Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda»

Ένα τολμηρό γευστικό εγχείρημα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στο εστιατόριο του ξενοδοχείου La Residence στον Καλαφάτη.

Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda»

Ένα τολμηρό γευστικό εγχείρημα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στον Καλαφάτη

Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda» - εικόνα 1

Είναι αλήθεια ότι ο Olivier Campanha ο αγαπητός σε όλους τους Αθηναίους Γάλλος σεφ, βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο για το F+W restaurant του στο Κολωνάκι, μας είχε λείψει τα τελευταία χρόνια. Με μεγάλη χαρά λοιπόν τον ξανασυναντάμε φέτος στη Μύκονο ως executive resident chef στο All Suites Boutique Hotel “La Residence” στον Καλαφάτη.

Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda» - εικόνα 2

Φαίνεται ότι η συνάντηση του Olivier με τον επιχειρηματία Γιάννη Καζάκο έναν άνθρωπο με άποψη για την γαστρονομία ήταν μια ευτυχής συνάντηση. Είναι γεγονός ότι η υψηλή γαστρονομία της Μυκόνου, αυτή που πραγματικά αξίζει τον τίτλο αλλά και αυτή που το «παίζει» είναι συγκεντρωμένη στη χώρα, σε απόσταση βολής από αυτή και σε κάποιες κοσμικές παραλίες της. Κατ’ αυτή την έννοια η απόφαση ενός επιχειρηματία και ενός καταξιωμένου Γάλλου σεφ να επιχειρήσουν με όχημα το εστιατόριο La Veranda μια εξαιρετικά ποιοτική γευστική πρόταση off Broadway στον Καλαφάτη αποδεικνύει τουλάχιστον μια μεγάλη εμπιστοσύνη τόσο στις ικανότητες τους όσο και στο περιεχόμενο της πρότασης που κάνουνε. Για να πω την αλήθεια και το προηγούμενο καλοκαίρι που δεν υπήρχε ο Olivier, η κουζίνα στο La Veranda που αναζητούσε το δρόμο της ήταν ήδη καλή. Με τον Olivier Campanha φέτος, φυσικά η εικόνα της αλλάζει τελείως επίπεδο.

Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda» - εικόνα 3

Ο Olivier πριν δημιουργήσει το καλοκαιρινό μενού του έκανε πολλά γευσιγνωστικά ταξίδια στην κοντινή Τήνο, δοκίμασε παραγωγούς και προϊόντα, ενθουσιάστηκε με τις πρώτες ύλες που ανακάλυψε και δημιούργησε ένα σερί πιάτων σύγχρονης κουζίνας εμπνευσμένης από τον ήλιο και τη θάλασσα με γαλλικές τεχνικές. Ο Ελληνοποιημένος πλέον Γάλλος σεφ από τη Roanne αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι διαθέτει άφθονο ταλέντο και ικανότητες. Πιάτα όπως το καρπάτσιο λαυράκι με ξεραμένα rasberry, η σύνθεση με βάση το foie gras και η μπαλοτίν καραβίδας, αξίζουν τη μετακίνηση όχι μόνο μέχρι τον Καλαφάτη αλλά και μέχρι την άλλη άκρη του νησιού. Είμαι βέβαιος ότι οι εραστές του ποιοτικού φαγητού που παρεπιδημούν κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο θα το ανακαλύψουν και θα το απολαύσουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.