Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο

Η βραβευμένη Μανιάτισα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου από το ομώνυμο εστιατόριο του ιστορικού ξενοδοχείου «Κυρίμαι» στο Γερολιμένα, παρουσίασε την Πέμπτη 26 Απριλίου την γοητευτική μανιάτικη κουζίνα με τον δικό της φρέσκο τρόπο, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο

Η βραβευμένη Μανιάτισα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου από το ομώνυμο εστιατόριο του ιστορικού ξενοδοχείου «Κυρίμαι» στο Γερολιμένα, παρουσίασε την Πέμπτη 26 Απριλίου την γοητευτική μανιάτικη κουζίνα με τον δικό της φρέσκο τρόπο, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο - εικόνα 1

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στον εσωτερικό χώρο με το λευκό πιάνο, ήταν η μόνο η εισαγωγή για το ρομαντικό σκηνικό που διαμορφωνόταν ακριβώς επάνω στο κύμα, με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν τη θέα του νυχτερινού Σαρωνικού, περιμένοντας την έναρξη του event. Το ξεκίνημα περιελάμβανε μια εισαγωγή στην ανατρεπτική πορεία της νεαρής σεφ που ξεκίνησε για διεθνολόγος, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για μεταπτυχιακό, αφοσιώθηκε στη μαγειρική και έμεινε στην Πόλη 11 χρόνια πριν βρεθεί στην Ελλάδα, με το Βραβείο ελληνικής Κουζίνας στα χέρια. Παίρνοντας το λόγο η Σταυριανή, μίλησε για τη βαθιά αγάπη που νοιώθει για την ελληνική και ιδιαίτερα τη μανιάτικη κουζίνα, και αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στη μέντορά της, την διάσημη Τουρκάλα σεφ Şemsa Denizsel.

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο - εικόνα 2

Το μενού που είχε ετοιμάσει για αυτήν την ειδική βραδιά, «μιλούσε» την αυθεντική γλώσσα της μανιάτικης κουζίνας με πεντανόστιμες δημιουργίες. Ξεκίνησε με μια παμπάλαιη μανιάτικη συνταγή, το «Αυγό φρύδι*, τσιγαριαστά χόρτα, ξυνόγαλο, πικάντικο τσουχτό πρόβειο βούτυρο αρωματισμένο με ξηρό δυόσμο» -στην αρχική του μορφή ήταν ένα αβγό ποσέ, που έδιναν στις λεχώνες για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους! Η συνέχεια γράφτηκε με δύο πιάτα πλήρη γεύσης, τον «Κρεμμυδοπασπαλά με σοταριστές ρίζες σπανακιού, αγκινάρα και μάραθο» και το «Ψωμί και ψάρι: φιλέτο από Μυλοκόπι και σύγλινο Μέσα Μάνης πάνω σε μαριναρισμένα παντζαρόφυλλα και τουρσί μελιτζανάκι».

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο - εικόνα 3

Φινάλε με την κομψή «Κρέμα γαλακτόπιτας με φρούτα εποχής, φουντούκι και σορμπέ λεμόνι». Δεν είχε προλάβει να σερβιριστεί το γλυκό, και από τα τραπέζια έφθαναν αιτήματα των καλεσμένων, για να δουν και να συγχαρούν την σεφ. Όπως μας είπε ή ίδια, υπάρχουν «γκρούπις» που την ακολουθούν σε κάθε εμφάνισή της και το χειροκρότημα που τη συνόδευσε όταν φάνηκε στη σάλα, επιβεβαίωσε την απήχησή της στους ευζωιστές της Αθήνας.

Ευγενικοί χορηγοί του «Symposio at Ark» η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.