«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία

Με κοσμοπολίτικο boho στιλ και με τη γνωστή, συντονισμένη με τις διατροφικές τάσεις της εποχής γευστική φιλοσοφία παίρνει το χρίσμα της αθηναϊκής ριβιέρας στην Astir beach.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία

Με κοσμοπολίτικο boho στιλ και με τη γνωστή, συντονισμένη με τις διατροφικές τάσεις της εποχής γευστική φιλοσοφία παίρνει το χρίσμα της αθηναϊκής ριβιέρας στην Astir beach.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία - εικόνα 1

Στις άνετες ξαπλώστρες μπροστά του παραγγέλνεις, με το πάτημα ενός κουμπιού­, ένα δυναμωτικό χυμό με πεπόνι, καρότο και κουρκουμά. Και αν προτιμήσεις κάποιο από τα smoothies –υπάρχουν πραγματικά πολλές επιλογές–, μπορείς να προσθέσεις σιταρόχορτο, maca, σπιρουλίνα ή τσάι matcha. Στο καινούργιο του αθηναϊκό... θέρετρο, στο φύσει­ προνομιακό setting της Astir Beach, το «Nice ’n’ Easy» του Δημήτρη Χριστοφορίδη και του Χρήστου Αθανασιάδη έχει την ίδια γευστική μαγιά με τα συνονόματα all day bistros σε Κολωνάκι, Κηφισιά και Μύκονο.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία - εικόνα 2

Πάντα με έμφαση στα βιολογικά υλικά, σε πιάτα χωρίς γλουτένη και χορτοφαγικές επιλογές, παίζοντας με εξωτικές ιδέες κι ελληνικές και μεσογειακές αναφορές, η παραλιακή εκδοχή έχει ένα ομολογουμένως πιο εντυπωσιακό σκηνογραφικά playground: τα σχοινένια πλέγματα της οροφής που μοιάζουν με υφαντό, τα σφυρήλατα φωτιστικά-καμπάνες, οι κυματιστοί καναπέδες με τις λευκές και μπεζ πλεκτές μαξιλάρες και τα μεγάλα κεριά που τρεμοπαίζουν στον πέτρινο τοίχο... Το μενού του Χρήστου Αθανασιάδη και του chef de cuisine του «Nice ’n’ Easy Seaside» Κώστα Φιλιππόπουλου ξεκινάει με καλοφτιαγμένο σούσι, το σεβίτσε λαβράκι με leche de tigre με ροδάκινο δροσερό και φρουτένιο και τα τραγανά tacos με ταρτάρ τόνου, γουακαμόλε και λίγο λάιμ κάνουν ωραία λατινοαμερικάνικη στροφή.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία - εικόνα 3

Παρότι στην ψητή κολοκύθα με χούμους, σάλτσα κόλιαντρου και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά λείπει η ένταση και στο πολύ ωραία ψημένο φιλέτο τόνου με ταλιατέλες βιολογικού κολοκυθιού, στολισμένο με τουίγ από παντζάρι και μελάνι­ σουπιάς, λίγη παραπάνω οξύτητα­ θα ανέβαζε το volume του πιάτου, το μεδούλι με σάλτσα ponzu και τραγανά κρακερ ήταν φανταστικό­ – αν είστε λάτρεις του είδους, μη το χάσετε με τίποτα.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία - εικόνα 4

Εντύπωση μου έκανε και το πραγματικά καλοκαρυκευμένο, ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι γαλοπούλας με πουρέ γλυκοκολοκύθας και τσιπς πατάτας. Εκτός αν ανήκετε στους ρέκτες τού (now trending) κρέατος και πάτε κατευθείαν προς μια ταλιά­τα από Wagyu skirt. Nα κλείσω λέγοντας ότι στα γλυκά το μπανόφι είναι στημένο σαν παραλία, ένα τοπίο με ρευστή κρέμα κεντημένη με κομμάτια μπανάνας, τριμμένο μπισκότο για άμμο και καραμέλα – στο ρυθμό του καλοκαιρινού mode και αυτό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.