Τι κάνουν οι «Μεθυστάνες» κάτω απ’ την Ακρόπολη;

Μετά από 24 χρόνια ιστορίας στου Ψυρρή μετακόμισαν σε ένα παλιό σπίτι στο λόφο του Φιλοπάππου. Εδώ ξεκινάνε από νωρίς.

Τι κάνουν οι «Μεθυστάνες» κάτω απ’ την Ακρόπολη;

Έπειτα από είκοσι τέσσερα χρόνια ιστορίας στου Ψυρρή –εκεί όπου η Λεπενιώτου συναντάει την Ωγύγου–, με φαγητό και πολλά μουσικά σουλάτσα (ρεμπέτικα, λαϊκά, σμυρναίικα, κρητικά, τσιγγάνικα), οι «Μεθυστάνες» αποφάσισαν να μετακομίσουν σε ένα παλιό, όμορφο σπίτι στου Φιλοπάππου. Τριγύρω από το παράθυρο που βλέπει στο κελάρι τους ζωγράφισαν μια μπουκαμβίλια. Ο μεγάλος καθρέφτης που δέσποζε στη σάλα, ο χαρακτηριστικός ξύλινος ρουστίκ καναπές και οι ανθρώπινες φιγούρες στον τοίχο βρήκαν τη θέση τους στο νέο χώρο, ο οποίος έχει και δύο βεραντάκια, μια μικρή αυλή κι ένα τζαμωτό για να τρως με φόντο ελιές, πρασινάδες και παρτέρια με λουλούδια.

Στην καινούργια τους γειτονιά, στη σκιά της Ακρόπολης, ξεκινάνε πιο νωρίς, με καφέ και πρωινό. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι κολοκυθοκεφτέδες και τα σαγανάκια, το ριζότο με τρούφα και μανιτάρια, τα σουβλάκια και το πιπεράτο rib eye σε σάλτσα κόκκινου κρασιού, ενώ πλέον έχουν κι ελληνικά μαγειρευτά. Και αν αναρωτιέστε για τη ζωντανή μουσική, σκέφτονται να την επαναφέρουν όταν χειμωνιάσει.

Οι "Μεθυστάνες στην Ακρόπολη" συμμετέχουν στο αθηνόραμα Club και σας εξασφαλίζουν 20% έκπτωση για όλες τις ημέρες της εβδομάδας! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.