Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια

Ταβέρνα - στέκι για τους ταξιδιώτες που φεύγουν από τη Ραφήνα για τις Κυκλάδες, προσφέρει ολόφρεσκα ψαράκια και μια σειρά από πολύ καλομαγειρεμένα σπιτικά μαγειρευτά.

Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια

Η ταβέρνα της οικογένειας Ντάφλου, ξεκίνησε την πορεία της στο (τότε) εξοχικό λιμανάκι της Ραφήνας, το μακρινό 1966. Με καταγωγή από την Ήπειρο, η οικογένεια βρήκε δίπλα στη θάλασσα το καινούργιο της σπίτι και οι ταξιδιώτες για τις Κυκλάδες βρήκαν ένα φιλόξενο στέκι ολοχρονίς για φρέσκα ψάρια, μαγειρευτά, καφέδες, σκιά το καλοκαίρι και ζεστασιά το χειμώνα. Η ταβέρνα, αφού άλλαξε έδρα δυο τρεις φορές, σταθεροποιήθηκε στο σημερινό της σημείο από το 1995. Για 26 ολόκληρα χρόνια βλέπει τα πλοία της γραμμής και μια υπέροχη θαλασσινή θέα από το μπαλκόνι του ορόφου, και τώρα το καλοκαίρι, η σκεπαστή αυλή με τα ασπρογάλαζα χρώματα σε προετοιμάζει για τα ταξίδια στα νησιά που υπόσχονται τα πλοία.

Το μενού προσφέρει τα κλασσικά ορεκτικά, μικρόψαρα (μαρίδες, γαύρο, μένουλες, αθερίνα, κλπ) αλλά και φαγγράκια, στείρες, ξιφία και ό,τι άλλο βγάλουν τα ψαροκάικα της Ραφήνας ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του καταλόγου αποτελούν τα μαγειρευτά, διαφορετικά κάθε μέρα και πολύ καλομαγειρεμένα.

Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια - εικόνα 1

Ξεκινήσαμε με μια σειρά αλοιφές με πιο ενδιαφέρουσες την τυροκαυτερή και τη μελιτζανοσαλάτα, και συνεχίσαμε με ντοματοκεφτέδες που θα μπορούσαν να έχουν πιο στεγνό τηγάνι. Εξαιρετικές οι φρεσκότατες ζαργάνες -αφράτη σάρκα και τραγανή κρούστα απέξω. Νόστιμο και ζουμερό το φαγγρόπουλο στη σχάρα, «σκληροπυρηνικός» και πολύ νόστιμος ο μουσακάς με καλοκαβουρδισμένο κανελάτο κιμά και μπεσαμέλ στο σωστό πάχος εμπλουτισμένη με το τυράκι της. Στο ίδιο ύφος και ο κοκκινιστός κόκορας με χοντρό μακαρόνι -σαν νά ‘χει βγει από την κουζίνα του σπιτιού. Κερασμένος για το τέλος ο χαλβάς και η δροσερή μους γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού.

Ψυχή του μαγαζιού, η χαμογελαστή Μαρία Ντάφλου, που ως πρώην γραφίστρια έχει σχεδιάσει και τα καλόγουστα χάρτινα τραπεζομάντηλα του μαγαζιού. Μεγάλες οι μερίδες, ευγενικό και άμεσο σέρβις, καλές τιμές.

i Λιμάνι Ραφήνας, 2294023356

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.