Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη;

Στο «Άνοιξη Παρά Τέταρτο» βρίσκουμε τις πιο... γλυκοφάγωτες γύρες του καλοκαιριού.

Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη;

Γλυκά νοσταλγικό και με όνομα παρμένο από ένα ποίημα του Ελύτη, το όμορφο τσιπουράδικο της Άνοιξης το καλοκαίρι μεταφέρει τη χαρά της παρέας και της μοιρασιάς στην ανοιχτωσιά της περιποιημένης και δροσερής αυλής του.

Στο «Άνοιξη Παρά Τέταρτο» η κουλτούρα των μεζέδων φλερτάρει με τη φιλοσοφία των τσιπουράδικων του Βόλου. Με το που διαλέγεις ποτό (τσίπουρο, ούζο, μπίρα, κρασί, αναψυκτικό ή ακόμη και... νερό) έρχεται η πρώτη γύρα-έκπληξη. Από εκεί και πέρα οι γύρες, τριών πιάτων και σε ποσότητα ανάλογη με το μέγεθος της παρέας, συνεχίζουν, είτε πιεις είτε όχι, μέχρι όπου πάει. Το πιο ωραίο εδώ είναι αυτή η προσμονή: ανάλογα με την ημέρα και τα καλούδια που βρίσκουν στην αγορά θα έρθει κάτι άλλο, από τυροκαυτερή και ρεγγοσαλάτα μέχρι ποικιλία oστράκων και παστών και από τηγανητό γαριδάκι και κουτσομουράκι μέχρι θράψαλο γεμιστό και κριθαρότο γαρίδας – και όλα αυτά μάλιστα σε γλυκές τιμές.

Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη; - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Άνοιξη παρά Τέταρτο

Αθηνών-Χαλκίδος 17, Άνοιξη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει τι εστί "cena spettacolo" στο "Dal Professore Gastro Bar"

Από τον "προφέσορα" της ιταλικής κουζίνας Νίκο Δημητροκάλη και την ομάδα του ολόφρεσκου γαστρομπάρ στην Πραξιτέλους.

14/01/2025

Νέο ωράριο λειτουργίας για το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Ανοιχτό και τις βραδινές ώρες θα είναι το εστιατόριο του μουσείου.

"Sister": Στο Ψυχικό για pad thai και ωραίες μουσικές

Το thai bar restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη έχει άποψη, γοητεία και νοστιμιά.

Καπάνι Μάρκετ: Το νέο οινορεστοράν του Μεταξουργείου έχει κάτι από Θεσσαλονίκη και Φλώρινα

Η φιλοσοφία της υπαίθριας αγοράς συνυπάρχει με παραδοσιακή γεύση και DJ sets με βινύλια.

Το Cafe Society επιστρέφει στο "Mona Athens"

Από τις 23 Ιανουαρίου και για ένα μήνα, κάθε Πέμπτη έως Κυριακή, η Γαλλίδα σεφ Justine Pruvot αναλαμβάνει το brunch στο δημοφιλές σποτ του Ψυρρή.

"Ryotei 118": Ένα διαφορετικό ιαπωνικό στη Γλυφάδα

Ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας παρουσιάζει μία χαλαρή gastropub με έμπνευση από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

TROFELIA: Φέρνοντας το Α και το Ω στο τραπέζι

Η τέχνη του να διαλέγεις ό,τι ποιοτικότερο βρισκόταν ανέκαθεν στο DNA της TROFELIA.