Στο «Mammoth Slow Food» θα φας καθημερινό φαγητό σύγχρονο, φιλικό και cool στη δροσιά μιας μικρής πράσινης πλατείας των Βριλησσίων.
O κατάλογος –κι είναι πλούσιος– αλλάζει καθημερινά στο «Mammoth», που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια με σκοπό, αρχικά τουλάχιστον, ν’ αλλάξει το τοπίο του delivery στη γύρω περιοχή με μια πιο προσεγμένη πρόταση. Πατώντας στις αρχές του κινήματος Slow Food, που εστιάζει στο τοπικό φαγητό και στις τοπικές/εποχικές πρώτες ύλες, με μια γευστική βεντάλια που από πολλές διαφορετικές πλούσιες σαλάτες περνάει σε πικάντικο μαρινάτο γαύρο και ζουμερή σαρδέλα γεμιστή με κρεμμύδι και μυρωδικά για να φτάσει μέχρι ένα πολύ ευχάριστο ελαφρομαγειρεμένο συκώτι σβησμένο με Μαυροδάφνη και σερβιρισμένο με πουρέ πατάτας ή ένα χορτοφαγικό μπιφτέκι με βάση τη φακή και τη βιολογική κινόα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα γούστων και αναγκών.
Για τα ένα-δύο πιάτα με... αμερικάνικο touch, όπως το pulled pork (μαδημένο χοιρινό που σιγομαγειρεύεται στη γάστρα), το οποίο μπαίνει σε ψωμάκι μπέργκερ με τσίλι, σάλτσα BBQ και σαλάτα coleslaw, υπάρχει εξήγηση. Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Τσεσμελής δούλευε επί χρόνια στο τερέν κάμερα/παραγωγή στην άλλη όχθη του Ατλαντικού προτού αποφασίσει να επιστρέψει στην Αθήνα κι από το πλατό του Λάρι Κινγκ να βρεθεί στα Βριλήσσια. Κάτι έκανε καλά με το Μαμούθ του, πάντως.
To μικρό μπιστρό της οδού Θέτιδος αποδείχτηκε ήρεμη δύναμη. Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που εκτός από το να περάσουν και να πάρουν το πακέτο τους, κάθονται μεσημέρι ή βράδυ στα τραπέζια με φόντο τις χρωματιστές ποπ γεωμετρίες της σχεδιάστριας και αρχιτεκτόνισσας Bela Louloudaki στο εσωτερικό του κομμάτι που μοιάζει με hip diner ή εκείνα στην απέναντι πλευρά του δρόμου, δίπλα στα δέντρα και τα φυλλώματα της μικρής Πλατείας Ελευθερίας. Καθισμένος στις μινιμαλιστικές μεταλλικές καρέκλες με τα γκρι μαξιλαράκια, χαζεύοντας τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια απέναντι, ξεχνάς ότι παραδίπλα στη Λεωφόρο Πεντέλης έχει κίνηση, χαλαρώνεις κι ακούς τα τζιτζίκια. Urban εξοχή...
Ξεχωρίσαμε
Μπρουσκέτες με σκουμπρί
Πάνω στο ψωμάκι ένα ολόκληρο βουνό από κομμένο σε στιλ «σπαγκέτι» μαριναρισμένο κολοκυθάκι, με δυόσμο και λίγο μπούκοβο, τυρί Philadelphia και ξύσμα λεμονιού, δροσίζει όμορφα και ελαφραίνει το καπνιστό σκουμπρί που στέκεται ακριβώς στην κορυφή (€ 8).
Σαλάτα με αβοκάντο
Με πρασινάδες, ξερά σύκα, παρμεζάνα, φιλετάκια πορτοκαλιού κι ωραίο dressing (πορτοκαλιού και αυτό), καλοανακατεμένη και ισορροπημένη, κοντράρει γλυκό και αλμυρό κι είναι πολύ ωραία ιδέα και για το μεσημέρι στην περίπτωση που θέλεις να φας κάτι ελαφρύ (€ 8)
«Στου γιαλού τα βοτσαλάκια»
Έτσι το έχουν ονομάσει αυτό το πιάτο όπου γαρίδες και ροδέλες καλαμαριού σε μια ανάλαφρη σάλτσα με ούζο και λευκό κρασί που δένει με λίγο μασκαρπόνε, νόστιμη και μυρωδάτη με ελαφρά πικάντικη αίσθηση, που το στρέφει προς τη μεριά ενός ας πούμε θαλασσινού comfort food (€ 14).