Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη;

Στο «Άνοιξη Παρά Τέταρτο» βρίσκουμε τις πιο... γλυκοφάγωτες γύρες του καλοκαιριού.

Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη;

Γλυκά νοσταλγικό και με όνομα παρμένο από ένα ποίημα του Ελύτη, το όμορφο τσιπουράδικο της Άνοιξης το καλοκαίρι μεταφέρει τη χαρά της παρέας και της μοιρασιάς στην ανοιχτωσιά της περιποιημένης και δροσερής αυλής του.

Στο «Άνοιξη Παρά Τέταρτο» η κουλτούρα των μεζέδων φλερτάρει με τη φιλοσοφία των τσιπουράδικων του Βόλου. Με το που διαλέγεις ποτό (τσίπουρο, ούζο, μπίρα, κρασί, αναψυκτικό ή ακόμη και... νερό) έρχεται η πρώτη γύρα-έκπληξη. Από εκεί και πέρα οι γύρες, τριών πιάτων και σε ποσότητα ανάλογη με το μέγεθος της παρέας, συνεχίζουν, είτε πιεις είτε όχι, μέχρι όπου πάει. Το πιο ωραίο εδώ είναι αυτή η προσμονή: ανάλογα με την ημέρα και τα καλούδια που βρίσκουν στην αγορά θα έρθει κάτι άλλο, από τυροκαυτερή και ρεγγοσαλάτα μέχρι ποικιλία oστράκων και παστών και από τηγανητό γαριδάκι και κουτσομουράκι μέχρι θράψαλο γεμιστό και κριθαρότο γαρίδας – και όλα αυτά μάλιστα σε γλυκές τιμές.

Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη; - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Άνοιξη παρά Τέταρτο

Αθηνών-Χαλκίδος 17, Άνοιξη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.