«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια

Είναι τόσο συνδεδεμένος με τη δημιουργική ψαροφαγία ο Λευτέρης Λαζάρου που δύσκολα θα περίμενε κανείς να παρουσιάσει ένα concept αμιγώς κρεατένιο. Κι όμως.

«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια

Είναι τόσο συνδεδεμένος με τη δημιουργική ψαροφαγία ο Λευτέρης Λαζάρου που δύσκολα θα περίμενε κανείς να παρουσιάσει ένα concept αμιγώς κρεατένιο, αν και έχει παίξει σποραδικά με το αντίπαλο στρατόπεδο – κάποιοι σίγουρα θα θυμούνται τον ανατρεπτικό πατσά που παρουσίασε κάποτε στο «Βαρούλκο» σε ποτήρι του Martini. Κι όμως. Στο «Bites & Wine», που μας συστήθηκε το χειμώνα ως θαλασσινό tapas/wine bar ακριβώς απέναντι από τη ναυαρχίδα του στο Μικρολίμανο και που περνάει το καλοκαίρι του στην αναδιαμορφωμένη ταράτσα με τη μαγική θέα (εκεί όπου πέρυσι βρίσκαμε το «Mary Pickford») έκανε στροφή προς το κρέας. Με το που ανεβαίνεις απλώνονται μπροστά σου τα πλεούμενα κι η φωτισμένη ακτογραμμή. Από τα αρχοντικά της Καστέλλας μέχρι την Ακρόπολη φτάνει το μάτι.

«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια - εικόνα 1

Ατμοσφαιρικά φωτισμένη, έχοντας από τη μια το μπαρ κι από την άλλη μια μικρή γεωμετρική σέρα που μοιάζει σαν γυάλινος πίνακας του Mondrian, και με jazzy μουσικές στα ηχεία, η θερινή βερσιόν του «Bites & Wine» συνδυάζει κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, δίνοντας έμφαση στα ροζέ και στα κόκκινα, με πιάτα με βάση τα βιολογικά κρέατα των Ευβοιότοπων: το βόειο καρπάτσιο του είναι αρκούντως κρεατένιο, ήπια πικάντικο, κεντημένο με σιναπόσπορο, και μετά είναι ένα «άλλο» vitello tonnato με ανάλαφρη σος, ένα γλυκοφάγωτο κριθαράκι με κεφτεδάκια –comfort food με τα όλα του –, τα μάγουλα που έρχονται με πουρέ γλυκοπατάτας αρωματισμένο με βανίλια ή τα σπαγγέτι Cipriani με πολύ αρωματικό κιμά, που ισορροπεί ζεστά μπαχαρικά και βοτανικές νότες.

«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια - εικόνα 2

Στο φινάλε έμφανίζεται κι ένα απρόσμενο μπέργκερ που… σπάει το σερί: με μπιφτέκι σοκολάτας κλεισμένο σε bun από σου, ένα λεπτό ζελεδάκι από μάνγκο-passion fruit σε ρόλο τυριού και αντί για κέτσαπ σος φραμπουάζ είναι μια ιδέα του chef patissier του «Varoulko Seaside» Θοδωρή Μωυσίδη.

«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.