«La Maison du Grec», η επιστροφή

Παστίτσιο και μπέργκερ αλά γκρεκ σε ένα ατμοσφαιρικό νεοελληνικό μπιστρό που ίσως… το ‘χεις δει κάπου κάπου το ξέρεις.

«La Maison du Grec», η επιστροφή

Παστίτσιο και μπέργκερ αλά γκρεκ σε ένα ατμοσφαιρικό νεοελληνικό μπιστρό που ίσως… το ‘χεις δει κάπου κάπου το ξέρεις.

«La Maison du Grec», η επιστροφή - εικόνα 1

Όταν το «La Maison du Grec» του Κωνσταντίνου Ντουμή άνοιξε για πολύ λίγο στην οδό Κασσαβέτη στην Κηφισιά, ίσα ίσα που το πήραμε μυρωδιά. Τρία χρόνια μετά έμελλε να επιστρέψει, με την ίδια αστική αύρα των ’50s, και το ίδιο casual/σύγχρονο γευστικό concept, στο κέντρο της πόλης αυτήν τη φορά. Ο αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης, ο οποίος είχε κάνει και τον αρχικό σχεδιασμό, σκηνογράφησε πολύ όμορφα το νεοελληνικό μπιστρό στο νέο του πόστο, ντύνοντάς το με παλιά πλακάκια και vintage ταπετσαρίες, κομψές απλίκες, πράσινα ρετρό σαλονάκια, κι εκείνη τη χαρακτηριστική τραπεζαρία με τα σκαλιστά λιονταρίσια πόδια και το τεράστιο ξύλινο ανθέμιο που είναι πολύ πιθανό να τα θυμάστε αν είχατε περάσει το κατώφλι του εκεί στα βόρεια.

«La Maison du Grec», η επιστροφή - εικόνα 2

Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης σας περιμένει με προτάσεις για όλες τις ώρες, από στραπατσάδες, πεϊνιρλί και πίτσες με ελληνικά toppings (με σουτζούκι και ψητή πιπεριά Φλωρίνης, με ελληνικά τυριά, «χωριάτικη»–, σε μπέργκερ και club sandwich επίσης αλά γκρεκ, ζυμαρικά και πολλά χειροποίητα γλυκά, όπως σάμαλι, τάρτα μαστίχας με βύσσινο, σοκολατόπιτα, μπακλαβαδάκια ή κρέμα καραμελέ. Σεφ είναι ο Γιάννης Τριφωνής, ενώ τα κοκτέιλ, τα οποία συμπληρώνουν μια σειρά από ελληνικά κρασιά και μπίρες, έχει σχεδιάσει ο Βασίλης Τουμπλής. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

«La Maison du Grec», η επιστροφή - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.