«Μαύρη Θάλασσα» στο Symposio at Ark | Θαλασσινά που μοσχοβολούν Θεσσαλονίκη

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Τοκίδης παρουσιάζει την αυθεντική θαλασσινή κουζίνα του στο ενδέκατο και τελευταίο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που συνδιοργανώνουν το «α» και το εστιατόριο «Ark» την Πέμπτη 21/6.

«Μαύρη Θάλασσα» στο Symposio at Ark | Θαλασσινά που μοσχοβολούν Θεσσαλονίκη

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Τοκίδης από το εστιατόριο «Μαύρη Θάλασσα» παρουσιάζει την αυθεντική θαλασσινή κουζίνα του στο ενδέκατο και τελευταίο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που συνδιοργανώνουν το «α» και το εστιατόριο «Ark» την Πέμπτη 21/6.

«Μαύρη Θάλασσα» στο Symposio at Ark | Θαλασσινά που μοσχοβολούν Θεσσαλονίκη - εικόνα 1
H βεράντα του «Ark» πλάι στο κύμα

Για πολλούς ψαροφάγους η «Μαύρη Θάλασσα» είναι το πιο αντιπροσωπευτικό εστιατόριο της καθαρής θαλασσινής γεύσης. Κορυφαία υλικά, μαστοριά, αφοσίωση στη λεπτομέρεια – ο chef patron Αλέξανδρος Τοκίδης δεν δέχεται τίποτα λιγότερο από το τέλειο. Η οικογενειακή ταβέρνα ξεκίνησε την καριέρα της το 1926 στην Κάτω Τούμπα. Εστιάτορας και σεφ τρίτης γενιάς, λοιπόν, ο Τοκίδης έχει γίνει ένα με τη θάλασσα και τις γεύσεις της: «Από παιδί με γοήτευε βαθιά αυτό το παιχνίδι. Έβλεπα πως ήταν σκληρή δουλειά και δύσκολη, έβλεπα πως έπρεπε να είσαι εκεί ολημερίς και ολονυχτίς, αλλά αυτά ποτέ δεν με τρόμαξαν, διότι το αποτέλεσμα με επιβράβευε». Αποδίδει ωστόσο στη γυναίκα του ένα τεράστιο κομμάτι της επιτυχίας του ίδιου και του εστιατορίου: «Είναι γοητευτικό να προσπαθούμε και να δημιουργούμε μαζί. η επιτυχία χρεώνεται μισή στην Σόνια και μισή σε εμένα»... Ο σεφ λατρεύει την ελληνική κουζίνα και η καθημερινή του σκέψη είναι να αναδεικνύει όσο πιο απλά γίνεται την πρώτη ύλη.

«Μαύρη Θάλασσα» στο Symposio at Ark | Θαλασσινά που μοσχοβολούν Θεσσαλονίκη - εικόνα 2

Είναι αυτονόητη μια τέτοια επιμονή, αφού για τον Αλέξανδρο Τοκίδη οι καθαρές γεύσεις είναι η πεμ­πτουσία της κουζίνας του, ενώ τα ολόφρεσκα ψαρικά και θαλασσινά που μοσχοβολούν είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στις δημιουργίες του. Με αυτήν τη λογική­ οι θαλασσογραφίες που απλώνει στα τραπέζια του χαρακτηρίζονται από «σπαρτιάτικη» λιτότητα και στολίζονται σχεδόν πάντα μόνο από μερικές σταγόνες λαδολέμονο ή φρέσκα βότανα (εκπληκτικά είναι και τα ωμά του). Εξαίρεση κάποιες­ φορές είναι το πάντρεμά τους με ένα ζυμαρικό, όπως το κριθαράκι με γαρίδα και καλαμάρι σε κόκκινη σάλτσα, το οποίο θα απολαύσουμε στο μενού που έχει ετοιμάσει για το Symposio at Ark την Πέμπτη 21/6. Βασικός παράγοντας επιτυχίας για την ετοιμασία των πιάτων του ειδικού μενού που έχει δημιουργήσει ο chef patron Αλέξανδρος Τοκίδης για το event του Symposio at Ark, στο πολυτελές «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας, είναι η συνεργασία του Γιάννη Μπαξεβάνη, executive chef του εστιατορίου, και της μπριγάδας του.

Δείτε το μενού

«Μαύρη Θάλασσα» στο Symposio at Ark | Θαλασσινά που μοσχοβολούν Θεσσαλονίκη - εικόνα 3
Η «Μαύρη Θάλασσα» είναι το πιο αντιπροσωπευτικό εστιατόριο της καθαρής θαλασσινής γεύσης

Symposio at Ark | «Μαύρη Θάλασσα» 21/6

To καλωσόρισμα του σεφ

Λευκός ταραμάς με λάδι και λεμόνι σε φρέσκο ψωμί

Ορεκτικό
Καβουροσαλάτα με ψίχα από ελληνικό φρέσκο καβούρι, ανθό αλατιού και ξύσμα από λεμόνι

Κυρίως πιάτο
Κριθαράκι με γαρίδα και καλαμάρι σε κόκκινη σάλτσα

Επιδόρπιο
Γλυκό κουταλιού κεράσι με στραγγιστό γιαούρτι

€ 48/άτομο

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ-Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.