Παστίτσιο και μπέργκερ αλά γκρεκ σε ένα ατμοσφαιρικό νεοελληνικό μπιστρό που ίσως… το ‘χεις δει κάπου κάπου το ξέρεις.
Όταν το «La Maison du Grec» του Κωνσταντίνου Ντουμή άνοιξε για πολύ λίγο στην οδό Κασσαβέτη στην Κηφισιά, ίσα ίσα που το πήραμε μυρωδιά. Τρία χρόνια μετά έμελλε να επιστρέψει, με την ίδια αστική αύρα των ’50s, και το ίδιο casual/σύγχρονο γευστικό concept, στο κέντρο της πόλης αυτήν τη φορά. Ο αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης, ο οποίος είχε κάνει και τον αρχικό σχεδιασμό, σκηνογράφησε πολύ όμορφα το νεοελληνικό μπιστρό στο νέο του πόστο, ντύνοντάς το με παλιά πλακάκια και vintage ταπετσαρίες, κομψές απλίκες, πράσινα ρετρό σαλονάκια, κι εκείνη τη χαρακτηριστική τραπεζαρία με τα σκαλιστά λιονταρίσια πόδια και το τεράστιο ξύλινο ανθέμιο που είναι πολύ πιθανό να τα θυμάστε αν είχατε περάσει το κατώφλι του εκεί στα βόρεια.
Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης σας περιμένει με προτάσεις για όλες τις ώρες, από στραπατσάδες, πεϊνιρλί και πίτσες με ελληνικά toppings (με σουτζούκι και ψητή πιπεριά Φλωρίνης, με ελληνικά τυριά, «χωριάτικη»–, σε μπέργκερ και club sandwich επίσης αλά γκρεκ, ζυμαρικά και πολλά χειροποίητα γλυκά, όπως σάμαλι, τάρτα μαστίχας με βύσσινο, σοκολατόπιτα, μπακλαβαδάκια ή κρέμα καραμελέ. Σεφ είναι ο Γιάννης Τριφωνής, ενώ τα κοκτέιλ, τα οποία συμπληρώνουν μια σειρά από ελληνικά κρασιά και μπίρες, έχει σχεδιάσει ο Βασίλης Τουμπλής. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.