Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο

Αυτόν τον Ιούλιο στο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» η ροδίτικη κουζίνα συναντά την κουζίνα της Σαντορίνης, του Ιονίου, της Μακεδονίας και της Κρήτης.

Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο

Αυτόν τον Ιούλιο στο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» η ροδίτικη κουζίνα συναντά την κουζίνα της Σαντορίνης, του Ιονίου, της Μακεδονίας και της Κρήτης.

Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο - εικόνα 1

Από τις 26 έως τις 31 Ιουλίου ένα πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ-απόδοση τιμής στην ελληνική τοπική κουζίνα όπως ερμηνεύεται από βραβευμένους σεφ οργανώνεται από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα της Ρόδου. Ο νεαρός σεφ Σταμάτης Μισομικές και ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης του ξενοδοχείου, που με τις εξαιρετικές δημιουργίες τους έχουν δώσει διαστάσεις fine dining στην τοπική μαγειρική παράδοση, οργανώνουν τη συνάντηση της τοπικής ροδίτικης κουζίνας με άλλες τέσσερις τοπικές κουζίνας της χώρας μας, της Σαντορίνης, του Ιονίου, της Κρήτης και της Μακεδονίας, μέσα από τη σύμπραξη της μπριγκάδας του «Noble» με τέσσερις βραβευμένους σεφ: τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, τον Δημήτρη Παμπόρη, τον Γιώργο Στυλιανουδάκη και τον Νίκο Μπίλλη. Κάθε βράδυ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, στη λογική ενός 4 hands dinner, με τρία πιάτα να προέρχονται από την περιοχή του προσκεκλημένου σεφ, τρία από τη Ρόδο, και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς.

Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο - εικόνα 2

Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 26 Ιουλίου με ένα opening event όπου θα προσφερθούν ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα. Στις 27 Ιουλίου η Σαντορίνη θα συναντήσει τη Ρόδο μέσα από τα πιάτα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ-ιδιοκτήτη του εστιατορίου «CTC» Αλέξανδρου Τσιoτίνη, ενώ το Σάββατο 28 Ιουλίου ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης, βραβευμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο εστιατόριο «Kenshō» του ομώνυμου ξενοδοχείου της Μυκόνου αλλά και στο ρεθυμνιώτικο «Avli», θα δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις της Κρήτης. Στις 29 Ιουλίου ο Νίκος Μπίλλης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο «Botrini’s» και το με 2 Χρυσούς Σκούφους «Etruscο» της Κέρκυρας, μαγειρεύει συνταγές από το Ιόνιο. Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Δημήτρης Παμπόρης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο «Treehouse» και το «Bubo Fine Dining Restaurant» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) στη Χαλκιδική, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τη Μακεδονία. To φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Ιουλίου με ένα μενού γευσιγνωσίας 12 ροδίτικων πιάτων από την μπριγκάδα των chef του «Noble» σε διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, στα πλαίσια της δράσης «Be a local» του προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Πληροφορίες και κρατήσεις: www.localgourmetfestival.com, 22410 45700 (Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 17:00 Κα Γεωργία Γιάννουστα)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8+1 εστιατόρια στην Κηφισιά που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στην Κηφισιά συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από κομψά ιταλικά τρατορίες και steak houses, μέχρι ατμοσφαιρικά all-day spots και δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.