«Ναουμίδης»: Παράδοση με μοντέρνα διάθεση για μια βραδιά στο «Ark»

Ο βραβευμένος σεφ Άγγελος Ναουμίδης φέρνει από τις όχθες της Βεγορίτιδας ένα μενού που βλέπει την τοπική κουζίνα με σύγχρονη ματιά στις 7/6, στο 10o γαστρονομικό event του Symposio at Ark.

«Ναουμίδης»: Παράδοση με μοντέρνα διάθεση για μια βραδιά στο «Ark»

Ο βραβευμένος σεφ Άγγελος Ναουμίδης, από το εστιατόριο «Ναουμίδης» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018) στις όχθες της Λίμνης Βεγορίτιδας, λατρεύει τη γαστρονομική παράδοση του τόπου του και παρουσιάζει ένα μενού που κινείται αρμονικά ανάμεσα στην τοπική κουζίνα και στις σύγχρονες γευστικές απαιτήσεις, στις 7/6, στο δέκατο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, το οποίο οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο «Ark».

«Ναουμίδης»: Παράδοση με μοντέρνα διάθεση για μια βραδιά στο «Ark» - εικόνα 1
Το υπέροχο σκηνικό του «Ark»

Ο Άγγελος Ναουμίδης μεγάλωσε μέσα στην κουζίνα. Ήταν δεν ήταν 10 χρόνων όταν άρχισε να μπερδεύεται στα πόδια της μητέρας του, η οποία μαγείρευε στην πρώτη μικρή ταβέρνα που διατηρούσε η οικογένεια στον Άγιο Παντελεήμονα της Φλώρινας, ακριβώς εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το μεζεδοπωλείο «Ναουμίδης». Η μαγειρική τον γοήτευσε, η τοπική κουζίνα μίλησε στην ψυχή του και ήδη από τα 16 του ανέλαβε ο ίδιος τις μαρμίτες και τις φωτιές, για να συνεχίσει επικεφαλής της πολυπληθούς ομάδας και του δεύτερου (και βραβευμένου σήμερα) εστιατορίου «Ναουμίδης» που δημιούργησε η οικογένεια λίγα μέτρα πιο ψηλά από το μεζεδοπωλείο. Τι παρακίνησε τον νεαρό Άγγελο να ασχοληθεί με τη μαγειρική; «Αισθάνθηκα πως έπρεπε να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε η μητέρα μου. Ήταν πολύ δυνατά τα ερεθίσματα που εισέπραττα καθημερινά και, τώρα που κοιτάζω πίσω, διαπιστώνω πως όλο αυτό που για τη μητέρα μου ήταν βιοπάλη εγώ το έβλεπα ως δημιουργία».

«Ναουμίδης»: Παράδοση με μοντέρνα διάθεση για μια βραδιά στο «Ark» - εικόνα 2
Ο βραβευμένος σεφ Άγγελος Ναουμίδης

Χρόνο με το χρόνο, με επιμονή, συνεχείς μαθητείες σε διάσημα εστιατόρια του εξωτερικού κι εξειδικευμένα σεμινάρια, ο Άγγε­λος Ναουμίδης εξέλιξε την τέχνη του, πατώντας γερά στα αυθεντικά προϊόντα της περιοχής και στην ντόπια μαγειρική παράδοση. «Τη λατρεύω τη λίμνη», λέει, «μπορώ να την κοιτάζω με τις ώρες από τη βεράντα του εστιατορίου, να εμπνέομαι, να ηρεμώ». Φυσικά, είναι απόλυτα εξοικειωμένος με τα λιμνίσια αλλά και με τα ποταμίσια ψάρια, που αφθονούν στα ποταμάκια γύρω από το Καϊμακτσαλάν κι έχουν πρώτη θέση στο μενού του.

«Ναουμίδης»: Παράδοση με μοντέρνα διάθεση για μια βραδιά στο «Ark» - εικόνα 3
Στον «Ναουμίδη» τα λιμνίσια και τα ποταμίσια ψάρια μεταμορφώνονται δημιουργικά

Όχι μόνο όμως, αφού περιγράφοντας τη μαγειρική του μας λέει ότι η σταθερή του βάση είναι η παράδοση, που την αποδίδει με μια δημιουργική, μοντέρνα διάθεση. Σε αυτό το ύφος θα κινηθεί και το μενού που έχει δημιουργήσει για το event Symposio at Ark, το οποίο δικαιώνει τη φήμη του. Βασικοί συντελεστές για την επιτυχία της βραδιάς και την ανάδειξη των πιάτων του σεφ είναι, όπως πάντα, ο executive chef του εστιατορίου Γιάννης Μπαξεβάνης και η εξαιρετική του μπριγάδα.

Δείτε το μενού

Symposio at Ark | «Ναουμίδης» 7/6

To καλωσόρισμα του σεφ
Γαρίδα τεμπούρα

Ορεκτικό
Κυδώνι ψητό στο φούρνο γεμιστό με μείγμα τεσσάρων τυριών

Κυρίως
Άγρια ποταμίσια πέστροφα με βελουτέ μπρόκολο

Επιδόρπιο
Λαγγίτα με σιροπιαστή κολοκύθα

€ 40 / άτομο

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.