρνοντας το Α και το Ω στο τραπέζι

Η τέχνη του να διαλέγεις ό,τι ποιοτικότερο βρισκόταν ανέκαθεν στο DNA της TROFELIA.