Χρυσοί καθρέφτες σε διάφορα σχήματα γυαλίζουν πάνω στο βιομηχανικό γκρι του τοίχου, από το ταβάνι κρέμονται πολυέλαιοι κι ένας ξυλόφουρνος φιγουράρει στην ανοιχτή κουζίνα. Στην «Italida» που μόλις άνοιξε στον Πειραιά, το μενού έχει επιμεληθεί ο Κώστας Τσίγκας, παίζοντας με διάφορες τοπικές παραδόσεις της γειτονικής χώρας, και τόσο στο εσωτερικό που μιξάρει industrial και κλασικά στοιχεία όσο και στα τραπέζια έξω, δίπλα στις ζαρντινιέρες θα δοκιμάσεις πιάτα όπως τα μύδια σοτέ με μαραθόσπορο, καυτερό σπιτικό λουκάνικο ’nduja και φασόλια, φρέσκα ζυμαρικά mandilli με πέστο από φουντούκι, μοσχαρίσια μάγουλα που αργοψήνονται για δώδεκα ώρες με κριθαράκι και πολέντα, καραμελωμένο ossobucco με ριζότο Milanese. Οι πίτσες έχουν ευρεία γκάμα –ήδη βάλαμε στο μάτι την San Gennaro με αγκινάρα, αντζούγιες, κάππαρη, ρικότα, μοτσαρέλα και μελιτζάνα και ακόμη μία με κατσικίσιο τυρί, σαλάμι, μπρόκολο, guanciale και μπούκοβο–, η λίστα κρασιών αριθμεί πάνω από εκατό ετικέτες από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα και στο ψυγείο με τα ιταλικά τυριά και αλλαντικά σε περιμένουν piave vecchio (ένα ωραίο αγελαδινό τυρί από το Βένετο), απαλό, βουτυράτο castelrosso, sopressata, salame di Felino...
Μια «Italida» από τον Πειραιά
Χρυσοί καθρέφτες σε διάφορα σχήματα γυαλίζουν πάνω στο βιομηχανικό γκρι του τοίχου την ώρα που η κουζίνα... διασχίζει την Ιταλία.