O «Πλάτανος» γυρνάει σελίδα στην Κυψέλη

Ένα νέο μεζεδοπωλείο στήνει τα τραπέζια του κάτω από το υπεραιωνόβιο πλατάνι της πλατείας στην Αγίας Ζώνης, σε ένα σημείο όπου οι Κυψελιώτες έχουν δώσει πολλά ραντεβού.

O «Πλάτανος» γυρνάει σελίδα στην Κυψέλη

«Το ταβλάκι μας; Δεν θα το παίξουμε σήμερα το ταβλάκι μας;» ρωτάει ο Παντελής Ζερβός τον χαρακτηριστικά τυπολάτρη στρατηγό Ορέστη Μακρή στο «Η θεία από το Σικάγο». Εκεί «στον πλάτανο», όπου γυρίστηκε η εν λόγω σκηνή της ταινίας, έδιναν τα ραντεβού τους οι Κυψελιώτες επί δεκαετίες. Το υπεραιωνόβιο πλατάνι παραμένει σήμα-κατατεθέν της πλατείας στην Αγίας Ζώνης κι έχει εδώ και λίγες μέρες έχει στη σκιά του τα τραπεζάκια ενός καινούργιου, περιποιημένου μεζεδοπωλείου, αδερφάκι του γειτονικού ψητοπωλείου «Μερακλήδες».

O «Πλάτανος» γυρνάει σελίδα στην Κυψέλη - εικόνα 1

Ο «Πλάτανος» (έτσι λεγόταν κι η οικογενειακή ταβέρνα που βρισκόταν νωρίτερα στην ίδια θέση) γράφει τα καινούργια του κεφάλαια σε νέα χέρια, κρατώντας την αύρα της ιστορικής και πάντα ανθρώπινης συνοικίας της Αθήνας και βάζοντας στην εξίσωση κάποια πιο σύγχρονα στοιχεία. Μπορείς να κάτσεις για ένα ούζο ή τσίπουρο που έρχεται με ένα μικρό μεζέ, μπορείς να κάνεις και τσιμπούσι κανονικό: στον κατάλογο θα βρεις από φάβα παντρεμένη με μανιάτικο σύγκλινο και χταπόδι με πλιγούρι μέχρι γιουβετσάκια θαλασσινών, γαριδομακαρονάδες και πανσέτες ή αρνάκι τσιγαριαστό, σβησμένο με ρακή.

Περισσότερες πληροφορίες

Πλάτανος

Αγ. Ζώνης 43, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.