Παίζει με το όνομα των Talking Heads, πάνω από την κουζίνα γράφει με κόκκινο νέον «Burning down the house», αλλά αντί για τον David Byrne σε αυτό το streetfood στέκι, το οποίο δημιούργησε ο Μανώλης Κωνιωτάκης, ο πρώην ιδιοκτήτης του «Freud Oriental», παρέα με τον σεφ Χρήστο Τάχια, τραγουδάει το ζυμάρι. Στο εξαρχειώτικο «Talking Breads», που έχει στήσει την κουζίνα, τη βιτρίνα και τους δύο πάγκους του ακριβώς απέναντι από την κάτω πλευρά της πλατείας, τα ψωμιά που φτιάχνουν μόνοι τους όντως μιλάνε: για τα μπέργκερ έχουν επιλέξει ένα αφράτο, υπόγλυκο μπριός και το butterbread μοσχοβολάει βούτυρο.
Μου άρεσαν εξίσου το καλά ισορροπημένο μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γκορκοντζόλα, σπανάκι, λάδι τρούφας και ωραία σπιτική, γλυκοφάγωτη κέτσαπ και το πληθωρικό Texas, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον, καπνιστό τυρί και τηγανητό κρεμμύδι. Το σάντουιτς με κοτόπουλο tikka, χαλούμι, αγγούρι, πιπεριά και μια ελαφρά πικάντικη σάλτσα είναι νόστιμο και πραγματικά χορταστικό, αλλά εκείνο με αρνί σούβλας, πίκλες και μαρούλι είναι πολύ ωραία ιδέα με ντόπιο DNA – και απ’ ό,τι είδα κάνει θραύση.
Συνυπολογίζοντας κι ένα από τα pizza rolls που δοκίμασα, με πεπερόνι, που ομολογουμένως την κάψα δεν τη φοβάται, αλλά και τις τιμές (pizza rolls € 2,30-2,90, μπέργκερ € 3,30-6,40, σάντουιτς € 2,90-3,80), μπορώ να πω ότι πρόκειται για μία από τις πιο καλές ως προς το value for money προτάσεις φαγητού δρόμου που κυκλοφορούν στην Αθήνα. Για τους γλυκατζήδες, τέλος, υπάρχει κι ένα αμαρτωλό choco psycho burger με μπιφτέκι σοκολάτας γάλακτος, τραγανή πραλίνα, λευκή σοκολάτα και σαντιγί. Κάνει και delivery, οπότε όσοι μένετε στην ευρύτερη ακτίνα του μπορείτε κάλλιστα να το δοκιμάσετε και κατ’ οίκον.
Σπυρίδωνος Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, Εξάρχεια, 2111839731. Τιμή: € 8-10.