To «Uniqko» φέρνει αύρα Νέας Υόρκης στον Πειραιά

Μοντέρνο, ανοιχτόκαρδο, cool, το brunch-steak-sushi restaurant του Νίκου Μαρίνου, πλασαρισμένο απέναντι από τα κατάρτια της Μαρίνας Ζέας, σερβίρει Caesar salad αλά Madison Square και cheesecake αλά Brooklyn.

To «Uniqko» φέρνει αύρα Νέας Υόρκης στον Πειραιά

Μοντέρνο, ανοιχτόκαρδο, cool, το brunch-steak-sushi restaurant του Νίκου Μαρίνου, πλασαρισμένο απέναντι από τα κατάρτια της Μαρίνας Ζέας, σερβίρει Caesar salad αλά Madison Square και cheesecake αλά Brooklyn.

To «Uniqko» φέρνει αύρα Νέας Υόρκης στον Πειραιά - εικόνα 1

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μεγάλο Μήλο, με καταγωγή από τα Ψαρά, ο Νίκος Μαρίνος αφού αποφοίτησε από το περίφημο Culinary Institute of America, δούλεψε στο «The Ritz-Carlton» της Βοστόνης, στις American cruise lines στη Χαβάη, στην Αλάσκα και σε διάφορες­ κουζίνες της γενέτειράς του, είχε όμως πάντα στο πίσω μέρος του μυα­λού του την Ελλάδα. Ήρθε πριν από τέσσερα χρόνια εντέλει και, έπειτα­ από μια τριετία ως sous chef στο «Hilton», έστησε το δικό του εστιατόριο στην Ακτή Θεμιστοκλέους. Με τραπέζια από ξανθό ξύλο –μαζί και μια πολύ όμορφη πράσινη μαρμάρινη ροτόντα– και καμπυλόγραμμες μεταλλικές κατασκευές στους βαμμένους σε έντονο μπλε και πράσινο τοίχους με τις σχεδόν φουτουριστικές απλίκες, το «Uniqko» (από το Unique και το Niko) μοιάζει λίγο με post modern κρουαζιερόπλοιο που έδεσε απέναντι από τη Μαρίνα Ζέας. Οι MA Design που το σχεδίασαν έκαναν ωραία δουλειά.

To «Uniqko» φέρνει αύρα Νέας Υόρκης στον Πειραιά - εικόνα 2

Η Νέα Υόρκη έχει βάλει τη σφραγίδα της στο μενού. Το βλέπεις στο brunch, που σερβίρεται καθημερινά­, με το που φτάνουν στο τραπέζι η φρεσκοψημένη βάφλα με το τηγανητό βιολογικό αβγό με κρόκο που ρέει, καπνιστό μπέικον και μια μικρή σαλατίτσα και το πλoύσιο French toast με χοντρές φέτες μπριός, μασκαρπόνε, καραμελωμένη μπανάνα και σάλτσα καραμέλας, που καταφέρνει εντέχνως να μην είναι υπερβολικά γλυκό. Αλλά και πολλά από τα ονόματα των πιάτων παίζουν με τα τοπόσημά της Νέας Υόρκης – όπως η ανάλαφρη Madison Square Caesar salad με baby gem, τραγανή παρμεζάνα, κρουτόν και διακριτικό σε αντζούγια και σκόρδο, νόστιμα αλμουρούτσικο ντρέσινγκ. Το πιο εξωτικό crab cake με τη χαρακτηριστικά μαλακή υφή δεν έχει βρει ακόμη το balance του. έχει μεν αίσθηση καβουριού, τα κυβάκια μάνγκο και αβοκάντο τού ταιριάζουν, η μαρμελάδα ντομάτας όμως, αρκετά γλυκιά, το καπελώνει και η sriracha που θα του έδινε νεύρο δεν πολυακούγεται.

To «Uniqko» φέρνει αύρα Νέας Υόρκης στον Πειραιά - εικόνα 3

Οι penne alla vodka, με al dente ζυμαρικά σε μια σάλτσα με ντοματίνια San Marzano, προσούτο και κομματάκια καπνιστού μπέικον (μια «άλλη» Alfredo’s), είναι νόστιμες. Το rib eye, κομμένο σε στιλ ταλιάτας, με σάλτσα από ζωμό βοδινού και σιναπόσπορο, ωραία ψημένο και ζουμερό. Από τα αναμφισβήτητα πληθωρικά κι ευκολοφάγωτα American style sushi rolls ξεχώρισα το spicy tuna και το Park Αvenue με σολομό, καβούρι, tobiko και λεμονάτες νότες. Αφήστε χώρο για γλυκό: φρέσκες φράουλες, βατόμουρα και blueberries κεντάνε ωραίες οξύτητες στο Brooklyn cheesecake και το χειροποίητο μεγάλο chocolate chip cookie έρχεται σε τηγανάκι και περιχύνεται με λιωμένο παγωτό – πιο αμερικάνικο δεν γίνεται.

To «Uniqko» φέρνει αύρα Νέας Υόρκης στον Πειραιά - εικόνα 4

Μ’ εκείνα και με τ’ άλλα, με μια μικρή wine list με διεθνή προσανατολισμό, chill out μουσικές, ευγενικό σέρβις και καλή σχέση ποιότητας-τιμής, το «Uniqko» είναι ωραία περίπτωση. Και ο Νίκος... larger than life. Λέω να επιστρέψω για το Luger’s steak sandwich και μια παρτίδα silver dollar pancakes (τηγανίτες στο μέγεθος που είχαν κάποτε τα ασημένια δολάρια), αυτήν τη φορά στο δερμάτινο καναπέ επάνω, που βλέπει στα κατάρτια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.