Ανδρέας Γάβρης | Ελληνικό φαγητό είναι αυτό που κουβαλάμε μέσα μας από τα παιδικά μας χρόνια

Ο ταλαντούχος σεφ παρουσίασε το εξαιρετικό μενού του εστιατορίου του, προσκεκκλημένος του φεστιβάλ «Symposio at Arc».

Ανδρέας Γάβρης | Ελληνικό φαγητό είναι αυτό που κουβαλάμε μέσα μας από τα παιδικά μας χρόνια

O ταλαντούχος chef patron Ανδρέας Γάβρης, από το βραβευμένο εστιατόριό του «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» στο Λιτόχωρο, παρουσίασε στις 17 Απριλίου το εξαιρετικό μενού του, προσκεκλημένος του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο «Ark» στη Γλυφάδα.

Δυο στοιχεία χαρακτηρίζουν τον σεφ Ανδρέα Γάβρη σε όλη τη διάρκεια της μακράς πορείας του: το πάθος του για τα εμβληματικά ελληνικά προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου του και η ανυποχώρητη ερευνητική του διάθεση για την αναζήτηση του αυθεντικού! Αυτοδίδακτος, ήλθε σε επαφή με τη μαγειρική σαν παιδί, παρακολουθώντας τη μητέρα του να μαγειρεύει -αποθήκευε μάλιστα στη μνήμη του τις συνταγές της. Και δεν έβγαλε από το μυαλό του την ιδέα να γίνει μάγειρας έστω κι αν η μητέρα του πίστευε πως αυτή η δουλειά είναι για γυναίκες και όχι για άντρες… Η επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου του «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» που έστησε στον τόπο καταγωγής του στο Λιτόχωρο, έγινε τάχιστα γαστρονομικός προορισμός και «πιάτα των φτωχών» μετατράπηκαν σε διαχρονικές επιτυχίες με οπαδούς σε όλη την Ελλάδα, όπως το «Μπουρανί φτιαγμένο με την τεχνική του ριζότο, μανιτάρια τσουκνίδα, γραβιέρα Κρήτης και τρούφα».

Ανδρέας Γάβρης | Ελληνικό φαγητό είναι αυτό που κουβαλάμε μέσα μας από τα παιδικά μας χρόνια - εικόνα 1

Παίρνοντας τον λόγο ύστερα από την παρουσίασή του από τη δημοσιογράφο γεύσης Άρτεμι Τζίτζη του «α», ο σεφ μίλησε με βαθιά αγάπη για την τοπική κουζίνα και ανάγκη για την ανάδειξη των εμβληματικών ελληνικών προϊόντων και είπε χαρακτηριστικά ότι «ελληνικό φαγητό είναι αυτό που μάθαμε από τη μάνα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μας, αυτό που κουβαλάμε μέσα μας από τα παιδικά μας χρόνια». Ένα τέτοιο φαγητό, γεμάτο συναίσθημα, περιλάμβανε το μενού του, ξεκινώντας δυνατά με «Φασολάδα βελουτέ, γαύρο μαρινάτο με δυόσμο, πολίτικη σαλάτα και αφρό γαύρου». Στο ίδιο ύφος ήταν και το επόμενο πιάτο «Φακές με καβουρμά Θράκης και πιπεριά Φλωρίνης σορμπέ πορτοκάλι, λάδι μαϊντανού». Στα κυρίως, ο σεφ έδωσε ρέστα με «Γίδα βραστή με καρότο και μπούκοβο και τραχανά σε ζωμό γίδας, βούτυρο αρωματισμένο με πάπρικα, δαντέλα γραβιέρας». Φινάλε σε αυτό το σούπερ μενού, το επιδόρπιο «Φρούτα ζεστά σε σιρόπι Μαυροδάφνης με μπαχαρικά».

Ανδρέας Γάβρης | Ελληνικό φαγητό είναι αυτό που κουβαλάμε μέσα μας από τα παιδικά μας χρόνια - εικόνα 2

Ήταν ένα εξαιρετικό βράδυ, καθώς η «ορεινή» και απολύτως προσωπική γαστρονομία που υπηρετεί ο σεφ Ανδρέας Γάβρης, έδεσε με την ειδυλλιακή θέα του Σαρωνικού και υπηρετήθηκε άριστα από τη φοβερή μπριγκάδα του executive chef του «Ark» Γιάννη Μπαξεβάνη.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.