Με κοσμοπολίτικο boho στιλ και με τη γνωστή, συντονισμένη με τις διατροφικές τάσεις της εποχής γευστική φιλοσοφία παίρνει το χρίσμα της αθηναϊκής ριβιέρας στην Astir beach.
Στις άνετες ξαπλώστρες μπροστά του παραγγέλνεις, με το πάτημα ενός κουμπιού, ένα δυναμωτικό χυμό με πεπόνι, καρότο και κουρκουμά. Και αν προτιμήσεις κάποιο από τα smoothies –υπάρχουν πραγματικά πολλές επιλογές–, μπορείς να προσθέσεις σιταρόχορτο, maca, σπιρουλίνα ή τσάι matcha. Στο καινούργιο του αθηναϊκό... θέρετρο, στο φύσει προνομιακό setting της Astir Beach, το «Nice ’n’ Easy» του Δημήτρη Χριστοφορίδη και του Χρήστου Αθανασιάδη έχει την ίδια γευστική μαγιά με τα συνονόματα all day bistros σε Κολωνάκι, Κηφισιά και Μύκονο.
Πάντα με έμφαση στα βιολογικά υλικά, σε πιάτα χωρίς γλουτένη και χορτοφαγικές επιλογές, παίζοντας με εξωτικές ιδέες κι ελληνικές και μεσογειακές αναφορές, η παραλιακή εκδοχή έχει ένα ομολογουμένως πιο εντυπωσιακό σκηνογραφικά playground: τα σχοινένια πλέγματα της οροφής που μοιάζουν με υφαντό, τα σφυρήλατα φωτιστικά-καμπάνες, οι κυματιστοί καναπέδες με τις λευκές και μπεζ πλεκτές μαξιλάρες και τα μεγάλα κεριά που τρεμοπαίζουν στον πέτρινο τοίχο... Το μενού του Χρήστου Αθανασιάδη και του chef de cuisine του «Nice ’n’ Easy Seaside» Κώστα Φιλιππόπουλου ξεκινάει με καλοφτιαγμένο σούσι, το σεβίτσε λαβράκι με leche de tigre με ροδάκινο δροσερό και φρουτένιο και τα τραγανά tacos με ταρτάρ τόνου, γουακαμόλε και λίγο λάιμ κάνουν ωραία λατινοαμερικάνικη στροφή.
Παρότι στην ψητή κολοκύθα με χούμους, σάλτσα κόλιαντρου και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά λείπει η ένταση και στο πολύ ωραία ψημένο φιλέτο τόνου με ταλιατέλες βιολογικού κολοκυθιού, στολισμένο με τουίγ από παντζάρι και μελάνι σουπιάς, λίγη παραπάνω οξύτητα θα ανέβαζε το volume του πιάτου, το μεδούλι με σάλτσα ponzu και τραγανά κρακερ ήταν φανταστικό – αν είστε λάτρεις του είδους, μη το χάσετε με τίποτα.
Εντύπωση μου έκανε και το πραγματικά καλοκαρυκευμένο, ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι γαλοπούλας με πουρέ γλυκοκολοκύθας και τσιπς πατάτας. Εκτός αν ανήκετε στους ρέκτες τού (now trending) κρέατος και πάτε κατευθείαν προς μια ταλιάτα από Wagyu skirt. Nα κλείσω λέγοντας ότι στα γλυκά το μπανόφι είναι στημένο σαν παραλία, ένα τοπίο με ρευστή κρέμα κεντημένη με κομμάτια μπανάνας, τριμμένο μπισκότο για άμμο και καραμέλα – στο ρυθμό του καλοκαιρινού mode και αυτό.