Μια «Italida» από τον Πειραιά

Χρυσοί καθρέφτες σε διάφορα σχήματα γυαλίζουν πάνω στο βιομηχανικό γκρι του τοίχου την ώρα που η κουζίνα... διασχίζει την Ιταλία.

Μια «Italida» από τον Πειραιά

Χρυσοί καθρέφτες σε διάφορα σχήματα γυαλίζουν πάνω στο βιομηχανικό γκρι του τοίχου, από το ταβάνι κρέμονται πολυέλαιοι κι ένας ξυλόφουρνος φιγουράρει στην ανοιχτή κουζίνα. Στην «Italida» που μόλις άνοιξε στον Πειραιά, το μενού έχει επιμεληθεί ο Κώστας Τσίγκας, παίζοντας με διάφορες τοπικές παραδόσεις της γειτονικής χώρας, και τόσο στο εσωτερικό που μιξάρει industrial και κλασικά στοιχεία όσο και στα τραπέζια έξω, δίπλα στις ζαρντινιέρες θα δοκιμάσεις πιάτα όπως τα μύδια σοτέ με μαραθόσπορο, καυτερό σπιτικό λουκάνικο ’nduja και φασόλια, φρέσκα ζυμαρικά mandilli με πέστο από φουντούκι, μοσχαρίσια μάγουλα που αργοψήνονται για δώδεκα ώρες με κριθαράκι και πολέντα, καραμελωμένο ossobucco με ριζότο Milanese. Οι πίτσες έχουν ευρεία γκάμα –ήδη βάλαμε στο μάτι την San Gennaro με αγκινάρα, αντζούγιες, κάππαρη, ρικότα, μοτσαρέλα και μελιτζάνα και ακόμη μία με κατσικίσιο τυρί, σαλάμι, μπρόκολο, guanciale και μπούκοβο–, η λίστα κρασιών αριθμεί πάνω από εκατό ετικέτες από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα και στο ψυγείο με τα ιταλικά τυριά και αλλαντικά σε περιμένουν piave vecchio (ένα ωραίο αγελαδινό τυρί από το Βένετο), απαλό, βουτυράτο castelrosso, sopressata, salame di Felino...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.