Πιάσε τραπέζι στο κρυφό νησάκι της Αθήνας

Μια όμορφη γωνιά, ανάμεσα σε δύο στοές του κέντρου, κάτω από πολυκατοικίες και γραφεία, σου κλείνει μυστικό ραντεβού με τη θάλασσα.

Πιάσε τραπέζι στο κρυφό νησάκι της Αθήνας

Μια νησιώτικη γωνιά που θαρρείς φύτρωσε ανάμεσα σε δύο στοές του κέντρου, κάτω από πολυκατοικίες και γραφεία, σου κλείνει μυστικό ραντεβού με τη θάλασσα. Εκεί, στα τραπεζάκια που αραδιάζει το «Αιόλου 68» δυο βήματα από την πόρτα του, δίπλα στον ασβεστωμένο τοίχο και στις συκιές, ξεχνάς ότι είσαι στην Αθήνα. Σκηνικό ανεμελιάς, ωραία κυκλαδίτικη σαλάτα που μιξάρει ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, κάππαρη, ξινομυζήθρα από την Άνδρο κι ελαιόλαδο από τη Μυτιλήνη και μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι, κυδώνια, γυαλιστερές και στρείδια, ένα καινούργιο σεβίτσε τόνου και σολομού με κόλιαντρο, λάιμ και τσίλι…

Πιάσε τραπέζι στο κρυφό νησάκι της Αθήνας - εικόνα 1

Το τηγάνι είναι από τα πιο δυνατά σημεία της μοντέρνας θαλασσινής ταβέρνας του Βασίλη Ακρίβου, του Άγγελου Φραντζή και του Γιώργου Ταρνάρη και τα μικρά ψαράκια καταφθάνουν τραγανά και μυρωδάτα και, μια που τους αρέσουν τα κλασικά, τους αρέσουν όμως και τα ασυνήθιστα, παίζουν και fettucine alfredo με βουτυρόψαρο. Στα συν η λίστα που κάνει διαδρομές στον ελληνικό αμπελώνα –έχει περί τα 45 λευκά κρασιά και μαζί τους 6-7 ροζέ κι άλλα τόσα κόκκινα– και βάζει επιπλέον στην εξίσωση τα απαραίτητα ούζα και τσίπουρα. Στο τέλος, εκτός από τα ωραία επιδόρπια της Δέσποινας Ζαρίκου που τα κερνάνε (χαλβάς σιμιγδαλένιος με γάλα και αβγά, μπισκοτάκια βουτύρου με κρέμα λεμόνι κι ένα φοβερό σεμιφρέντο βανίλια-λεβάντα), δοκιμάστε και το απόσταγμα φραγκόσυκου που αφήνει για ώρα το άρωμά του στο στόμα.

Αιόλου 68, κέντρο, 2103247925, www.aiolou68.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Αιόλου 68

Αιόλου 68 (στοά), κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ανεβήκαμε στις Άλπεις για τις vegan γεύσεις της Αγγελικής Χαραμή

Δοκιμάσαμε χορτοφαγικές μεταγραφές ελληνικών και μη γεύσεων σε haute cuisine ιδίωμα, από την ταλαντούχα σεφ που γνωρίσαμε στη Μύκονο, όμως καμαρώνουμε πια στους Δολομίτες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/01/2025

Αθηναϊκή Ταράτσα

Το καλοκαιρινό σουξέ του αλέγρου εστιατορίου και μπαρ ανοικτής θέασης συνεχίζεται και στη χειμωνιάτικη εκδοχή του. Ατμόσφαιρα, γεύσεις και κοκτέιλ ταμάμ για τις γιορτινές εξόδους και βόλτες στην καρδιά της πόλης.

Οι σεφ που τολμούν να αποκωδικοποιήσουν τη μαγειρική γλώσσα του βουνού

Τι γεύση έχει το βουνό; Από το Νότιο Τιρόλο και το Μπέργκαμο έως τα ινδικά Ιμαλάια και τη Νέα Ζηλανδία, τολμηροί σεφ με οικολογικές ανησυχίες ελίσσονται σε αχαρτογράφητες ανηφορικές διαδρομές, αποκωδικοποιώντας την ιδιωματική ορεινή μαγειρική διάλεκτο.

Γιορτές με θέα θάλασσα: ένα προσωπικό top 4 στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τέσσερις στάσεις στην γιορτινή, λαμπερή και πάντα εστέτ Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν στην Αθήνα το 2024

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 72 αφίξεις που άνοιξαν και ξεχώρισαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Happy New Breakfast: Τα πρωινά και τα brunch της Πρωτοχρονιάς

Πού θα φας το πρώτο γεύμα της νέας χρονιάς.

Night out με τη Ναταλία Δραγούμη στο πειραιώτικο "Yaboo"

Το νεοαφιχθέν ολοήμερο πόστο της Ακτής Κονδύλη έγινε γρήγορα σημείο συνάντησης και για πολύ καλούς λόγους αφού εδώ η παράδοση και ο μοντερνισμός δίνουν νόστιμα ραντεβού.