Διάβασε τι καινούργιο ετοιμάζει ο σεφ Salvatore Andolina στο κέντρο της πόλης.
Έχει vibe η ιταλική κουζίνα τελευταία κι ήταν καιρός να δούμε μια εκδοχή της... στο χέρι. Ο νέος ένοικος της οδού Αγίας Ειρήνης αναλαμβάνει μετά χαράς την αποστολή, φέρνοντας στο κέντρο της πόλης piadinas και tigelle όπως τις φτιάχνουν στη Μόντενα (ψωμάκια που μοιάζουν κάπως με τα English muffins αλλά είναι πιο πλατιά και πιο λεπτά), με διάφορες γεμίσεις, από τυριά και αλλαντικά μέχρι μοσχαρίσιο ραγού.
Δημιούργημα του Salvatore Andolina, του σεφ και ιδιοκτήτη των γλυφαδιώτικων «Sale Bianco» και «Εnoteca da Salvatore» που ζει εδώ και δεκαπέντε χρόνια στην Ελλάδα το «Via Piada», το οποίο οι πληροφορίες μας λένε ότι θα ανοίξει τις πόρτες του γύρω στα τέλη του μήνα, θα έχει επίσης φρέσκα ζυμαρικά (με αλεύρια που έρχονται από την Ιταλία) τα οποία θα κατεβαίνουν από το εργαστήριό του στο πατάρι του χώρου, και soft παγωτό που θα ξεφεύγει από το δίπολο βανίλια-σοκολάτα: μπορεί να είναι tiramisu, αμύγδαλο, καραμέλα... Εκτός αυτού, στο μαρμάρινο μπαρ του θα μας συστήσει και μια καινούργια σχετικά μόδα της γειτονικής χώρας, την crema di caffè, που είναι μια δροσιστική γλυκιά κρέμα από espresso που φτιάχνεται σε μηχανή που σου θυμίζει εκείνη της γρανίτας και είτε πίνεται με καλαμάκι, είτε τρώγεται με το κουτάλι. (Αγίας Ειρήνης 13)