Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια

Ταβέρνα - στέκι για τους ταξιδιώτες που φεύγουν από τη Ραφήνα για τις Κυκλάδες, προσφέρει ολόφρεσκα ψαράκια και μια σειρά από πολύ καλομαγειρεμένα σπιτικά μαγειρευτά.

Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια

Η ταβέρνα της οικογένειας Ντάφλου, ξεκίνησε την πορεία της στο (τότε) εξοχικό λιμανάκι της Ραφήνας, το μακρινό 1966. Με καταγωγή από την Ήπειρο, η οικογένεια βρήκε δίπλα στη θάλασσα το καινούργιο της σπίτι και οι ταξιδιώτες για τις Κυκλάδες βρήκαν ένα φιλόξενο στέκι ολοχρονίς για φρέσκα ψάρια, μαγειρευτά, καφέδες, σκιά το καλοκαίρι και ζεστασιά το χειμώνα. Η ταβέρνα, αφού άλλαξε έδρα δυο τρεις φορές, σταθεροποιήθηκε στο σημερινό της σημείο από το 1995. Για 26 ολόκληρα χρόνια βλέπει τα πλοία της γραμμής και μια υπέροχη θαλασσινή θέα από το μπαλκόνι του ορόφου, και τώρα το καλοκαίρι, η σκεπαστή αυλή με τα ασπρογάλαζα χρώματα σε προετοιμάζει για τα ταξίδια στα νησιά που υπόσχονται τα πλοία.

Το μενού προσφέρει τα κλασσικά ορεκτικά, μικρόψαρα (μαρίδες, γαύρο, μένουλες, αθερίνα, κλπ) αλλά και φαγγράκια, στείρες, ξιφία και ό,τι άλλο βγάλουν τα ψαροκάικα της Ραφήνας ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του καταλόγου αποτελούν τα μαγειρευτά, διαφορετικά κάθε μέρα και πολύ καλομαγειρεμένα.

Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια - εικόνα 1

Ξεκινήσαμε με μια σειρά αλοιφές με πιο ενδιαφέρουσες την τυροκαυτερή και τη μελιτζανοσαλάτα, και συνεχίσαμε με ντοματοκεφτέδες που θα μπορούσαν να έχουν πιο στεγνό τηγάνι. Εξαιρετικές οι φρεσκότατες ζαργάνες -αφράτη σάρκα και τραγανή κρούστα απέξω. Νόστιμο και ζουμερό το φαγγρόπουλο στη σχάρα, «σκληροπυρηνικός» και πολύ νόστιμος ο μουσακάς με καλοκαβουρδισμένο κανελάτο κιμά και μπεσαμέλ στο σωστό πάχος εμπλουτισμένη με το τυράκι της. Στο ίδιο ύφος και ο κοκκινιστός κόκορας με χοντρό μακαρόνι -σαν νά ‘χει βγει από την κουζίνα του σπιτιού. Κερασμένος για το τέλος ο χαλβάς και η δροσερή μους γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού.

Ψυχή του μαγαζιού, η χαμογελαστή Μαρία Ντάφλου, που ως πρώην γραφίστρια έχει σχεδιάσει και τα καλόγουστα χάρτινα τραπεζομάντηλα του μαγαζιού. Μεγάλες οι μερίδες, ευγενικό και άμεσο σέρβις, καλές τιμές.

i Λιμάνι Ραφήνας, 2294023356

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.