«Βrunello» | Με τανίνες και στιλ

Αστική κομψότητα, ρουστίκ λεπτομέρειες και λίγο... street spirit σε ένα λιλιπούτειο κολωνακιώτικο wine bistro με ιταλική θεματική.

«Βrunello» | Με τανίνες και στιλ

Αστική κομψότητα, ρουστίκ λεπτομέρειες και λίγο... street spirit σε ένα λιλιπούτειο κολωνακιώτικο wine bistro με ιταλική θεματική.

«Βrunello» | Με τανίνες και στιλ - εικόνα 1

Είναι ωραίο spot για το μεσημέρι το «Brunello» και είναι πολλοί εκείνοι που κάθονται για ελαφρύ τρωγοπίνειν κάτω από τη ριγέ τέντα του. Ομολογώ όμως ότι μου αρέσει πιο πολύ όταν σουρουπώνει και ανάβουν τα κεριά στα τραπέζια της ελαφρώς κατηφορικής Λουκιανού αλλά και στο (δεν το λες και ακριβώς) εσωτερικό. Έχοντας τριγύρω σου χρυσούς σκαλιστούς καθρέφτες κι ένα παράθυρο-οινοθήκη, ξύλινα ψηλά τραπέζια με ρουστίκ ποδαράκια, ένα πράσινο ταβάνι με ροζέτες και μερικές... φυλλωσιές, και στα ενδότερα να καθίσεις –όπου το μαύρο πλακόστρωτο πάτωμα θυμίζει δρόμο ή αυλή– νιώθεις ταυτόχρονα μέσα κι έξω.

«Βrunello» | Με τανίνες και στιλ - εικόνα 2

Ο σομελιέ Νίκος Συλλιβός θα σε πλοηγήσει ανάμεσα στις 70-80 ετικέτες της λίστας, 40 από τις οποίες σερβίρονται και με το ποτήρι. Οι περισσότερες κινούνται ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γαλλία, με κάποιες μικρές αναφορές και στην Ισπανία, ενώ κάθε μήνα κάνουν θεματικά αφιερώματα σε Έλληνες παραγωγούς. Χάρη στο σύστημα Coravin, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και κάποιο ακριβό κρασί by the glass, ενώ μπορείς πάντα να ανακαλύψεις και τα απεριτίφ με ιταλικό flair, τα οποία υπογράφει ο Σπύρος Κερκύρας. Η μικρή κάρτα φαγητού με την οποία συναντιούνται όλα τα παραπάνω, σε επιμέλεια του Μιχάλη Νουρλόγλου –chef de cuisine είναι ο Θάνος Ζαμπούνης–, προτείνει αρκετά σύγχρονα πιατάκια στη λογική των tapas.

«Βrunello» | Με τανίνες και στιλ - εικόνα 3

Στο προζυμένιο ψωμί που προσγειώνεται στο τραπέζι αλά μπρατσέτα με ένα μπολάκι βούτυρο με μασκαρπόνε και ανθό αλατιού είναι δύσκολο να αντισταθείς και τα pizzeti με μασκαρπόνε, πανσέτα, κόκκινο κρεμμύδι και φλέικς από αποξηραμένο κρόκο αβγού έχουν τραγανή βάση και πληθωρικό topping. Η ωραία σαλάτα με αντίβ, μπρεζάολα, σος από ταχίνι με μαύρο σουσάμι και φύλλα καπουτσίνου είναι ευχάριστα ασυνήθιστη. Στην cacio e pepe το πιπέρι είναι έξτρα... γενναιόδωρο, το λαβράκι με κολοκύθι και μουστάρδα με miso, σάλτσα από το ζωμό του ψαριού και λιναρόσπορο είναι ωραία ιδέα για όσους θέλουν κάτι ανάλαφρο. Ωστόσο, όσο υπάρχει ακόμη, θα σας προτείνω το ριζότο με σελινόριζα, κεντημένο με δροσερό πράσινο μήλο και φιστίκι Αιγίνης και δεμένο με beurre noisette, το οποίο ξεχειλίζει νοστιμιά. Το λέω γιατί έπεται άμεσα καλοκαιρινή «στροφή» του μενού: ανάμεσα­ στα νέα πιάτα που ετοιμάζονται για πρεμιέρα βρίσκονται και μια σαλάτα που παίζει με τον κλασικό συνδυασμό προσούτο-πεπόνι, με φασολάκια, πεπόνι και γκλασαρισμένες (το γκλάσο από σφένδαμο και προσούτο) γαρίδες, και buratta με ποικιλία από ντομάτες, βατόμουρο και προζυμένιο ψωμί, κι ένα ριζότο με καλαμπόκι, ταρτάρ από όστρακα και τζίντζερ. Μαζί τους και cannoli με κρέμα από κεφίρ και μούρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Brunello

Λουκιανού 21, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.